GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Miele prekida proizvodnju perilica

Miele prekida proizvodnju perilica
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2023 / 08:06
Autor: SEEbiz
BERLIN - Najpoznatiji proizvođač kućanskih aparata u Njemačkoj Miele obustavlja proizvodnju perilica rublja u svom glavnom pogonu u gradu Güterslohu u njemačkoj saveznoj zemlji Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. Njemački mediji kao razloge ove odluke navode pad broja narudžbi.

Proizvođač kućanskih aparata mora na određeno vrijeme obustaviti proizvodnju perilica rublja u svom glavnom pogonu. Razlog za donošenje ove mjere je značajan pad narudžbi, pišu njemački mediji, prenosi Fenix Magazin.

Prošle godine tvrtka je jedva uspjela zadovoljiti potražnju, čekanja od mjesec dana bila su norma u jesen. “U 2022. godini, prvi put u jednoj kalendarskoj godini, Miele je proizveo više od milijun perilica i sušilica rublja, od kojih gotovo 840.000 u Güterslohu”, rečeno je iz tvrtke Miele za njemačke medije.

Mediji pišu kako na proizvodnju utječe i dostava dijelova od dobavljača. Miele kaže kako se radi o privremenoj mjeri. Koliko će ova mjera biti na snazi još nije poznato. Uprava poduzeća pregovara o skraćenom radnom vremenu s radničkim vijećem.

Jedan od razloga pada narudžbi nije samo opći pad potrošnje. Kako dalje izvještavaju njemački mediji, mnogi trgovci očito su u studenom naručili mnogo više uređaja i napunili svoja skladišta, prije nego što je Miele proveo treće povećanje cijena u 13 mjeseci.

Zaustavljanje proizvodnje nije razlog za brigu za sve koji vole Mieleove uređaje. Njemački mediji navode da kupci moraju biti spremni na činjenicu da bi cijena njihovih proizvoda mogla nastaviti rasti u tekućoj godini.

Miele je njemački proizvođač vrhunskih kućanskih aparata i komercijalne opreme sa sjedištem u Güterslohu, Ostwestfalen-Lippe.

Tvrtku su 1899. godine osnovali Carl Miele i Reinhard Zinkann, a oduvijek je bila obiteljska tvrtka. U 2020. godini su ostvarili prihod od 4,5 milijardi eura. Tvrtka Miele u Njemačkoj zapošljava oko 11.400 radnika.

Tagovi: Miele, perilice za rublje
PROČITAJ I OVO
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
NEW YORK - Američki zdravstveni konglomerat Johnson & Johnson premašio je očekivanja analitičara svojim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE