GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mihajlović: Gradićemo još 400 kilometara novih autoputeva

Mihajlović: Gradićemo još 400 kilometara novih autoputeva
PUTEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2019 / 14:28
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Srbija ove godine započinje gradnju 400 kilometara novih autoputeva, kao deo novog investicionog ciklusa koji će biti pokrenut, najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović.

"To ne bi bilo moguće da nemamo uređen budžet i da nismo politički i finansijski stabilni", rekla je Mihajlović gostujući na RTS-u, saopštilo je ministarstvo.

Istakla je da tokom leta kreće izgradnja Moravskog koridora od Pojata do Preljine, autoputa ka BiH od Sremske Rače do Kuzmina, ali i autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac i Šabac-Loznica.

"Moravski koridor je veoma važan, jer će spojiti Srbiju sa Srbijom, fali nam taj centralni deo autoputa i on će spojiti ne samo koridore 10 i 11, već će i povezati kraj u kojem živi pola miliona građana i posluje 200.000 malih i srednjih preduzeća", kazala je ministarka.

Takođe, dodaje, u okviru tog projekta biće uređena i Morava i njene pritoke, jer je to plavno područje, a uradiće se i telekomunikacioni koridor.

Mihajlović je dodala da je započela izgradnja deonice Koridora 11 od Preljine do Požege, koja će se dalje račvati ka Crnoj Gori i ka BiH, dok će naredne godine započeti izgradnja deonice autoputa Niš-Merdare-Priština, do Pločnika.

"Ova vlada ne započinje nijedan novi projekat dok ne reguliše eksproprijaciju i svu neophodnu dokumentaciju. Nema razloga da građani brinu. Obići ćemo sva mesta kroz koja će proći Moravski koridor, da razgovaramo sa meštanima i pokažemo im kuda će autoput proći i šta će im to doneti", rekla je ona.

Mihajlović je najavila i odlazak na istočni krak Koridora 10, u Sićevo.

"Završili smo južni krak, kroz Grdelicu, i svi građani koji koriste tu deonicu najbolji su promoteri važnosti tog projekta. Ostalo je da završimo istočni krak, podjednako važan, gde imamo problema sa jednim izvođačem. Biću sa svojim timom u julu dole, da damo podršku i poguramo koliko možemo, možda da uvedemo i još jednog izvođača, kako bi sve bilo gotovo na jesen", rekla je ministarka.

Tagovi: Zorana Mihajlović, autoputevi
PROČITAJ I OVO
Od 1. siječnja Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. i Hrvatske autoceste d.o.o. postaju jedna tvrtka
PRIPAJANJE
Od 1. siječnja Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. i Hrvatske autoceste d.o.o. postaju jedna tvrtka
ZAGREB - Na danas održanoj sjednici Vlade Republike Hrvatske dobivena je prethodna suglasnost na konačni prijedlog Ugovora o pripajanju društva Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. društvu Hrvatske autoceste d.o.o.
AZTN: Tržište osiguranja lani poraslo 6,5 posto
RAST
AZTN: Tržište osiguranja lani poraslo 6,5 posto
ZAGREB - Tržište osiguranja u Hrvatskoj u 2019. godini, sa zaračunatom bruto premijom od 10,6 milijardi kuna, poraslo je za 6,5 posto u odnosu na godinu prije, podaci su Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), čime se nastavio trend njegova rasta petu godinu zaredom.
Glovo očekuje dvostruko više prihode u godini pandemije
OČEKIVANJA
Glovo očekuje dvostruko više prihode u godini pandemije
MADRID - Španjolska inovativna kompanija za dostavu Glovo očekuje dvostruko veće prihode u ovoj godini zahvaljujući snažnom skoku potražnje u pandemiji koronavirusa, objavio je suosnivač Sacha Michaud.
Dina Tomšić izabrana za članicu Upravnog odbora UFI-ja
KARIJERE
Dina Tomšić izabrana za članicu Upravnog odbora UFI-ja
ZAGREB - Direktorica Zagrebačkog velesajma dr.sc. Dina Tomšić izabrana je za člana Upravnog odbora krovne svjetske asocijacije sajamske industrije UFI - The Global Association of the Exhibition Industry, iz europske kvote zemalja za trogodišnje mandatno razdoblje.
Lada Tedeschi Fiorio ponovno najmoćnija poslovna žena u Hrvatskoj
MOĆ I BIZNIS
Lada Tedeschi Fiorio ponovno najmoćnija poslovna žena u Hrvatskoj
ZAGREB - Članica Uprave Atlantic Grupe Lada Tedeschi Fiorio drugu je godinu zaredom na Liderovoj konferenciji "Žene u biznisu" proglašena najmoćnijom poslovnom ženom u Hrvatskoj, objavio je u četvrtak poslovni tjednik Lider.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE