GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Metro postaje cage-free i u Hrvatskoj

Metro postaje cage-free i u Hrvatskoj
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 11:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Metro Group, jedna od najvećih veleprodajnih tvrtki na svijetu, obvezala se utjecati na dobrobit životinja u svom lancu opskrbe javnom izjavom kako će jaja u ljusci i tekuća jaja nabavljati isključivo od poljoprivrednika koji koriste nekavezne sustave držanja kokoši.

Svoje će obećanje ispuniti čak i na najizazovnijim tržištima. Njihove poslovice u zapadnoj i južnoj Europi ispunit će rok do 2022. godine, a one iz istočne Europe, uključujući Rusiju i Ukrajinu, do 2025. godine. Kao rok za korištenje isključivo cage-free jaja na preostalim tržištima, poput onog u Kini, najavili su 2027. godinu te će time njihovo cage-free poslovanje postati pravilo na globalnoj razini, što je uistinu velik korak naprijed prema svijetu bez kaveza.

Metro je ovom odlukom postao dio velikog svjetskog trenda zbog kojeg sve više tvrtki odabire poslovanje bez kaveza. Cage-free trend pokrenula je globalna koalicija Open Wing Alliance koja okuplja preko 60 organizacija sa svih kontinenata, a u 2018-oj priključuje joj se i Udruga Pobjede koja svojom Ab ovo kampanjom ima za cilj ovaj svjetski trend dovesti i u Hrvatsku. U Hrvatskoj već postoje internacionalne tvrtke koje su se javno obvezale na cage-free poslovanje - Spar, Lidl, Kaufland te nam je posebno drago da se i Metro pridružio ovom popisu. Osim navedenih trgovačkih lanaca, za društveno odgovorno poslovanje ove vrste odlučili su se i mnogi najveći svjetski brendovi poput Nestle, PepsiCo, Unilever, McDonalds, Milka, Barilla, Mars, Kraft-Heinz.

Svih deset hrvatskih Metro veleprodajnih centara, koji se nalaze u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru, Osijeku, Puli, Varaždinu, Poreču i Dubrovniku, uskoro će nuditi isključivo cage-free jaja. Metro kao velika svjetska veleprodajna tvrtka koja se fokusirala na ugostitelje i trgovce ima prijavljenu zaradu od 27,1 milijardi eura. Vjerujemo kako će ova odluka potaknuti mnoge hrvatske tvrtke koje u svome lancu nabave imaju jaja na priključivanje cage-free trendu.

Također,iznimno nam je drago podijeliti s vama informaciju kako je i država Hrvatska, u sklopu dodjele bespovratnih sredstava u 2020-oj za ruralni razvoj, prepoznala važnost usmjeravanja domaće poljoprivrede prema alternativnom načinu držanja u proizvodnji konzumnih jaja što otvara mogućnost modernizacije te povećanja konkurentnost hrvatskih poljoprivrednih gospodarstava.

Tagovi: Metro, cage-free, Spar, Lidl, Kaufland, jaja
PROČITAJ I OVO
FlyBosnia planira obnoviti letove s tri unajmljena aviona
LETOVI
FlyBosnia planira obnoviti letove s tri unajmljena aviona
SARAJEVO - FlyBosnia planira obnoviti letove sa tri unajmljena aviona. Vlasnik kompanije Al Shiddi Group potvrdio je da je potpisan ugovor za tri aviona A320 kapaciteta 180 mjesta.
Zagrebački holding poštuje načela kružne ekonomije
MODERNIZACIJA
Zagrebački holding poštuje načela kružne ekonomije
ZAGREB - Kao odgovor na klimatske promjene, Zagrebački holding već neko vrijeme investira u modernizaciju poslovanja te kontrolom i upravljanjem potrošnjom energenata, tokova otpada i vodnih resursa, nastoji smanjiti ekološki otisak poslovanja.
Mali: Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia
JASNA PORUKA
Mali: Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia
BEOGRAD - Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia, poručio je danas ministar finansija Siniša Mali i istakao da će država pomoći svojoj nacionalnoj aviokompaniji tako što će pokriti gubitke nastale tokom pandemije Covida19.
Windrose Airlines otkazao dio letova prema Zagrebu
POTEZI
Windrose Airlines otkazao dio letova prema Zagrebu
ZAGREB - S obzirom na činjenicu da je ulazak stranih državljana u Republiku Hrvatsku limitiran nakon posljednje uvedenih epidemioloških mjera, Windrose Airlines otkazao je određene letove prema Zagrebu u prosincu.
Lucijan Carić i Leon Juranić odbili nominaciju za Zlatnu kunu
POTEZI
Lucijan Carić i Leon Juranić odbili nominaciju za Zlatnu kunu
ZAGREB - Lucijan Carić i Leon Juranić iz DefenseCodea odbili su nominaciju za nagradu Hrvatske gospodarske komore Zlatna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE