GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Metro postaje cage-free i u Hrvatskoj

Metro postaje cage-free i u Hrvatskoj
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 11:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Metro Group, jedna od najvećih veleprodajnih tvrtki na svijetu, obvezala se utjecati na dobrobit životinja u svom lancu opskrbe javnom izjavom kako će jaja u ljusci i tekuća jaja nabavljati isključivo od poljoprivrednika koji koriste nekavezne sustave držanja kokoši.

Svoje će obećanje ispuniti čak i na najizazovnijim tržištima. Njihove poslovice u zapadnoj i južnoj Europi ispunit će rok do 2022. godine, a one iz istočne Europe, uključujući Rusiju i Ukrajinu, do 2025. godine. Kao rok za korištenje isključivo cage-free jaja na preostalim tržištima, poput onog u Kini, najavili su 2027. godinu te će time njihovo cage-free poslovanje postati pravilo na globalnoj razini, što je uistinu velik korak naprijed prema svijetu bez kaveza.

Metro je ovom odlukom postao dio velikog svjetskog trenda zbog kojeg sve više tvrtki odabire poslovanje bez kaveza. Cage-free trend pokrenula je globalna koalicija Open Wing Alliance koja okuplja preko 60 organizacija sa svih kontinenata, a u 2018-oj priključuje joj se i Udruga Pobjede koja svojom Ab ovo kampanjom ima za cilj ovaj svjetski trend dovesti i u Hrvatsku. U Hrvatskoj već postoje internacionalne tvrtke koje su se javno obvezale na cage-free poslovanje - Spar, Lidl, Kaufland te nam je posebno drago da se i Metro pridružio ovom popisu. Osim navedenih trgovačkih lanaca, za društveno odgovorno poslovanje ove vrste odlučili su se i mnogi najveći svjetski brendovi poput Nestle, PepsiCo, Unilever, McDonalds, Milka, Barilla, Mars, Kraft-Heinz.

Svih deset hrvatskih Metro veleprodajnih centara, koji se nalaze u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru, Osijeku, Puli, Varaždinu, Poreču i Dubrovniku, uskoro će nuditi isključivo cage-free jaja. Metro kao velika svjetska veleprodajna tvrtka koja se fokusirala na ugostitelje i trgovce ima prijavljenu zaradu od 27,1 milijardi eura. Vjerujemo kako će ova odluka potaknuti mnoge hrvatske tvrtke koje u svome lancu nabave imaju jaja na priključivanje cage-free trendu.

Također,iznimno nam je drago podijeliti s vama informaciju kako je i država Hrvatska, u sklopu dodjele bespovratnih sredstava u 2020-oj za ruralni razvoj, prepoznala važnost usmjeravanja domaće poljoprivrede prema alternativnom načinu držanja u proizvodnji konzumnih jaja što otvara mogućnost modernizacije te povećanja konkurentnost hrvatskih poljoprivrednih gospodarstava.

Tagovi: Metro, cage-free, Spar, Lidl, Kaufland, jaja
PROČITAJ I OVO
PPD donirao 20 vozila Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a
DONACIJA
PPD donirao 20 vozila Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a
ZAGREB - Tvrtka "Prvo plinarsko društvo" iz Vukovara donirala je Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a 20 dostavnih vozila i kombija koji će služiti za provođenje protuepidemijskih mjera, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.
HUP traži proširenje odluke glavnog ravnatelja HRT-a o ukidanju RTV pristojbe
ZAHTJEVI
HUP traži proširenje odluke glavnog ravnatelja HRT-a o ukidanju RTV pristojbe
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u četvrtak je pozdravila odluku glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije o privremenom ukidanju obveze plaćanja mjesečne RTV pristojbe za sve subjekte kojima je odlukom Stožera civilne zaštite obustavljen rad, ali i zatražila da se ona proširi na sve subjekte pogođene krizom.
Uprava i rukovodeći kadar ACI-a poklanjaju mjesečnu plaću za pomoć Zagrebu
POHVALNO
Uprava i rukovodeći kadar ACI-a poklanjaju mjesečnu plaću za pomoć Zagrebu
RIJEKA - Uprava i rukovodeći kadar, članovi nadzornog i revizorskog odbora, tvrtke Adriatic Croatia International Club (ACI) svoje će mjesečne plaće i naknade za ožujak donirati akciji „Zajedno za Zagreb“, na račun koji je Vlada otvorila za pomoć glavnom gradu nakon potresa.
Njemačka i u vrijeme pandemije nastavlja s rekordnim izvozom oružja
ORUŽJE
Njemačka i u vrijeme pandemije nastavlja s rekordnim izvozom oružja

BERLIN - Njemački izvoz oružja je i u prvom kvartalu ove godine u daljnjem porastu pri čemu raste izvoz u zemlje koje nisu članice Europske unije ni NATO-a.

Francuski regulator: Google mora medijskim kućama platiti objavu sadržaja
PORUKE
Francuski regulator: Google mora medijskim kućama platiti objavu sadržaja

PARIZ - Google mora platiti francuskim izdavačkim kućama i novinskim agencijama objavu sadržaja koji su kreirale, odlučio je u četvrtak regulator za zaštitu tržišnog natjecanja.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE