GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministarstva i države ustanove i poduzeća ponovno mogu angažirati PR agencije

Ministarstva i države ustanove i poduzeća ponovno mogu angažirati PR agencije
PR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.12.2017 / 14:07
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministarstva, ustanove i javna poduzeća ponovno će moći angažirati PR stručnjake i tvrtke, odlučila je Vlada na sjednici u četvrtak ukinuvši odluku iz 2012. godine kojom je to bilo zabranjeno.

Riječ je o ukidanju Vladine odluke iz 2012. godine kojom se tijelima državne uprave, pravnim osobama s javnim ovlastima i drugim pravnim osobama kojima je osnivač država te trgovačkim društvima u kojima je država većinski ili pretežiti vlasnik zabranilo angažiranje PR stručnjaka odnosno tvrtki.

Ministrica kulture Nina Obuljen u sjednici je u obrazloženju kazala kako se ta odluka ukida zbog toga što su se od njezina stupanja na snagu uvelike promijenile okolnosti.

"Hrvatskoj je na raspolaganju novac iz cijelog niza europskih strukturnih investicijskih fondova i postoji potreba da se o tim mogućnostima puno bolje komunicira i izvijesti javnost, a osim toga Vlada je u svom programu za ovo mandatno razdoblje stavila naglasak upravo na aktivno djelovanje i informiranje građana o svim reformskim programima i procesima i vezano uz zapošljavanje i gospodarske aktivnosti i mogućnosti koje se pružaju iz nacionalnih i europskih fondova za financiranje", objasnila je Obuljen.

Istaknula je pritom obvezu tijela javne vlasti i ustanova, tvrtki i javnih poduzeća da o angažiranju PR agencija trebaju izvijestiti Vladu odnosno nadležna ministarstva.
Vlada je donijela i odluke o isplati materijalnih prava i drugih naknada za zaposlenike osnovnih i srednjih škola, zaposlenike u ustanovama kulture te djelatnosti socijalne skrbi budući da su još u tijeku pregovori o novim granskim kolektivnim ugovorima.

"Da ne bismo imali pravni vakuum prijedlog je da se produže prava ugovorena u prethodno važećim kolektivnim ugovorima i da na taj način kroz iduća tri mjeseca osiguramo vrijeme za pregovore i sklapanje ovih granskih ugovora", kazala je.

Za visoko obrazovanje takva odluka, dodala je, ne može biti donesena jer je granski kolektivni ugovor raskinut u prosincu 2013. godine, a u međuvremenu novi nije sklopljen te su u tijeku pregovori.

Vlada je dala i suglasnost Ministarstvu obrane za preuzimanje obveza na teret državnog proračuna Republike Hrvatske u 2017. i 2018. godini za potrebe opremanja helikopterima Kiowa Warrior u ukupnom iznosu do 127,2 milijuna kuna, od toga za ovu godinu 97,2 milijuna kuna te 30 milijuna kuna u idućoj godini.
Vlada je osnovala i međuresorno Povjerenstvo za rješavanje mogućih prometnih problema na graničnom prijelazu Metković u cilju preventivnog djelovanja i brzog rješavanja mogućih prometnih gužvi prije turističke sezone.

Bila je ovo posljednja sjednica Vlade u ovoj godini, a premijer Andrej Plenković kolegama ministrima i svim građanima Hrvatske zaželio je sve najbolje o Novoj, 2018. godini.

Tagovi: PR agencije, Vlada RH, Nina Obuljen
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bahn: Dugotrajne zabrane korištenja prijevoza onima koji ne nose maske
MASKE
Deutsche Bahn: Dugotrajne zabrane korištenja prijevoza onima koji ne nose maske

BERLIN - Njemačke željeznice (Deutsche Bahn DB) izrekle su prve dugoročne zabrane korištenja njihovih prijevoznih sredstava osobama koje su odbijale nositi zaštitne maske, prenose njemački mediji u nedjelju.

Belgijski Vision Healthcare preuzeo slovenski Sensilab
AKVIZICIJE
Belgijski Vision Healthcare preuzeo slovenski Sensilab
LJUBLJANA - Belgijska kompanija Vision Healthcare sa sjedištem u Kotrijku, u vlasništvu Yvana Vindevogela, napravila je novi iskorak u planiranoj evropskoj strategiji konsolidaciji - postala je stopostotni vlasnik slovenskog Sensilaba.
Vindiji devet ugovora vrijednosti 22 milijuna kuna
RURALNI RAZVOJ
Vindiji devet ugovora vrijednosti 22 milijuna kuna
VARAŽDIN - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i državni tajnik Zdravko Tušek u subotu su u Varaždinu prehrambenoj tvrtki Vindija uručili devet ugovora iz Programa ruralnog razvoja, ukupne vrijednosti odobrene potpore od 22 milijuna kuna.
Kina će do kraja godine proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv korone
CJEPIVO
Kina će do kraja godine proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv korone
PEKING - Kina će do kraja godine najvjerojatnije proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv covida-19, rekao je u subotu dužnosnik Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva (NHC).
Percač: Neka HEP financira zdravstveni sustav
JASNA PORUKA
Percač: Neka HEP financira zdravstveni sustav
ZAGREB - Diana Percač, predsjednica HUP-ove Koordinacije veledrogerija, na N1 televiziji govorila je o dugu veledrogerijama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE