GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mišković objasnio zašto se povlači

Mišković objasnio zašto se povlači
OBJAŠNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2021 / 08:55
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - "U trenutku kada Delta slavi 30 godina rada i kada se spremamo da sedište preselimo u novu, najmoderniju poslovnu zgradu, pravi je čas da napravimo promene u organizaciji menadžmenta kompanije", napisao je Miroslav Mišković, doskorašnji izvšni direktor kompanije Delta holding.

Mišković je juče ujutru saopštio da se povlači sa pozicije izvršnog direktora Delata holdinga, a njegova naslednica na toj funkciji je Milka Vojvodić.

„Ko želi da ostane na vrhu, mora da se menja onda kada mu ide najbolje. Zato se Delta menja u trenutku kada ima iza sebe jedan od najuspešnijih perioda, posle otvaranja Delta Planeta, posle kupovine Sava Centra, a pre pokretanja platforme za internet trgovinu Ananas i pre useljenja u poslovno sedište Delta House“, napisao je Mišković povodom sovje odluke.

„Novoj kompaniji potrebni su najbolji od mladih ljudi. Već sada značajan deo Deltinog menadžmenta čine ljudi od 25 do 35 godina. Ali već iduće ili najkasnije 2023. godine mi ćemo zaposliti i prve mlade obrazovane ljude rođene 2000. godine. Ta generacija ne želi da radi u kompaniji iz prošlosti, ona želi kompaniju budućnosti i Delta je spremna da ih dočeka, da im ponudi jasan put u razvoju karijere, da ih nauči biznisu i da sa njima radi“.

On je istakao da očekuje napredak od ovih promena, kao i da veruje u svoj tim – jedan od najboljih u regionu.

„Uostalom, da smo stvorili sistem videlo se u najtežim trenucima, kada je kompanija radila bez prvog čoveka, a rezultati poslovanja bili su među najbojima u istoriji. Taj menadžment, sa svim ljudima koji čine Deltu, to je garant da ćemo nastaviti sa pokretanjem uspešnih biznisa“.

Mišković će od 1. juna preuzeti poziciju predsednika Upravnog odbora, i navodi da želi da svoje iskustvo i kontakte usmeri „u razvoj internacionalnog poslovanja kompanije“.

„Delta ima finansijsku, organizacionu i kadrovsku snagu za izlazak na globalno tržište i to će biti jedan od fokusa našeg rada u narednom periodu“.

Poručio je da veliko zadovoljstvo za njega predstavlja rad sa studenzima ekonomskih fakulteta i da u tome vidi priliku za prenošenje znanja. Konačni cilj, kako navodi – nema, ali prestanak rada nije opcija.

„Još davno sam jednom prilikom rekao da u biznisu nema konačnog cilja. Delta ne može da stane, kao što ne staje ni konkurencija, kao što ne staje tržište. Onaj ko u biznisu stane, on pada. Naš cilj je kontinuirano pokretanje dobrih biznisa, neprekidno stvaranje radnih mesta, stalno stvaranje dodatne vrednosti. Time poboljšavamo svoju kompaniju, poboljšavamo život svojih porodica, ali poboljšavamo i život gradova u kojima poslujemo, zajednica u kojima živimo i u kojima plaćamo porez“, zaključio je Mišković.

Tagovi: Miroslav Mišković, Milka Vojvodić, Delta Holding
PROČITAJ I OVO
Krešimir Dominić postao operativni direktor tvrtke VIDI
KARIJERE
Krešimir Dominić postao operativni direktor tvrtke VIDI
ZAGREB - VIDI, izdavačka kuća i edukacijsko-tehnološki start-up, ubrzano se razvija uslijed investicije VC fonda Feelsgood. Razvoj tvrtke osnažit će pozicija novog operativnog direktora (Chief Operating Officer) koju preuzima Krešimir Dominić.
Tržišna kapitalizacija Rheinmetalla premašila 10 milijardi eura
UZLET
Tržišna kapitalizacija Rheinmetalla premašila 10 milijardi eura
BERLIN - Njemački proizvođač oružja i inženjerska tvrtka Rheinmetall trebala je u ponedjeljak biti uključena u DAX indeks 40 vodećih dionica na Frankfurtskoj burzi, istiskujući Fresenius Medical Care (FMC) stručnjaka za dijalizu.
Eastern Mining krajem godine počinje s preradom rude u Varešu
RUDE
Eastern Mining krajem godine počinje s preradom rude u Varešu

VAREŠ - Istraživanje cinka, olova i srebra na području Općine Vareš ide planiranom dinamikom, a izgradnja infrastrukture, uključujući i tvornicu za preradu rude privodi se kraju dok se početak proizvodnje očekuje u trećem kvartalu 2023. godine.

Payten od kompanije NoteMachine Adria preuzeo više od 150 bankomata na Jadranu
BANKOMATI
Payten od kompanije NoteMachine Adria preuzeo više od 150 bankomata na Jadranu
ZAGREB - Kompanija Payten, lider na području ATM i POS usluga u Hrvatskoj te član ASEE grupe, jedne od najvećih IT kompanija u jugoistočnoj Europi, preuzeo je mrežu od preko 150 bankomata diljem hrvatske obale od tvrtke NoteMachine Adria.
Sindikati Petrokemije najavljuju prosvjed i apeliraju na pokretanje proizvodnje
NEZADOVOLJSTVO
Sindikati Petrokemije najavljuju prosvjed i apeliraju na pokretanje proizvodnje
KUTINA - Reprezentativni sindikati Petrokemije ustvrdili su u ponedjeljak da što prije treba pokrenuti proizvodnju u Petrokemiji jer postrojenja nisu radila godinu dana te dovršiti proces promjene vlasništva nad dijelom dionica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE