GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Miodrag Kostić financira Mercator u Srbiji

Miodrag Kostić financira Mercator u Srbiji
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2020 / 15:54
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Mercator grupa uspješno je završila refinanciranje sindiciranog zajma Mercatora - S, koje je zaključeno 2014. godine, a treba dospjeti u ožujku ove godine, objavili su iz Mercatora.

- Proces refinanciranja započeo je krajem rujna 2019. godine, bilo je uključeno 59 potencijalnih partnera, što svakako potvrđuje povjerenje banaka u pozitivne promjene u poslovanju Mercator Grupe u posljednje dvije godine. Tijekom natječaja izvedeno je nekoliko prezentacija u Beogradu i Londonu, a u posljednjoj fazi ostale su četiri ponude. U tijeku završnih pregovora menadžment Mercator Grupe i tvrtka Mercator - S uspjeli smo osigurati znatno povoljnije uvjete i time temelj za daljnji razvoj Mercatora u Srbiji. Vrijednost ugovora o refinanciranju je 90 milijuna eura, a ugovor je potpisan s najboljim ponuđačem - AIK bankom, priopćeno je.

- Mercator grupa će nastaviti sa zacrtanom razvojnom strategijom i smanjenjem duga. Time se osiguravaju odgovarajući uvjeti za refinanciranje preostalog duga Mercator Grupe. Naravno, za razvoj Mercator Grupe važno je i prenošenje Mercator grupe u Fortenovo, jer je stabilno vlasništvo ključan uvjet za daljnji razvoj najvećeg slovenskog i regionalnog maloprodaje “, rekao je Tomislav Čizmić, predsjednik Uprave Mercator Grupe.

"Ništa novo" u vezi s mogućim sporazumom između slovenskih dobavljača i Mercatora i Fortenove, rekla je Tatjana Zagorc iz Gospodarske komore Slovenije (GZS). Upitana je li zakazan sastanak, direktor Komore poljoprivrednih i prehrambenih tvrtki pri Gospodarskoj komori odgovorio je da čekaju sastanak.

Očekivalo se da će dobavljači 19. prosinca potpisati memorandum o suradnji s Mercatorom i Fortenom, ali otkazali su sastanak u Gospodarskoj komori i predložili sastanak nakon praznika. Memorandum bi trebao regulirati odnose između Mercatora i njegovih dobavljača i potvrditi sjedište uprave Mercator Grupe u Sloveniji. Do kašnjenja u razgovorima s dobavljačima moglo bi doći i zbog odluke zaštitnika konkurencije da Fortenovi oduzme dionice slovenskog trgovca.

Tagovi: Miodrag Kostić, Mercator-S, Mercator, AIK banka, Fortenova grupa
PROČITAJ I OVO
Veledrogerije: Dug je šest milijardi; od 1. ožujka uvjetovane isporuke lijekova
DUGOVI BOLNICA
Veledrogerije: Dug je šest milijardi; od 1. ožujka uvjetovane isporuke lijekova

ZAGREB - Dug veledrogerijama 1. ožujka prijeći će 6 milijardi kuna, a svakoga dana on raste za 20 milijuna, priopćila je u četvrtak HUP-ova Koordinacija veledrogerija i najavila da će od početka ožujka početi s uvjetovanom isporukom lijekova ustanovama koje redovito ne podmiruju dugove.

Atlantic Grupa: Pad prihoda i neto dobiti u 2020.
BLAGI PAD
Atlantic Grupa: Pad prihoda i neto dobiti u 2020.
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prošloj godini ostvarila neto dobit od 342,3 milijuna kuna, što je bez jednokratnih stavki rast od 13,3 posto u odnosu na prethodnu godinu, dok je nominalno dobit pala za 12,3 posto.
Konzum i Mastercard donirali preko četvrt milijuna kuna za djecu iz socijalno ugroženih obitelji
DONACIJE
Konzum i Mastercard donirali preko četvrt milijuna kuna za djecu iz socijalno ugroženih obitelji
ZAGREB - I u pandemijsko vrijeme nastavlja se podrška Udruženju Djeca prva te UN-ovom Svjetskom programu za hranu.
Aeroflot ovog ljeta planira četiri linije prema Hrvatskoj
LINIJE
Aeroflot ovog ljeta planira četiri linije prema Hrvatskoj
ZAGREB - Ruski Aeroflot suspendirao je promet prema Hrvatskoj u proljeće 2020. godine i od tada nije prometovao na redovnim linijama prema hrvatskim zračnim lukama. Ipak, u ljeto 2021. godine kompanija se planira vratiti u Hrvatsku, a u pripremi je i jedna nova linija.
Modernino cjepivo za južnoafrički soj koronavirusa spremno za kliničko ispitivanje
CJEPIVO
Modernino cjepivo za južnoafrički soj koronavirusa spremno za kliničko ispitivanje
NEW YORK - Američka biotehnološka kompanija Moderna priopćila je u srijedu da je izmijenjena inačica njezina cjepiva proizvedena namjenski za južnoafrički soj koronavirusa, spremna da se ispita na ljudima u okviru kliničkog ispitivanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE