GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mon Perin: Odlični rezultati u devet mjeseci 2022.

Mon Perin: Odlični rezultati u devet mjeseci 2022.
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2022 / 08:56
Autor: SEEbiz
BALE - Mon Perin je ovih dana objavio rezultate za devet mjeseci 2022. koji pokazuju snažan rast prihoda od 32,6% u odnosu na prethodnu godinu, povećanje EBITDA-e od 36,1% u odnosu na prethodnu godinu i neto dobit od 35,5 milijuna kuna (+40,2% u odnosu na prethodnu godinu).

U devetomjesečnom razdoblju 2022. Mon Perin je zabilježio prodaju u iznosu od 70,9 milijuna kuna, što predstavlja rast od 38,4%. Od ukupne prodaje, kamp je ostvario 65,8 milijuna kuna prihoda od smještaja, koji su veći za 41% u odnosu na prethodnu godinu zahvaljujući povećanju popunjenosti individualnih gostiju za 18% i porastu prosječnih prodajnih cijena za 24%. Individualni gosti ostvarili su 60,1 mil. kuna prihoda.

Ukupno je ostvareno 287.307 noćenja, što je povećanje od 15% u odnosu na isto razdoblje 2021. godine. Promatrano po smještajnim jedinicama i po individualnim gostima u kampu, mobilne kućice ostvarile su prihod od 39,2 milijuna kuna što predstavlja rast od 60% u odnosu na prethodnu godinu. . Od parcela je ostvareno 20,5 milijuna kuna, što je rast od 27% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Nadalje, najviše noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, koji imaju 45 posto udjela u ukupnim noćenjima i 36 posto u dolascima. Njemačku odmah slijedi Austrija s 13% noćenja i 14% dolazaka. Italija je na trećem mjestu sa 6% noćenja i 8% dolazaka.

Troškovi Mon Perina također su porasli za 29,7% na godišnjoj razini, prvenstveno zbog rasta materijalnih troškova koji su iznosili 19,3 mil. kuna (+59,3% na godišnjoj razini). Nadalje, troškovi rada porasli su za 22,1%. Sveukupno, prodaja je porasla više od troškova, što je rezultiralo povećanjem EBITDA-e za 36,1% s EBITDA-om od 33,5 mil. kuna. Kao što je ranije spomenuto, rast EBITDA-e došao je zahvaljujući većoj prodaji.

Uz sve navedeno, Mon Perin je ostvario neto dobit od 35,6 mil. kuna, što je povećanje od 40,2% na godišnjoj razini. Posljedično, profitna marža iznosila je 50,1% i porasla je za 0,7 p.p.

Fotografija: Mon Perin

Tagovi: Mon Perin, hrvatski turizam, Istra
PROČITAJ I OVO
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE