GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Meteor grupa - Labud razmatra istiskivanje manjinskih dioničara Badela 1862

Meteor grupa - Labud razmatra istiskivanje manjinskih dioničara Badela 1862
SQUEEZE OUT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2020 / 20:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Meteor grupa - Labud, glavni dioničar Badela 1862, razmatra provođenje postupka prijenosa dionica manjinskih dioničara na glavnog dioničara, uz isplatu primjerene otpremnine, objavio je u petak Badel 1862 putem Zagrebačke burze.

Badel 1862 je, naime, objavio da je jučer zaprimio zahtjev glavnog dioničara, Meteor Grupe - Labud, za uvid u dokumentaciju Badela 1862, "s obzirom na to da isti razmatra provođenje postupka prijenosa dionica manjinskih dioničara društva na glavnog dioničara uz isplatu primjerene otpremnine".

Uprava Badela 1862 je, sukladno odredbama Zakona o trgovačkim društvima, prihvatila taj zahtjev te će u primjernom roku glavnom dioničaru dostaviti traženu dokumentaciju, zaključuje se u objavi.

Inače, sukladno zakonskim odredbama da bi glavni dioničar mogao ići u postupak prijenosa dionica manjinskih dioničara (istiskivanje malih dioničara ili squeeze out) mora imati najmanje 95 posto dionica te kompanije.

Meteor Grupa - Labud, prema zadnjim podacima Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD), ima 95,48 posto dionica Badela 1862.

Najava istiskivanja manjinskih dioničara uslijedila je oko mjesec i pol dana nakon što je glavna skupština Badela 1862 donijela odluku o povlačenju dionica te tvrtke sa Zagrebačke burze. Svim dioničarima koji su glasovali protiv te odluke otkupit će se njihove dionice uz pravičnu naknadu, i to po prosječnoj cijeni dionica ostvarenoj na Burzi, izračunatoj kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih u zadnja tri mjeseca prije dana objave poziva na glavnu skupštinu, objavljeno je nakon skupštine održane 13. siječnja.

Kako je protiv te odluke glasovao Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP), kao zastupnik države koja je u Badelu imala 11,72 posto dionica, krajem siječnja je CERP postavio zahtjev Badelu 1862 za otkup dionica uz pravičnu naknadu, a temeljem čega je država prodala 11,5 posto dionica, za što je dobila oko 38,1 milijun kuna.

Nakon tog otpuštanja dionica, država u Badelu 1862 ima 0,26 posto dionica, Badel u trezoru ima 1,4 posto dionica, a ostali dioničari imaju manje udjele.

Odvojeno je danas Badel izvijestio i da je dioničar Darko Petričić podnio tužbu Trgovačkom sudu u Zagrebu radi utvrđenja ništetnosti odluka glavne skupštine društva od 13. siječnja. Društvo Badel 1862 je stava da je tužbeni zahtjev u cijelosti neosnovan te će u okviru ostavljenog roka podnijeti odgovor na tužbu, naveli su iz Badela.

Meteor grupa je postao strateški partner Badela 1862 u predstečajnoj nagodbi tog proizvođača pića (nagodba je sklopljena u rujnu 2017. godine), a krajem siječnja 2018. je ispunio i svoju obvezu dokapitalizacije, i to sklapanjem ugovora o kojim tražbine u iznosu od 184,15 milijuna kuna unosi u temeljni kapital Badela te uplatom novca u iznosu od 30 milijuna kuna. Meteor je tako u dokapitalizaciji Badela sudjelovao s uk

Tagovi: Meteor grupa - Labud, Meteor grupa, Badel 1862, Darko Petričić
PROČITAJ I OVO
Preminuo Larry King
IN MEMORIAM
Preminuo Larry King
NEW YORK - Legendarni američki tv i radijski voditelj Larry King umro u u subotu ujutro u dobi od 87 godina u medicinskom centru Cedars-Sinai u Los Angelesu, službeno je na Twitteru objavio njegov produkcijski studio Ora Media, a prenose američki mediji.
AstraZeneca smanjuje isporuke cjepiva u EU za 60 posto u prvom kvartalu
CJEPIVO
AstraZeneca smanjuje isporuke cjepiva u EU za 60 posto u prvom kvartalu
BRUXELLES - AstraZeneca rekla je dužnosnicima EU-a u petak da će smanjiti isporuke svog cjepiva protiv covida-19 Europskoj uniji za 60 posto na 31 milijun doza u prvom tromjesečju ove godine zbog problema s proizvodnjom, kazao je visoki europski dužnosnik agenciji Reuters.
Jadroplov dogovorio prodaju broda Bene
BRODARI
Jadroplov dogovorio prodaju broda Bene
SPLIT - Jadroplov je izvijestio kako je danas sa zainteresiranim kupcem dogovorio prodaju broda Bene.
Beogradskom aerodromu međunarodna zdravstvena akreditacija
AKREDITACIJA
Beogradskom aerodromu međunarodna zdravstvena akreditacija
BEOGRAD – Međunarodni savet aerodroma (ACI) nedavno je Aerodromu „Nikola Tesla“ dodelio Zdravstvenu akreditaciju za aerodrome za veoma temeljne sanitarne mere koje se primenjuju u cilju suzbijanja pandemije kovida 19, saopštio je danas beogradski aerodrom.
Na početku godine osnovano znatno manje tvrtki nego lani
SIGNALI
Na početku godine osnovano znatno manje tvrtki nego lani
ZAGREB - Fininfo.hr (www.fininfo.hr) donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice siječnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE