GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministarstvo šalje inspekciju u KB Sveti Duh zbog navodnog nestanka lijekova

Ministarstvo šalje inspekciju u KB Sveti Duh zbog navodnog nestanka lijekova
LIJEKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2022 / 15:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministarstvo zdravstva izvijestilo je u ponedjeljak da šalje farmaceutsku inspekciju u KB Sveti Duh radi utvrđivanja činjenica o potencijalnom nestanku lijekova vrijednih dva milijuna kuna, a ministar Vili Beroš poručio je da se taj slučaj ne smije ignorirati.

S ciljem utvrđivanja svih činjenica u slučaju potencijalnog nestanka lijekova u iznosu od dva milijuna kuna u KB-u Sveti Duh, Ministarstvo zdravstva zatražilo je očitovanje bolnice Grada Zagreba te će se uputiti farmaceutska inspekcija Ministarstva kao i inspekcija Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je da se "navedeni slučaj u KB-u Sveti Duh ne smije se i ne može ignorirati", navodi se u priopćenju Ministarstva.

Ravnateljica bolnice Ana-Maria Šimundić izjavila je za portal 24 sata da je nova uprava bolnice otkrila da su nestali lijekova u vrijednosti dva milijuna kuna, koji nisu potrošeni a nema ih nigdje u bolnici.

"Svaka sumnja na neodgovarajuće postupanje u zdravstvenom sustavu treba biti ustanovljena putem nadležnih tijela što činimo i u ovom slučaju. Ukoliko se potvrde zabrinjavajući navodi o nestanku lijekova od 2 milijuna kuna u zagrebačkoj bolnici, slučaj će biti upućen na postupanje u Ministarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske“, istaknuo je Beroš.

Napominje kako za svaku zdravstvenu ustanovu u sustavu vrijede isti zakoni te svaki rukovoditelj ustanove mora odgovorno upravljati svim procesima, pa tako i financijskim.

Na tom tragu je, ističe, u tijeku i detaljna financijska analiza Ministarstva zdravstva svih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj kako bi se postojeći procesi učinili još transparentnijima te da bi se maksimalno spriječili slučajevi poput aktualnoga u KB-u Sveti Duh.

O detaljima navedenih koraka s ciljem skretanja pozornosti ravnateljima na važnost aktivnog praćenja svih procesa u vlastitim ustanovama, Ministarstvo zdravstva će uskoro izvijestiti javnost.

„Financijska učinkovitost zdravstvenog sustava postiže se odgovornim djelovanjem dionika na svim razinama zdravstvenog sustava što je i jedan od smjerova naših reformskih mjera, uz organizacijska i kadrovska unapređenja", poručio je Beroš istaknuvši da je svaka kuna uložena u zdravstvo dragocjena.

Istaknuo je odlučnost u postizanju cilja da svaki dionik zdravstvenog sustava u potpunosti preuzme svoju odgovornost za poslove u svom djelokrugu kako bismo zajedno učinili potrebne reformske iskorake.

Tagovi: Vili Beroš, nestanak lijekova, KB Sveti duh, Anamarija Šimundić
PROČITAJ I OVO
Mađarski vlasnici prodali 45 posto udjela u NovaTV24
PRODAJA
Mađarski vlasnici prodali 45 posto udjela u NovaTV24
LJUBLJANA - Nakon što je tvrtka Nova obzorja, koja izdaje Demokraciju, dobila novog većinskog vlasnika, do vlasničkih promjena dolazi i u NovaTV24.si, koja izdaje program NovaTV24.
Metitu posao realizacije projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu
POSLOVI
Metitu posao realizacije projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu
BEOGRAD - Grad Zrenjanin će dobiti najsavremenije postrojenje za prečišćavanje vode koje će doneti trajno i održivo rešenje za građane suočene sa dugogodišnjim problemima u vodosnabdevanju.
Lučić: Telekom Srbija najspremniji za 5G mrežu
5G
Lučić: Telekom Srbija najspremniji za 5G mrežu
BEOGRAD – Telekom Srbija je najspremniji za uvođenje 5G mreže, emitovanje međunarodnih obveznica se može očekivati krajem godine, a o poverenju u poslovanje nacionalnog operatera govori i to što EIB i poslovne banke ne traže garancije za kreditne ugovore sa Telekomom, rekao je danas Tanjugu generalni direktor Vladimir Lučić.
Vindija ususret sezoni osnažila vozni park novim distributivnim vozilima
VOZNI PARK
Vindija ususret sezoni osnažila vozni park novim distributivnim vozilima
VARAŽDIN – Vodeća prehrambena kompanija u zemlji, varaždinska Vindija, nedavnom je investicijom obnovila vozni park s ukupno 25 distributivnih vozila renomiranih proizvođača.
Ivan Ostojić novi član Uprave Podravke
KARIJERE
Ivan Ostojić novi član Uprave Podravke
KOPRIVNICA - S 1. srpnja Uprava Podravke dobila je petog člana - Ivana Ostojića koji se tako pridružio trenutnoj Upravi koju čine Martina Dalić kao predsjednica te Davor Doko, Ljiljana Šapina i Milan Tadić kao članovi Uprave.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE