GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mišković objasnio zašto se povlači

Mišković objasnio zašto se povlači
OBJAŠNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2021 / 08:55
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - "U trenutku kada Delta slavi 30 godina rada i kada se spremamo da sedište preselimo u novu, najmoderniju poslovnu zgradu, pravi je čas da napravimo promene u organizaciji menadžmenta kompanije", napisao je Miroslav Mišković, doskorašnji izvšni direktor kompanije Delta holding.

Mišković je juče ujutru saopštio da se povlači sa pozicije izvršnog direktora Delata holdinga, a njegova naslednica na toj funkciji je Milka Vojvodić.

„Ko želi da ostane na vrhu, mora da se menja onda kada mu ide najbolje. Zato se Delta menja u trenutku kada ima iza sebe jedan od najuspešnijih perioda, posle otvaranja Delta Planeta, posle kupovine Sava Centra, a pre pokretanja platforme za internet trgovinu Ananas i pre useljenja u poslovno sedište Delta House“, napisao je Mišković povodom sovje odluke.

„Novoj kompaniji potrebni su najbolji od mladih ljudi. Već sada značajan deo Deltinog menadžmenta čine ljudi od 25 do 35 godina. Ali već iduće ili najkasnije 2023. godine mi ćemo zaposliti i prve mlade obrazovane ljude rođene 2000. godine. Ta generacija ne želi da radi u kompaniji iz prošlosti, ona želi kompaniju budućnosti i Delta je spremna da ih dočeka, da im ponudi jasan put u razvoju karijere, da ih nauči biznisu i da sa njima radi“.

On je istakao da očekuje napredak od ovih promena, kao i da veruje u svoj tim – jedan od najboljih u regionu.

„Uostalom, da smo stvorili sistem videlo se u najtežim trenucima, kada je kompanija radila bez prvog čoveka, a rezultati poslovanja bili su među najbojima u istoriji. Taj menadžment, sa svim ljudima koji čine Deltu, to je garant da ćemo nastaviti sa pokretanjem uspešnih biznisa“.

Mišković će od 1. juna preuzeti poziciju predsednika Upravnog odbora, i navodi da želi da svoje iskustvo i kontakte usmeri „u razvoj internacionalnog poslovanja kompanije“.

„Delta ima finansijsku, organizacionu i kadrovsku snagu za izlazak na globalno tržište i to će biti jedan od fokusa našeg rada u narednom periodu“.

Poručio je da veliko zadovoljstvo za njega predstavlja rad sa studenzima ekonomskih fakulteta i da u tome vidi priliku za prenošenje znanja. Konačni cilj, kako navodi – nema, ali prestanak rada nije opcija.

„Još davno sam jednom prilikom rekao da u biznisu nema konačnog cilja. Delta ne može da stane, kao što ne staje ni konkurencija, kao što ne staje tržište. Onaj ko u biznisu stane, on pada. Naš cilj je kontinuirano pokretanje dobrih biznisa, neprekidno stvaranje radnih mesta, stalno stvaranje dodatne vrednosti. Time poboljšavamo svoju kompaniju, poboljšavamo život svojih porodica, ali poboljšavamo i život gradova u kojima poslujemo, zajednica u kojima živimo i u kojima plaćamo porez“, zaključio je Mišković.

Tagovi: Miroslav Mišković, Milka Vojvodić, Delta Holding
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE