GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Miodrag Kostić financira Mercator u Srbiji

Miodrag Kostić financira Mercator u Srbiji
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2020 / 15:54
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Mercator grupa uspješno je završila refinanciranje sindiciranog zajma Mercatora - S, koje je zaključeno 2014. godine, a treba dospjeti u ožujku ove godine, objavili su iz Mercatora.

- Proces refinanciranja započeo je krajem rujna 2019. godine, bilo je uključeno 59 potencijalnih partnera, što svakako potvrđuje povjerenje banaka u pozitivne promjene u poslovanju Mercator Grupe u posljednje dvije godine. Tijekom natječaja izvedeno je nekoliko prezentacija u Beogradu i Londonu, a u posljednjoj fazi ostale su četiri ponude. U tijeku završnih pregovora menadžment Mercator Grupe i tvrtka Mercator - S uspjeli smo osigurati znatno povoljnije uvjete i time temelj za daljnji razvoj Mercatora u Srbiji. Vrijednost ugovora o refinanciranju je 90 milijuna eura, a ugovor je potpisan s najboljim ponuđačem - AIK bankom, priopćeno je.

- Mercator grupa će nastaviti sa zacrtanom razvojnom strategijom i smanjenjem duga. Time se osiguravaju odgovarajući uvjeti za refinanciranje preostalog duga Mercator Grupe. Naravno, za razvoj Mercator Grupe važno je i prenošenje Mercator grupe u Fortenovo, jer je stabilno vlasništvo ključan uvjet za daljnji razvoj najvećeg slovenskog i regionalnog maloprodaje “, rekao je Tomislav Čizmić, predsjednik Uprave Mercator Grupe.

"Ništa novo" u vezi s mogućim sporazumom između slovenskih dobavljača i Mercatora i Fortenove, rekla je Tatjana Zagorc iz Gospodarske komore Slovenije (GZS). Upitana je li zakazan sastanak, direktor Komore poljoprivrednih i prehrambenih tvrtki pri Gospodarskoj komori odgovorio je da čekaju sastanak.

Očekivalo se da će dobavljači 19. prosinca potpisati memorandum o suradnji s Mercatorom i Fortenom, ali otkazali su sastanak u Gospodarskoj komori i predložili sastanak nakon praznika. Memorandum bi trebao regulirati odnose između Mercatora i njegovih dobavljača i potvrditi sjedište uprave Mercator Grupe u Sloveniji. Do kašnjenja u razgovorima s dobavljačima moglo bi doći i zbog odluke zaštitnika konkurencije da Fortenovi oduzme dionice slovenskog trgovca.

Tagovi: Miodrag Kostić, Mercator-S, Mercator, AIK banka, Fortenova grupa
PROČITAJ I OVO
Luka Koper očekuje pad prometa iz Kine u roku od 14 dana
PROBLEMI
Luka Koper očekuje pad prometa iz Kine u roku od 14 dana
KOPER - Zbog ograničenja koja se odnose na Kinu, luka Koper još uvijek ne bilježi pad prometa, ali prema prognozama logističara, to će se dogoditi u roku od 14 dana, rekao je novinarima direktor koprske tvrtke Dimitrij Zadel.
Televizija O2 od 1. marta pod starim imenom - B92
POVRATAK
Televizija O2 od 1. marta pod starim imenom - B92
BEOGRAD - Televizija O2 od 1. marta radiće po starim imenom - B92. Novi restart najavljen je na bilbordima.
Bajić: Croatia Airlines ne osjeća posljedice koronavirusa
UVJERAVANJA
Bajić: Croatia Airlines ne osjeća posljedice koronavirusa
ZAGREB - Croatia Airlines u ponedjeljak je predstavio nove međunarodne linije Zagreb-Sofija i Zagreb-Podgorica, a tom prilikom je predsjednik Uprave Jasmin Bajić rekao kako koronavirus nema velik utjecaj na rezultate kompanije.
Stigao kineski brod s konstrukcijom za Pelješki most, članovi posade negativni na koronavirus
MOST
Stigao kineski brod s konstrukcijom za Pelješki most, članovi posade negativni na koronavirus
PLOČE - Brod "Da Yu Xia" kineske kompanije COSCO Shipping, koji je 25. siječnja iz Kine krenuo prema Hrvatskoj sa čeličnom konstrukcijom za Pelješki most.
Mihajlović: Srbija započela ili priprema izgradnju oko 400 km novih auto-puteva
INVESTICIJE
Mihajlović: Srbija započela ili priprema izgradnju oko 400 km novih auto-puteva
BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da je Srbija već započela ili priprema izgradnju oko 400 kilometara novih auto-puteva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE