GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Moda u doba korone: Kreatori se natječu s maštovitim maskama za lice

Moda u doba korone: Kreatori se natječu s maštovitim maskama za lice
NOVO DOBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2020 / 07:47
Autor: Marko Majić
ZAGREB - Različite maske za lice s raznobojnim dizajnom nalaze se u izlozima mnogobrojnih prodavaonica u centru New Yorka, ali i mnogih gradova Europe.

Na početku pandemije koronavirusa, modne kuće kao što su Louis Vuitton i Prada među prvima su započele proizvodnju zaštitne opreme za zdravstvene radnike. Kako modna industrija i dalje nude svoju podršku onima koji su pogođeni pandemijom, mnogi brandovi su također počeli i prodavati ne-medicinske maske za lice. 

Većina brandova se uključila u give-back inicijativu uz kupnju maske. Iako maske za lice nisu statement komad odjeće, prekrivanje dijela lica postaje novo normalno. Zato su se mnogi našli u situaciji da traže udobnu, višekratno upotrebljivu, i perivu masku.

Kako se u New Yorku distribuiraju milijuni platnenih i nemedicinskih maski za lice, a u Europi su postale obavezne u javnosti, modni dizajneri stvaraju vlastite verzije.

I dok veće tvrtke poput Eileen Fisher izrađuju maske za lica policije i vatrogasne službe, niz drugih modnih marki sada izrađuje nemedicinske maske koje bi se prodavale potrošačima.

Bravado, trgovačka tvrtka Universal Music Groupa (UMG), inače prodaje majice bendova, a sada izrađuje i maske za lice s likovima Billie Eilish, Ariane Grande i Queen za 20 dolara po komadu, donirajući neto prihode glazbenim dobrotvornim organizacijama. Verzija Eilish ima svoj zeleni Blohsh logotip, simbol koji se pojavljuje na njezinoj liniji odjeće, dok verzija Rolling Stonesa ima svoj izgled na otvorenom. UMG je započeo distribucijom maski za lice zaposlenima i donirat će 50 000 maski radnicima u zajednici.

MaskClub, u međuvremenu, prodaje maske Hello Kitty i Batman, a kreirao ih je licencirani proizvođač robe Trevco prošlog mjeseca. Tvrdi se da je "prva web stranica s pretplatom za maske s mogućnošću prijavljivanja i slanja maske svakog mjeseca. Stranica će donirati First Responders Children’s Foundationu za svaku kupljenu masku.

Manji modni dizajneri, poput kalifornijske Angele Frost, koja preko svoje trgovine Etsy prodaje vrpce, baršunasto cvijeće i jastuke, sada prodaje shantung svilenu roza kravatu-mrtvačku masku za 26 dolara, dok bugarski label FloAtelier prodaje traper verziju za 15 dolara.

Model Karolina Kurkova prodaje niz maski putem web stranice Billie Blooms u suradnji s osnivačicom Ashley Liemer, s dizajnom pamučnog dizajna s usnama koji se prodaje za 20 dolara.

"Stvarno smo željeli proučiti kako to učiniti ugodnijim, tako da ima prostora za disanje, tako da guma ne grebe iza ušiju ... ako je već izrađujemo, željeli smo učiniti najbolju moguću verziju maske, ”, Navela je Kurkova u videu na web stranici trgovine. Za svaku masku koju netko kupi, tvrtka će je donirati po neprofitnom Feeding America.

U međuvremenu, njujorška robna marka Rag & Bone pravi "Stealth masku" od 30 dolara, donirajući 5 dolara za svaku kupnju neprofitnom City Harvest Trucku za hranu.

Ali ako želite masku s etiketom Off-White, morat ćete pričekati. Ovaj modni brend je lansirao masku s prekriženim strelicama prošlog ljeta, prije izbijanja Covid-19, i nehotice postala must have modni dodatak. Zanimljivo je da je prošlog tjedna objavljena na modnim stranicama Lyst kao "najvreliji muški proizvod" na svijetu. Već je rasprodana.

Tagovi: moda i koronavirus, Louis Vuitton, Off-White, Karolina Kurkova, Billie Eilish, Ariana Grande, Queen, Mask Club,Bravado, Universal Music Group marame, maske,
PROČITAJ I OVO
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE