GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mlinar na vrhu rastućeg pekarskog sektora

Mlinar na vrhu rastućeg pekarskog sektora
PEKARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.10.2019 / 07:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Poduzetnici u pekarskoj industriji u 2018. su godini ostvarili dobit u iznosu 140,5 milijuna kuna, što je 60,3 posto više u odnosu na 2017. godinu, pokazuju podaci Financijske agencije (Fina) o poslovanju poduzetnika u pekarskoj industriji.

U djelatnosti proizvodnje kruha, proizvodnje svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača, prema podacima iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja za statističke i dr. potrebe, poslovalo je 929 poduzetnika, sa 16.089 zaposlenih, ili 2,2 posto više zaposlenih nego u 2017. godini, navode iz Fine.

Ukupan prihod poduzetnika u djelatnost proizvodnja kruha i srodnih proizvoda ostvaren u 2018. iznosio je 4,6 milijardi kuna, što je 4,3 posto više u odnosu na 2017. godinu.

U istom razdoblju ukupnih rashodi povećani su za 3,1 posto, na 4,4 milijarde kuna.
Konsolidirana dobit je iznosila 140,5 milijuna kuna, što je 60,3 posto više u odnosu na 2017. godinu.
Podaci Fine pokazuju da je od ukupnog broja poduzetnika u pekarskoj industriji s dobitkom poslovalo njih 645 ili 69,4 posto.
Prosječna mjesečna obračunata neto plaća zaposlenih u pekarskoj industriji iznosila je 3.948 kuna, što je za 5,8 posto više u odnosu na 2017. te 29,3 posto manje od prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih kod poduzetnika na državnoj razini (5.584 kuna).

Među 929 poduzetnika u djelatnosti proizvodnje kruha; proizvodnje svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača, najveći ukupan prihod od 656,8 milijuna kuna ostvario je Mlinar. Mlinar ima udio od 16 posto u ukupnim prihodima u pekarskoj industriji.

Na drugom mjestu među top deset poduzetnika u pekarskoj industriji je Pan-Pek koji je ostvario 258 milijuna kuna prihoda, a na trećem mjestu su Zagrebačke pekarne Klara sa 195,6 milijuna kuna ukupnih prihoda.

Tagovi: Mlinar, Pan-Pek, Zagrebačke pekarne Klara
PROČITAJ I OVO
Troje članova Nadzornog odbora Telekoma Slovenije podnijelo ostavke
ODLAZAK
Troje članova Nadzornog odbora Telekoma Slovenije podnijelo ostavke
LJUBLJANA - Troje članova Nadzornog odbora Telekoma Slovenije podnijelo je ostavke - predsjednik Aleš Šabeder te članice Barbara Cerovšek Zupančič i Bernarda Babič. Razlog je navodno trenutna situacija u nadzornom odboru tvrtke, a Šabeder očekuje isto ponašanje i ostalih nadzornika.
Belje preuzima proizvodnju Megglea u Osijeku
DOGOVOR
Belje preuzima proizvodnju Megglea u Osijeku
OSIJEK - Belje preuzima proizvodnju Megglea u Osijeku koji je najavio da će zaustaviti aktivnosti do kraja godine.
PEPCO stiže u Srbiju: Prve dve radnje u Beogradu, u planu 30 na srpskom tržištu
TRGOVINA
PEPCO stiže u Srbiju: Prve dve radnje u Beogradu, u planu 30 na srpskom tržištu
BEOGRAD - Maloprodajni lanac neprehrambenih proizvoda u Evropi PEPCO otvara prve dve radnje u Beogradu 23. oktobra.
Kako jabuka iz Srbije dospe sveža na drugi kraj sveta
TRANSPORT
Kako jabuka iz Srbije dospe sveža na drugi kraj sveta
BEOGRAD - Iz Srbije se godišnje izveze nekoliko stotina hiljada tona jabuke na daleke destinacije poput Indije, Kine, Rusije i Amerike. Pošto je ovo podneblje veoma povoljno za gajenje jabuke visokog kvaliteta, proizvođači moraju pažljivo da biraju način na koji će one biti transportovane do kupaca na drugim kontinentima, a da zadrže svežinu.
Altpro potpisao ugovor s indijskim željeznicama vrijedan 40 milijuna eura
POSLOVI
Altpro potpisao ugovor s indijskim željeznicama vrijedan 40 milijuna eura
ZAGREB - Odranski Altpro, koji se bavi razvojem i proizvodnjom signalno - sigurnosne opreme za željeznička vozila i infrastrukturu, potpisala je ugovor sa željeznicama u Indiji vrijedan 40 milijuna eura, priopćila je u ponedjeljak Hrvatska gospodarska komora (HGK).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE