GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mineral preuzeo tri slovenske kompanije

Mineral preuzeo tri slovenske kompanije
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2021 / 16:36
Autor: SEEbiz
PTUJ - Mineral, tvrtka za preradu prirodnog kamena, najavila je u Agenciji za zaštitu konkurencije preuzimanje tvrtki CPIN, Cestnog podjetje Ptuj i Tovarne asfalta Kidričevo. To su vlasničke tvrtke koje kontrolira Ferdinand Veingerl.

CPIN je krovna tvrtka u potpunom vlasništvu Veingerla. CPIN je također 59,49% vlasnik Cestnog poduzeća Ptuj, koje je u većinskom vlasništvu Tovarne asfalte Kidričevo. Da Veingerl želi prodati cjelokupni sustav tvrtki, izvijestio je Štajerski tednik 2017. godine. Među kandidatima za priključak bili su i GIC Gradnje Ivan Cajzek, koji je ove godine postao manjinski vlasnik Cestnog poduzeća Ptuj. Potonji je lani prikupio 34 milijuna eura prihoda od prodaje, a Tvornica asfalta Kidričevo 4,2 milijuna eura.

Ptujska cestovna tvrtka održava 500 kilometara državnih cesta i 1.000 kilometara općinskih cesta, navode na svojoj web stranici, vodeći računa o njihovom ljetnom i zimskom održavanju. Svoje baze imaju na Ptuju, u Mariboru, Slovenskoj Bistrici i Ormožu. Oni se uglavnom bave niskogradnjom, imaju neke reference i u visokogradnji, a imaju i vlastitu proizvodnju građevinskih poluproizvoda.

Tagovi: Mineral, cestno podjetje Ptuj, Tovarna asfalta Kidričevo, Ferdinand Veingerl
PROČITAJ I OVO
Avioni ToMontenegra nisu spremni za letenje
NEPRAVILNOSTI
Avioni ToMontenegra nisu spremni za letenje
PODGORICA – Tokom inspekcijskog pregleda Agencija za civilno vazduhoplovstvo (ACV) konstatovala je nepravilnosti u pogledu održavanja svih aviona iz flote Montenegro Airlinesa, uključujući i dva koja su u međuvremenu prešla u vlasništvo nove avio-kompanije To Montenegro, saopšteno je Pobjedi iz ACV.
Atlantic Grupa kupila 3.000 vlastitih dionica
TREZOR
Atlantic Grupa kupila 3.000 vlastitih dionica
ZAGREB - Atlantic Grupa izvijestila je o stjecanju 3.000 vlastitih dionica, ukupnog nominalnog iznosa 120.000,00 kn, koje predstavljaju 0,09% temeljnog kapitala Društva.
Stjepan Čajić drži 7,47% udjela u Varteksu
DOKUP
Stjepan Čajić drži 7,47% udjela u Varteksu
VARAŽDIN - Varteks je izvijestio da Stjepan Čajić iz Bosne i Hercegovine drži više od pet posto udjela u kompaniji.
Stanić: Pivovara u pogonu kroz dvije godine
PIVO
Stanić: Pivovara u pogonu kroz dvije godine
KREŠEVO - Osim sokova, u Kreševu će se uskoro proizvoditi i pivo, najavljuju iz Grupacije Stanić.
Fortenova i Mercator osigurali refinanciranje duga Mercatora
REFINANCIRANJE
Fortenova i Mercator osigurali refinanciranje duga Mercatora
LJUBLJANA - Fortenova i Mercator potpisali su ugovor o zajmu u iznosu od 385 milijuna eura za refinanciranje postojećeg duga Mercatora koji ima prema ukupno 55 banaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE