GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mihajlović: Gradićemo još 400 kilometara novih autoputeva

Mihajlović: Gradićemo još 400 kilometara novih autoputeva
PUTEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2019 / 14:28
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Srbija ove godine započinje gradnju 400 kilometara novih autoputeva, kao deo novog investicionog ciklusa koji će biti pokrenut, najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović.

"To ne bi bilo moguće da nemamo uređen budžet i da nismo politički i finansijski stabilni", rekla je Mihajlović gostujući na RTS-u, saopštilo je ministarstvo.

Istakla je da tokom leta kreće izgradnja Moravskog koridora od Pojata do Preljine, autoputa ka BiH od Sremske Rače do Kuzmina, ali i autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac i Šabac-Loznica.

"Moravski koridor je veoma važan, jer će spojiti Srbiju sa Srbijom, fali nam taj centralni deo autoputa i on će spojiti ne samo koridore 10 i 11, već će i povezati kraj u kojem živi pola miliona građana i posluje 200.000 malih i srednjih preduzeća", kazala je ministarka.

Takođe, dodaje, u okviru tog projekta biće uređena i Morava i njene pritoke, jer je to plavno područje, a uradiće se i telekomunikacioni koridor.

Mihajlović je dodala da je započela izgradnja deonice Koridora 11 od Preljine do Požege, koja će se dalje račvati ka Crnoj Gori i ka BiH, dok će naredne godine započeti izgradnja deonice autoputa Niš-Merdare-Priština, do Pločnika.

"Ova vlada ne započinje nijedan novi projekat dok ne reguliše eksproprijaciju i svu neophodnu dokumentaciju. Nema razloga da građani brinu. Obići ćemo sva mesta kroz koja će proći Moravski koridor, da razgovaramo sa meštanima i pokažemo im kuda će autoput proći i šta će im to doneti", rekla je ona.

Mihajlović je najavila i odlazak na istočni krak Koridora 10, u Sićevo.

"Završili smo južni krak, kroz Grdelicu, i svi građani koji koriste tu deonicu najbolji su promoteri važnosti tog projekta. Ostalo je da završimo istočni krak, podjednako važan, gde imamo problema sa jednim izvođačem. Biću sa svojim timom u julu dole, da damo podršku i poguramo koliko možemo, možda da uvedemo i još jednog izvođača, kako bi sve bilo gotovo na jesen", rekla je ministarka.

Tagovi: Zorana Mihajlović, autoputevi
PROČITAJ I OVO
Neto dobit Dukata 28,4 milijuna kuna
PAD
Neto dobit Dukata 28,4 milijuna kuna
ZAGREB - Neto dobit Dukata u 2019. iznosila je 28,4 milijuna kuna i bila je 22,7 posto manja nego u godini ranije, pokazuje financijsko izvješće Dukata objavljeno u petak.
Valamar ostvario rast prihoda od 10% u odnosu na prethodnu godinu
SOLIDNO
Valamar ostvario rast prihoda od 10% u odnosu na prethodnu godinu
POREČ - U 2019. godini ostvareno je 6,8 milijuna noćenja što je porast od 5% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok je prosječna cijena rasla za 5%.
Gubitak Đuro Đaković grupe povećan čak osam puta
SVE GORE
Gubitak Đuro Đaković grupe povećan čak osam puta
SLAVONSKI BROD - Đuro Đaković grupa prošle godine poslovala je s ukupnim gubitkom od 112,5 milijuna kuna, znatno više nego godinu ranije, kada je gubitak bio nešto manji od 15 milijuna kuna, pokazuje financijsko izvješće te kompanije objavljeno u petak.
Gubitak Croatia Airlinesa 79,8 milijuna kuna
SMANJENJE
Gubitak Croatia Airlinesa 79,8 milijuna kuna
ZAGREB - Operativni gubitak Croatia Airlinesa je prema preliminarnim podacima iz financijskog izvještaja objavljenog u petak u 2019. godini iznosio 55,9 milijuna kuna, a s neto rezultatom financiranja krajnji gubitak iznosio je 79,8 milijuna kuna.
Hrvatska je od danas bogatija za dva restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom
RESTORANI
Hrvatska je od danas bogatija za dva restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom
ZAGREB - Hrvatska je od danas bogatija za dva restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE