GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Metalac: Oporavak poslovanja u trećem kvartalu

Metalac: Oporavak poslovanja u trećem kvartalu
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2020 / 10:19
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Gornjomilanovački holding Metalac (MTLC) objavio je finansijske rezultate zavisnih preduzaća za prvih devet meseci tekuće godine koji su pokazali oporavak poslovanja u periodu jul-septembar nakon velikog pada tokom trajanja vanrednog stanja usled pandemije
Oporavak poslovanja Metalca u trećem kvartalu.

Glavno proizvodno preduzeće, Metalac Posuđe, zabeležilo je u prvih devet meseci pad prihoda od 13,8 odsto na 1,96 milijarde dinara, poslovna dobit je pala 26,4 odsto na 161,4 miliona dinara, a bruto profit se spustio stopom od 25,7 odsto na 150,5 miliona dinara. Sličan pad realizacije zabeležio je i FAD, dok su bolje prošla ostala proizvodna preduzeća od kojih je Inko ostvario rast realizacije.

Trgovinske firme su zabeležile znatno bolji učinak, a očekivano je prednjačila maloprodaja Proleter koja je ponovo ostvarila rekordne rezultate. Proleter je u prvih devet meseci zabeležio prodaju od 2,36 milijardi dinara (rast od 17,2 odsto), poslovna dobit je skočila 22 odsto na 76,3 miliona dinara, dok je bruto dobit iznosila 63,7 miliona dinara (rast od 24,9 odsto).

Glavna inostrana podružnica, ruski Metrot, zabeležila je pad prihoda od 30 odsto na 2,8 miliona evra, uz poslovnu dobit od 0,14 miliona evra (rast od 15,5 odsto). Usled oštrog pada kursa rublje kompanija je pretrpela visoke negativne kursne razlike i bruto gubitak od 0,53 miliona evra.

Tagovi: Metalac, Metalac Posuđe, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Cipar želi rasvijetliti vlasništvo nad kompanijama
AMBICIJE
Cipar želi rasvijetliti vlasništvo nad kompanijama
NIKOZIJA - Cipar planira idućih mjeseci uspostaviti registar vlasnika tisuća kompanija i time rasvijetliti netransparentne i složene korporativne strukture iza tvrtki-paravana, koje su ga dovele na loš glas.
Gubitak Lufthanse u četvrtom kvartalu manji od očekivanog
U MINUSU
Gubitak Lufthanse u četvrtom kvartalu manji od očekivanog
BERLIN – Njemačka nacionalna avio-kompanija, Luhthansa, izvijestila je danas da je u četvrtom kvartalu 2020. zabilježila manji gubitak od očekivanog i da predviđa operativni gubitak za 2021. ispod prošlogodišnje razine.
Iberia i TAP Portugal odgodili početak letova prema Zagrebu
LOŠE VIJESTI
Iberia i TAP Portugal odgodili početak letova prema Zagrebu
ZAGREB - Iberia i TAP Portugal odgodili su početak prometovanja na svojim linijama prema Zagrebu. Razlog je vrlo jasan, rast putničke potražnje u ovom trenutku se ne očekuje, što je i logično s obzirom na sve restriktivne mjere i preporuke da se trenutno ne putuje u druge zemlje kako bi se suzbilo širenje globalne pandemije.
Intel izgubio patentni spor, mora platiti preko dvije milijarde dolara
SPOROVI
Intel izgubio patentni spor, mora platiti preko dvije milijarde dolara
NEW YORK - Federalni sud je odredio plaćanje kazne u visini od 2,18 milijardi dolara, no Intel je uložio žalbu.
Ustavni sud odbio zahtjev Mercatora
TRGOVINA
Ustavni sud odbio zahtjev Mercatora
LJUBLJANA - Ustavni sud Slovenije odbio je zahtjev Mercatora da suspendira odredbe Zakona o trgovini do konačne odluke prema kojoj trgovine moraju biti zatvorene nedjeljom i blagdanima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE