GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Metus počinje gradnju tvornice dizala u Tomislavgradu

Metus počinje gradnju tvornice dizala u Tomislavgradu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.07.2021 / 07:04
Autor: SEEbiz
TOMISLAVGRAD - U privrednoj zoni Vučilov brig pored Tomislavgrada u četvrtak je položen kamen temeljac za izgradnju proizvodnog pogona Metus BiH, najveće hrvatske tvrtke u segmentu dizala, specijalizirane za ugradnju, projektiranje, modernizaciju i proizvodnju dizala.

Izgradnjom novog poslovno-proizvodnog pogona u Tomislavgradu Metus želi povećati obim posla u BiH. Sjedište tvrtke za BiH planira se premjestiti u Tomislavgrad, gdje je planirano otvaranje proizvodnje liftova, sjedište za servis i održavanje liftova, obučni centar za montažu liftova i drugi segmenti koje Metus već ima u Republici Hrvatskoj, kazao je izvršni direktor Metusa BiH Toni Rosančić.

Metus u BiH trenutno zapošljava 34 radnika, a po završetku izgradnje novog proizvodnog pogona slijedit će otvaranje novih radnih mjesta. Dugoročni plan je da broj zaposlenih u BiH bude između 80 i 100.

Metus, u vlasništvu švedskog investicijskog fonda SDIPTECH A.B. Group, nudi potpunu uslugu ugradnje liftova i pokretnih stepenica, od idejnog rješenja i projektiranja, proizvodnje i modernizacije liftova, isporuke, ugradnje i održavanja – sve po sistemu “ključ u ruke”.

Firma je osnovana 1994. godine, a u počecima je njen fokus bio na ugradnji liftova u Njemačkoj. Kako je firma rasla tako su se širila i tržišta na kojima je djelovala. Osim hrvatskog i najvećeg tržišta, onog u Njemačkoj, projekti su realizirani i na područjima Austrije, zemalja Beneluksa, Meksika, Perua, Švedske i Švicarske.

Osim u Hrvatskoj gdje se nalazi proizvodni pogon i uprava, Metus je prisutan i ima urede u BiH, Srbiji i Njemačkoj te trenutno broji više od 350 zaposlenika.

Tagovi: Metus, Tomislavgrad, Toni Rosančić, SDIPTECH A.B. Group
PROČITAJ I OVO
Veliki trgovci i logističari osnovali novu udrugu, na čelu Denis Čupić
UDRUŽIVANJE
Veliki trgovci i logističari osnovali novu udrugu, na čelu Denis Čupić
ZAGREB - U prostorijama trgovačkog centra Westgate održana je u ponedjeljak Osnivačka skupština Udruge trgovine i logistike (UTIL), nove interesne udruge koja okuplja tvrtke prehrambene i neprehrambene trgovine te logistike, sektora koji prirodno čine objedinjeni lanac.
Zagreb za posao oporabe biootpada izabrao Pripuzovu tvrtku
POTEZI
Zagreb za posao oporabe biootpada izabrao Pripuzovu tvrtku
ZAGREB - Za preuzimanje i oporabu biootpada, Grad Zagreb je nakon javnog natječaja odabrao zajednicu ponuditelja oko tvrtke Ce-za-r, koja je dio C.I.O.S. grupe Petra Pripuza, dok je druga ponuda odbijena je jer nije bila valjana.
Vozači Ubera nastavljaju štrajku iako im je novac sjeo
ŠTRAJK
Vozači Ubera nastavljaju štrajku iako im je novac sjeo
ZAGREB - U tijeku je prosvjed vozača Ubera. Prosvjed je počeo u sedam sati, a trebao bi trajati tri sata.
Mlinar i dalje na vrhu hrvatskog pekarskog sektora
SEKTORI
Mlinar i dalje na vrhu hrvatskog pekarskog sektora
ZAGREB - U Hrvatskoj je lani u djelatnosti proizvodnje kruha, svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača poslovalo 914 poduzetnika, koji su zapošljavali više od 15.000 djelatnika, a ostvarili su prihode od 4,5 milijardi kuna i konsolidiranu dobit od 96 milijuna kuna.
Milijan Brkić krenuo u novi biznis
NOVI ISKORAK
Milijan Brkić krenuo u novi biznis
ZAGREB - Milijan Brkić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, nakon potpune političke marginalizacije i gubitka svih pozicija u stranci i izvršnoj vlasti, krenuo je u novi biznis te je u rujnu osnovao tvrtku pod nazivom Alfa Strategy d.o.o. za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE