GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mon Perin lani uvećao neto dobit za 41 posto, isplaćuje dividendu

Mon Perin lani uvećao neto dobit za 41 posto, isplaćuje dividendu
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2022 / 18:44
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nadzorni odbor i Uprava turističke tvrtke Mon Perin iz Bala u petak su predložili glavnoj skupštini isplatu dividende od jedne kune po dionici, nakon što su razmotrili rezultate poslovanja za 2021., koji pokazuju skok neto dobiti za 41 posto, na 15,5 milijuna kuna.

Mon Perin, čije su dionice izlistane na Zagrebačkoj burzi krajem ožujka, lani je ostvario ukupne prihode od 57 milijuna kuna ili 10 posto više u odnosu na 2019. godinu.

Kako se navodi u priopćenju, rast prihoda rezultat je povećanja prihoda od smještaja i veće prosječne prodajne cijene uslijed ulaganja u poboljšanje smještajnih jedinica i pratećih sadržaja.

Istodobno, neto dobit je dosegnula 15,5 milijuna kuna, što je 41 posto više nego 2019., dok je EBITDA bila 32 milijuna kuna ili 18 posto viša.

Predložena dividenda od jedne kune po dionici za 54 posto je veća u odnosu na onu isplaćenu prethodne godine.

Dividenda će se isplatiti iz zadržane dobiti u razdoblju od 2018.-2019., a pravo na dividendu imat će svi dioničari koji će na dan 1. srpnja biti upisani u depozitarij SKDD-a kao vlasnici. O tome će odlučivati dioničari 17. lipnja.

Kako se dalje navodi, u svrhu promicanja participativnog poduzetništva, olakšavanja investicijskog ciklusa, omogućavanja dodatnog sudjelovanja zaposlenika, dioničara, poslovnih partnera i ključnih povezanih osoba u rastu i razvoju društva te poticanja dioničarstva, pokreće se projekt „Mon Perin Partner“. Zaposlenici, dioničari, poslovni partneri, naime, temeljem pravila o Mon Perin Partneru steći će popuste na usluge smještaja te pravo na kupnju mobilnih kućica sa svrhom njihova davanja u zakup Mon Perinu. Nadzorni odbor prihvatio je taj prijedlog te ga uputio na glasovanje skupštini.

"Prošlogodišnji rezultati i ovogodišnje najave dokazuju da smo razdoblje pandemije iskoristili kao dodatnu priliku za poboljšanje kvalitete usluga, uvjeta rada, kadrovsko i financijsko jačanje te daljnjem iskoraku ka glamping turizmu i cjelogodišnjem poslovanju. Demografsko jačanje lokalne zajednice predstavlja bitan uvjet našeg daljnjeg razvoja te stoga smo sa Općinom Bale usuglasili zajedničke projekte kojima se promovira socijalno, održivo i participativno poduzetništvo na korist stanovništva, zaposlenika i dioničara", rekao je predsjednik Nadzornog odbora Plinio Cuccurin.

Tagovi: Mon Perin, dividenda, Zagrebačka burza, Plinio cuccurin, Ivana Gažić
PROČITAJ I OVO
Majdak: Planiramo zadržati proizvodnju i radna mjesta u Petrokemiji
PLANOVI
Majdak: Planiramo zadržati proizvodnju i radna mjesta u Petrokemiji
ZAGREB - Državni tajnik tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak izjavio je u petak da vlada planira zadržati proizvodnju i radna mjesta u kutinskoj Petrokemiji te modernizirati sustav proizvodnje, istaknuvši da ima dovoljno mineralnog gnojiva za provedbu proljetne sjetve.
TUI najavljuje dokapitalizaciju od 1,8 milijardi eura
DOKAPITALIZACIJA
TUI najavljuje dokapitalizaciju od 1,8 milijardi eura
BERLIN - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.
Toranj na Sljemenu dan u zakup na 15 godina, otvara se za javnost
ZAKUP
Toranj na Sljemenu dan u zakup na 15 godina, otvara se za javnost
ZAGREB - Tvrtka kćer Odašiljača i veza (OiV) OIV Towers Com potpisala je ugovor kojim daje u zakup poslovni prostor dijela tornja na Sljemenu na 15 godina, čime se ponovo otvara mogućnost obavljanja turističke djelatnosti u tom prostoru, a građanima i turistima pristup tornju s atraktivnim pogledom, izvijestili su iz OiV-a.
U ljetnoj sezoni s Brnika letovi prema 21 odredištu
LETOVI
U ljetnoj sezoni s Brnika letovi prema 21 odredištu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jože Pučnik od nedjelje stupa na snagu ljetni red vožnje. Na vrhuncu sezone, prema predviđanjima operatera zračne luke Fraport Slovenija, 18 redovnih zrakoplovnih prijevoznika nudit će više od 130 letova tjedno prema 21 odredištu.
Dionice Accenturea skaču nakon objave plana za otpuštanjem 19.000 ljudi
REAKCIJE
Dionice Accenturea skaču nakon objave plana za otpuštanjem 19.000 ljudi
NEW YORK - Dionice Accenturea skaču nakon što je rekao da će otpustiti 19.000 radnih mjesta - oko 2,5% svoje radne snage - u sljedećih 18 mjeseci, što je jedan od najvećih krugova otkaza u konzultantskom sektoru koji se bori s jakim ekonomskim vjetrovima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE