GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Moj Posao: Infinum, Q agency i The Productive Company najbolji poslodavci u 2022.

Moj Posao: Infinum, Q agency i The Productive Company najbolji poslodavci u 2022.
ISTRAŽIVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2022 / 15:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

Dodjela nagrada 'Najbolji poslodavac' održana je u sklopu konferencije udruge U4HR i tjednika Lider: "5D ORGANIZACIJA: Održiva tvrtka, HR i zaposlenici u ESG okruženju". Nagrađeni su poslodavci koji su ostvarili najviše ocjene u "Istraživanju zadovoljstva zaposlenika", priopćeno je u četvrtak iz portala MojPosao.

Ove godine u istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovalo je 67 tvrtki, a svoje odgovore je ponudilo 6.700 zaposlenika (od preko 8.500 zaposlenih u tvrtkama sudionicama).

Riječ je o anonimnom istraživanju čiji su sudionici tvrtke koje samovoljno prijave svoje sudjelovanje, a ocjenu zadovoljstva daju zaposlenici te iste tvrtke i kojega MojPosao provodi s ciljem utvrđivanja u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi u Hrvatskoj.

Najbolji poslodavci u 2022. u kategoriji velikih tvrtki su Infinum, potom Rimac Technology, dok je treća Zubak Grupa.

U kategoriji srednji tvrtki najbolji poslodavci su Q agency, druga je Ars Futura, a treći Porsche Digital Croatia, dok su najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki The Productive Company, Kodilion i Netgen.

Također, sve tvrtke koje prvi put sudjeluju u istraživanju ulaze u konkurenciju za priznanje Best new entry – najbolje plasirana nova tvrtka, a ovogodišnji dobitnik je tvrtka Kodilion.

Gledano po industrijama, u djelatnosti Informacijskih tehnologija najbolji rezultat ostvarila je tvrtka Q agency, u proizvodnji Rimac Technology, dok je u djelatnosti trgovine najbolji rezultat ostvarila tvrtka Logista.

Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 3,35 (od mogućih četiri).

Ispitanici su najbolje ocjene i ove godine dali u kategorijama "Radni uvjeti" i "Izazovnost radnih zadataka", dok su najlošije ocijenjene kategorije "Uključenost u donošenje odluka" i "Organizacija rada".

Od ove godine pitanja obuhvaćaju i kategoriju Podrška nadređenog i dok je za očekivati da će ispitanici biti najkritičniji upravo prema nadređenom, to ipak nije slučaj.

Istraživanjem se mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihova motivacija da dodatno doprinose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade. Ovogodišnji rezultati pokazuju da je angažirano 45 posto zaposlenika, dok 53 posto djelatnika nije angažirano. Nemotivirano je svega dva posto zaposlenika. U tvrtkama dobitnicima postotak angažiranih zaposlenika iznosi visokih 84 posto.

Tagovi: Moj Posao, Infinum, Q agency, The Productive Company
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE