GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Michelinovi inspektori na terenu, zvjezdice u lipnju

Michelinovi inspektori na terenu, zvjezdice u lipnju
RESTORANI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2022 / 09:39
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Hrvatska se od lani može pohvaliti s respektabilnih deset Michelinovih zvjezdica i deset restorana koji nose to prestižno gastronomsko priznanje, a uskoro bi mogla zasvijetliti i koja nova, piše u nedjelju Večernji list.

Michelinovi inspektori su trenutačno na terenu, potajno obilaze i lokale koji već imaju zvjezdicu i pretendente na ulazak u to visoko gastronomsko društvo.

Turistički i kulinarski krugovi su optimistični, vjeruje se da će i ove godine biti novih restorana koji će se okititi Michelinovim priznanjem, a spekulira se da će možda prvi put “pasti” i dvije zvjezdice u paketu. Je li optimizam utemeljen trebali bismo doznati krajem lipnja, kada se očekuje službena Michelinova objava.

Do pandemije je, inače, običaj bio da se rezultati Michelinovih inspekcija objave u prvoj polovici godine, zbog korone je to bilo prolongirano nakon ljeta, a ovogodišnji termin još je jedna potvrda da se stvari u turizmu i ugostiteljstvu pomalo vraćaju na staro.

Otprije su, da podsjetimo, vlasnici po jedne Michelinove zvjezdice rovinjski restoran Monte, zagrebački Noel, šibenski Pelegrini, LD na Korčuli, dubrovački 360, Boškinac u Staroj Novalji, lovranski restoran Draga di Lovrana, a od lani i riječki restoran Nebo u hotelu Hilton Costabella, Alfred Keller u malološinjskom hotelu Alhambra te Agli Amici u Rovinju.

Suradnja Michelina i Hrvatske turističke zajednice počela je, inače, još 2016. godine, a prva je zvjezdica stigla već godinu kasnije. I to rovinjskom restoranu Monte, koji je ponosno nosi već šestu godinu. Je li možda došlo vrijeme i za drugu zvjezdicu, vlasnik Montea Danijel Đekić ne želi se time previše opterećivati.

"Ako dođe, to će biti za ono što smo dobro već odradili, znači da je zaslužujemo i dobro bi nam došla. Ako ne dođe, neće biti problem, riješio sam to i sam sa sobom. Čim dobijete Michelinovu zvjezdicu, pod rizikom ste i da je izgubite. Nisam više pod stresom zbog toga, nemam nikakva očekivanja, a zaokupljen sam i novim projektom", otkriva vlasnik Montea Danijel Đekić, piše novinarka Večernjeg lista Radmila Kovačević.

Tagovi: Michelinove zvjezdice, hrvatski restorani, Monte, zagrebački Noel, šibenski Pelegrini, restoran LD, restoran 360, Boškinac
PROČITAJ I OVO
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE