GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mid Europa Partners investira u M plus grupu

Mid Europa Partners investira u M plus grupu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2020 / 14:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvrtka Meritus Upravljanje, koja je dio M plus grupe, preuzet će turski CMC od investicijskog fonda Mid Europa Partners, koji će u objedinjenoj kompaniji dobiti 30 posto udjela, izvijestili su u ponedjeljak iz Meritus Ulaganja odnosno M plus grupe.

"Mid Europa Partners (Mid Europa), fond s fokusom na rastuća tržišta središnje i istočne Europe, objavio je danas akviziciju tvrtke iz svog portfelja, CMC Iletişim ve Çagri Merkezi Hizmetleri A.Ş. (CMC) od strane kompanije Meritus Upravljanje (dio M plus grupe), u zamjenu za 30 posto udjela u objedinjenoj kompaniji", navodi se u priopćenju.

Transakciju je u ponedjeljak odobrila glavna skupština Meritus Ulaganja, a zaključenje transakcije očekuje se do kraja siječnja 2020. godine, ističu iz M plus grupe.

M%2B grupa regionalna je kompanija za eksternalizaciju poslovnih procesa (BPO - Business Process Outsourcing), usluga odnosa s korisnicima i razvoja informacijskih tehnologija te tvrtka kćer Meritus Ulaganja, kompanije koja kotira na Zagrebačkoj burzi.

CMC je, kako se navodi, najveći nezavisni izdvojeni kontaktni centar i pružatelj usluga upravljanja korisničkom podrškom u Turskoj s više od 4.000 zaposlenih.

Kako se ističe u priopćenju, po završetku transakcije M plus grupa dodatno učvršćuje svoju poziciju najvećeg regionalnog centra i pružatelja usluge BPO-a te usluga odnosa s korisnicima usluga u jugoistočnoj Europi, s više od 7.000 zaposlenih.

Partner u Mid Europi Kerim Turkmen u priopćenju izražava zadovoljstvo stjecanjem udjela u "značajno uvećanom i diverzificiranom regionalnom igraču".

"Vjerujemo u dugoročne izglede rasta BPO industrije u našoj regiji i globalno. Predani smo našoj budućoj suradnji s M plus grupom na stvaranju vodećeg regionalnog pružatelja BPO usluga. Fokus objedinjene kompanije bit će na usluživanju najzahtjevnijih međunarodnih kompanija vodećih u svojim industrijama", kaže Turkmen.

Predsjednik Nadzornog odbora  Zvonimir Mršić ističe da se snaga nove grupe ogleda u činjenici da su tom transakcijom postali jedan od najvećih privatnih poslodavaca sa sjedištem u Hrvatskoj, s više od 7.000 zaposlenika.

"M plus grupa sada će usluživati više od 220 klijenata iz 58 zemalja svijeta, uz godišnji prihod koji premašuje 500 milijuna kuna. Naše međunarodno širenje nastavlja se s fokusom na akviziciju novih globalnih klijenata i pojačanim izvozom usluga, čime doprinosimo gospodarskom razvitku Hrvatske i cijele regije", rekao je Mršić.

M plus grupa je tijekom prošle godine uspješno izdala nove redovne dionice u vrijednosti 93 milijuna kuna za dvadesetak novih ulagača, među kojima su sva četiri obvezna mirovinska fonda u Hrvatskoj, a nakon čega su dionice Meritus Ulaganja izlistane na Zagrebačkoj burzi. Potom je uspješno preuzet većinski udio u Trizmi, vodećem pružatelju BPO usluga u Srbiji.

Mid Europa Partners je privatna investicijska tvrtka fokusirana na rastuća tržišta središnje i istočne Europe, a djeluje iz Londona, Bukurešta, Budimpešte, Varšave i Istanbula.

Mid Europa Partners do sada je prikupila i upravljao s oko 5,2 milijardi eura sredstava, a od osnutka 1999. godine dovršila je 41 investiciju u 18 zemalja regije, podaci su iz priopćenja.

Inače, Mid Europa Partners je u travnju prošle godine kupio većinski udio u Mlinaru, najvećoj hrvatskoj pekarskoj kompaniji.

Tagovi: Mid Europa Partners, M plus grupa, Meritus Upravljanja, Zvonimir Mršić, Kerim Turkmen
PROČITAJ I OVO
Luka Koper očekuje pad prometa iz Kine u roku od 14 dana
PROBLEMI
Luka Koper očekuje pad prometa iz Kine u roku od 14 dana
KOPER - Zbog ograničenja koja se odnose na Kinu, luka Koper još uvijek ne bilježi pad prometa, ali prema prognozama logističara, to će se dogoditi u roku od 14 dana, rekao je novinarima direktor koprske tvrtke Dimitrij Zadel.
Televizija O2 od 1. marta pod starim imenom - B92
POVRATAK
Televizija O2 od 1. marta pod starim imenom - B92
BEOGRAD - Televizija O2 od 1. marta radiće po starim imenom - B92. Novi restart najavljen je na bilbordima.
Bajić: Croatia Airlines ne osjeća posljedice koronavirusa
UVJERAVANJA
Bajić: Croatia Airlines ne osjeća posljedice koronavirusa
ZAGREB - Croatia Airlines u ponedjeljak je predstavio nove međunarodne linije Zagreb-Sofija i Zagreb-Podgorica, a tom prilikom je predsjednik Uprave Jasmin Bajić rekao kako koronavirus nema velik utjecaj na rezultate kompanije.
Stigao kineski brod s konstrukcijom za Pelješki most, članovi posade negativni na koronavirus
MOST
Stigao kineski brod s konstrukcijom za Pelješki most, članovi posade negativni na koronavirus
PLOČE - Brod "Da Yu Xia" kineske kompanije COSCO Shipping, koji je 25. siječnja iz Kine krenuo prema Hrvatskoj sa čeličnom konstrukcijom za Pelješki most.
Mihajlović: Srbija započela ili priprema izgradnju oko 400 km novih auto-puteva
INVESTICIJE
Mihajlović: Srbija započela ili priprema izgradnju oko 400 km novih auto-puteva
BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da je Srbija već započela ili priprema izgradnju oko 400 kilometara novih auto-puteva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE