GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Metitu posao realizacije projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu

Metitu posao realizacije projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2022 / 14:19
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Grad Zrenjanin će dobiti najsavremenije postrojenje za prečišćavanje vode koje će doneti trajno i održivo rešenje za građane suočene sa dugogodišnjim problemima u vodosnabdevanju.

Danas je potpisan Ugovor o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu, između Grada Zrenjanina, JKP Vodovod i kanalizacija i vodećeg svetskog pružaoca inteligentnih rešenja za upravljanje vodom, multinacionalne kompanije Metito. Ugovor obuhvata razvoj, modernizaciju i rad postrojenja za prečišćavanje vode u Zrenjaninu u periodu od narednih 25 godina, uz primenu inovativnih tehnologija i posvećenost najvišim svetskim standardima u oblasti zaštite životne sredine. Potpisnik ugovora je firma Panonija vode, koju je Metito osnovao u Srbiji.

Ugovor o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu su potpisali direktor korporacije Metito, Rami Gandur, gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura i v.d. direktora JKP Vodovod i kanalizacija, Predrag Bodiroga.

Događaju su prisustvovali i predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, NJ.E. ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji, Mubarak Saed Buršaid Al Daheri, potpredsednik kompanije Metito za razvoj poslovanja, Valid Madvar i menadžer Metita za Srbiju, Branislav Zec.

"Današnjim potpisivanjem Ugovora o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu načinili smo ogroman korak ka rešavanju višedecenijskog problema za građane Zrenjanina. Zahvaljujem se gradonačelniku Zrenjanina i njegovom timu na upornim nastojanjima da zajedno nađemo rešenje za jedan ovako kompleksan izazov, a takođe se zahvaljujem JKP Vodovod i kanalizacija i posebno kompaniji Metito koja će, na osnovu svog iskustva na projektima iz vodnog sektora širom sveta i savremene tehnologije koju primenjuje, biti naš pravi partner na ovom projektu", izjavila je predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić.

Metito će, za potrebe investicije u modernizaciju i razvoj zrenjaninskog postrojenja za prečišćavanje vode, integrisati najsavremeniju tehnologiju, svoja stručna znanja i resurse zahvaljujući kojima je kompanija uspešno realizovala brojne slične projekte širom sveta. Ukupna planirana investicija za razvoj projekta postrojenja za prečišćavanje vode iznosi približno 18 miliona evra. Na ovaj način kompanija Metito proširuje obim održivih investicija u sektor vodoprivrede u Srbiji, imajući u vidu ulaganje od 32 miliona evra u razvoj projekta postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda (PPOV), takođe u Zrenjaninu.

Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, izjavio je: „Ovim Ugovorom dvostruko dobijamo. Pronašli smo kao partnera renomiranu kompaniju koja ima inovativnu tehnologiju, a vrednost investicije je minimum 18 miliona evra. Najveći garant ovog projekta biće Vlada Republike Srbije, a mi smo uložili maksimum opreza i smanjili rizike za grad i građane na najmanji mogući nivo.“
Nakon potpisivanja Ugovora o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu, Rami Gandur, direktor korporacije Metito, izjavio je: „Čast nam je što zajedno sa Vladom Republike Srbije i Gradom Zrenjaninom sarađujemo na ovom strateški važnom projektu. Naša firma ima više od šest decenija iskustva na projektima u oblasti upravljanja vodama širom sveta i rastući portfolio od preko 3.000 projekata u 50 zemalja. Sarađivali smo sa vladama, lokalnim zajednicama i industrijskim sektorom u brojnim zemljama kako bismo obezbedili njihove potrebe za vodom i upravljali izgrađenim sistemima vodosnabdevanja. Uvereni smo da možemo uspešno da realizujemo ovaj projekat u Zrenjaninu. Želeo bih da istaknem da su zdravlje, bezbednost i zaštita životne sredine u središtu pažnje našeg održivog poslovanja.“

Srbija je prvo tržište u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi u koje će Metito investirati ukupno 50 miliona evra, a ovaj izbor je načinjen uz stanovište kompanije da strateška pozicija zemlje, ekonomska stabilnost, vizija liderstva i sposobni ljudi pružaju povoljan ambijent za investitore i veliki potencijal za održivi rast. Metito smatra projekat u Zrenjaninu jednim od prioritetnih projekata koji su u skladu sa vizijom „Srbija 2020 – 2025.“

Metito je privatna multinacionalna kompanija, a među njenim akcionarima su korporacija Micubiši, Micubiši teška industrija i Međunarodna finansijska korporacija, članica Grupe Svetske banke.

Tagovi: Metito, Zrenjanin, Simo Salapura, Rami Gandur
PROČITAJ I OVO
Država prva potiho ovršila i blokirala Varteks
U TIŠINI
Država prva potiho ovršila i blokirala Varteks
VARAŽDIN - Iz Grada Varaždina u srijedu su priopćili kako je Varteks d.d. nakon raskida predugovora s Kauflandom, u velikoj tišini i bez ikakve informacije u javnosti, prva blokirala i ovršila država.
Grupa Sava osiguranje smanjila dobit za trećinu u prvom polugodištu
PAD
Grupa Sava osiguranje smanjila dobit za trećinu u prvom polugodištu
LJUBLJANA - Grupa Sava osiguranje u prvom je polugodištu ostvarila 364,2 milijuna eura prihoda, što je 0,1 posto više nego u istom razdoblju lani. Čista dobit manja je za 33,4 posto na 28,9 milijuna eura. Očekivani pad prvenstveno je rezultat porasta učestalosti šteta u autoosiguranju na razinu prije pandemije, napisali su.
Istarska tvrtka preuzela Terme Jezerčica i nekoliko hotela na Jadranu
AKVIZICIJE
Istarska tvrtka preuzela Terme Jezerčica i nekoliko hotela na Jadranu
ZAGREB - Istarska tvrtka Rudan iz Žminja, poznata po energetskoj obnovi, snažno je iskoračila u turistički sektor preuzimanjem nekoliko hotela i turističkih objekata u Vodicama, na Pagu, u Istri i Termi Jezerčica u Hrvatskom zagorju.
Brodosplit dogovorio ogroman posao
POSLOVI
Brodosplit dogovorio ogroman posao
SPLIT - Masivni brod imat će mjesta za 547 rezidencija, a tvrtke potpisnici ugovora, vjeruju da će biti prvi takve vrste koji će imati pogon na tekući prirodni plin.
Sanofi odustao od razvoja lijeka za rak dojke, nakon neuspješnog ispitivanja
ODUSTAJANJE
Sanofi odustao od razvoja lijeka za rak dojke, nakon neuspješnog ispitivanja
ZAGREB - Sanofi je zaustavio daljnji rad na amcenestrantu, za koji se nekada smatralo da ima veliki potencijal u borbi protiv raka dojke, nakon što je drugo neuspješno ispitivanje zadalo veliki udarac razvojnim izgledima francuske zdravstvene tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE