GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MG Mind postaje najveći pojedinačni vlasnik Nove banke

MG Mind postaje najveći pojedinačni vlasnik Nove banke
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2018 / 08:42
Autor: SEEbiz
BANJA LUKA - Kompanija MG Mind, u vlasništvu biznismena Mladena Milanovića, kupila je akcije Nove banke za 2,9 mil KM, a u narednim danima će kroz još nekoliko milionskih transakcija postati najveći pojedinačni akcionar banke, saznaje portal Capital.

Blok poslom na Banjalučkoj berzi MG Mind je juče kupio 4.151.303 akcije po cijeni od 0,7 KM po akciji. MG Mind je danas kupio još jedan dio akcija za oko 4 mil KM, a u narednim danima trebalo bi da postane vlasnik od 15 do 20% kapitala banke, što će ga koštati od 15 do 20 mil KM.

Akcije kompaniji MG Mind su odlučili prodati trenutno najveći pojedinačni akcionar i bivši direktor Nove banke Milan Radović koji ima 7,9% akcija banke, Interpromet Novi Grad Dragana Pilipovića u čijem vlasništvu je 6,25, porodica Avlijaš koja ima 3,2% akcija, te firme Financ koja ima 3% i Euroline sa 2,5% akcija banke.

Mladen Milanović potvrdio je za Capital da će nakon kupovine akcija od postojećih vlasnika biti najveći pojedinačni akcionar Nove banke.

- Planiram da preuzmem 15 do 20% akcija. Ovo je dobro posložena, stabilna i što je važno domaća banka. Sinergijom sa mojim ostalim kompanijama stvoriće se mogućnost za njen dodatni razvoj i jačanje na bankarskom tržištu - rekao je Milanović.

On kaže da će Nova banka, čiji su najveći akcionari domaći privrednici, biti znatno više fleksibilnija prema kompanijama iz Republike Srpske za razliku od banaka kojima su centrale u inostranstvu.

- Ono što je najvažnije za sve klijente, poslovna politika banke se neće mijenjati - rekao je Milanović.

Osim MG Minda, Mladen Milanović je vlasnik i banjalučke Tržnice, Čistoće Banjaluka, Mrkonjićputeva, a posluje i u Sloveniji.

Promjene u Novoj banci počele su početkom novembra sa smjenom Milana Radovića sa mjesta predsjednika Uprave Nove banke nakon što je odbio da podnese ostavku, koju je od njega pod političkim pritiskom tražio Nadzorni odbor. Za novog direktora imenovan je njegov zamjenik Goran Avlijaš.

Tagovi: MG Mind, Nova banka, Mladen Milanović, Banjalučka berza, Mrkonjićputevi
PROČITAJ I OVO
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
PROJEKTI
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
BEOGRAD - Kompanija Rio Tinto danas je saopštila da je opredelila 2,4 milijarde američkih dolara za izgradnju rudnika i postrojenja za preradu litijum-borata za projekat Jadar u Loznici, jedan od najvećih greenfield projekata litijuma na svetu.
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
ODLUKE
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
LJUBLJANA - Na 28. redovnoj skupštini dioničari Mercatora d.d., upoznali su se sa izvještajem o poslovanju kompanije u 2020. godini, potvrdili rad Uprave i Nadzornog odbora te usvojili izmjene i dopune Statuta i odluke o pokrivanju neto gubitka i pojednostavljenom smanjenju osnovnog kapitala.
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
SKOK PRIHODA
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
PARIZ - Francuski proizvođač luksuznih roba LVMH u utorak je izvijestio kako je u prvoj polovini godine ostvario 28,7 milijardi eura prihoda, što je porast od 56 posto u odnosu na isto razdoblje lani kada su u tijeku bila zatvaranja zbog suzbijanja pandemije koronavirusa.
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
VINJETE
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
LJUBLJANA - Do kraja lipnja slovenski Dars je s 2021. prodao ukupno 2.622.601 vinjeta, što je pet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
SJAJNE BROJKE
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
ZAGREB - U prvih šest mjeseci 2021. godine svi ključni pokazatelji poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe bilježe rast i pokazuju nastavak izvanrednih poslovnih rezultata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE