GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Menadžeri godine u Sloveniji su Blaž Brodnjak i Sabina Sobočan

Menadžeri godine u Sloveniji su Blaž Brodnjak i Sabina Sobočan
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2022 / 08:17
Autor: SEEbiz
PORTOROŽ - Upravni odbor Udruge Manager za upravitelje 2022. godine izabrao je Blaža Brodnjaka, predsjednika Uprave NLB-a, i Sabinu Sobočan, predsjednicu Uprave Varis Lendava. Nagrade će im biti uručene na Menadžment kongresu u Portorožu.

Blaž Brodnjak autor je izvanredne transformacije NLB-a, od primatelja državnih potpora do uspješne banke, ne samo u Sloveniji, već iu regiji. Na svih šest tržišta na kojima NLB posluje nalazi se među prve tri banke, pojašnjavaju izbor iz Udruge Manager.

NLB je pod njegovim vodstvom, kažu u udruzi, poboljšala poslovne rezultate i zadovoljstvo zaposlenika. Opisuju ga kao osobu od povjerenja s visokim etičkim standardima. Također je zagovornik društvene odgovornosti i održivog razvoja te veliki pobornik sporta.

Brodnjak je diplomirani ekonomist, a svoje obrazovanje nadogradio je MBA diplomom na IEDC Business School Bled. NLB-u se pridružio 2012. godine kao član uprave, a četiri godine kasnije postao je njezin predsjednik. Prije toga radio je u Hypo Alpe Adria u Klagenfurtu, Zavarovalnici Triglav, Bawag banci, Reiffeisen Krekovi banci i Bank Austrii Creditanstalt.

Bilančna suma NLB Grupe, koja je krajem 2015. godine iznosila približno 11,8 milijardi eura, do danas se gotovo udvostručila. Porasli su i prihodi: 2016. iznosili su 476 milijuna eura, a krajem 2021. 667 milijuna. Povrat kapitala prije oporezivanja lani je iznosio 11,8 posto, a neto dobit poslovne godine iznosila je 236 milijuna eura.

Brodnjak je i aktivan član Gospodarskog kruga. Ujedno je i predsjednik Amchama Slovenije, predsjednik nadzornog odbora Udruženja banaka Slovenije, član izvršnog odbora Rukometnog saveza Slovenije i član upravnog odbora košarkaškog kluba Cedevita Olimpija.

Nagradu za menadžera godine dobit će Sobočan koji je, kako navode iz udruge, obiteljsku tvrtku Varis Lendava svrstao među vodeće europske proizvođače gotovih kupaonica - do sada ih je proizvedeno više od 100.000.

Varis Lendava 95 posto prihoda ostvaruje na stranim tržištima, najviše u Njemačkoj. Sve se više kreće prema zelenim rješenjima te je, između ostalog, razvio ekološki prihvatljiv "zeleni beton". Sobočan stavi na inkluzivno upravljanje, a zaposlenici ga opisuju kao odlučno i ustrajno u postizanju ciljeva, napisali su u obrazloženju.

Sobočan je magistar ekonomskih znanosti. Poslovnu karijeru gradila je u nekoliko tvrtki, Varisu se pridružila 2013. godine, a dvije godine kasnije preuzela je vođenje tvrtke. Od tada su čisti prihodi tvrtke porasli 2,5 puta i na kraju prošle godine iznosili su 31,9 milijuna eura. Za vrijeme njenog vođenja neto dobit se ušesterostručila i iznosi 6,3 milijuna eura.

Tagovi: Blaž Brodnjak, Sabina Sobočan, NLB Grupa, Varis Lendava
PROČITAJ I OVO
Mate Štetić novi član Uprave Atlantic Grupe
KARIJERE
Mate Štetić novi član Uprave Atlantic Grupe
ZAGREB - Na sjednici Nadzornog odbora Atlantic Grupe d.d., održanoj 06. i 07. prosinca 2022, Nadzorni odbor je donio odluku o imenovanju Mate Štetića za člana Uprave Atlantic Grupe d.d., s početkom mandata 08. prosinca 2022., u trajanju od 3 godine.
HRT-ova pristojba ostaje 80 kuna ili 10,62 eura mjesečno
PRISTOJBA
HRT-ova pristojba ostaje 80 kuna ili 10,62 eura mjesečno
ZAGREB - Visina mjesečne radiotelevizijske pristojbe za iduću godinu utvrđena je u dosadašnjem iznosu od 80 kuna, odnosno 10,62 eura, potvrđeno je Hini u srijedu s Hrvatske radiotelevizije (HRT).
NO Valamara odobrio investicije za 2023. godinu
INVESTICIJE
NO Valamara odobrio investicije za 2023. godinu
POREČ - Jučer, 6. prosinca 2022. godine, Nadzorni odbor Valamar Riviere je odobrio Poslovni plan (Budget) za 2023. godinu koji uključuje i kapitalne investicije u planiranom iznosu od 25,95 milijuna EUR-a.
U Hrvatskoj 97 posto poduzeća upotrebljava računala s pristupom internetu
STATISTIKA
U Hrvatskoj 97 posto poduzeća upotrebljava računala s pristupom internetu
ZAGREB - U Hrvatskoj 97 posto poduzeća upotrebljava računala s pristupom internetu, 69 posto ih ima vlastitu mrežnu stranicu, a 94 posto upotrebljava neki oblik fiksne širokopojasne veze, podaci su Državnog zavoda za statistiku iz istraživanja vezanog uz primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT) u poduzećima u 2022. godini.
Badel 1862 ponovno poboljšao primanja zaposlenika
PLAĆE
Badel 1862 ponovno poboljšao primanja zaposlenika
ZAGREB - Badel 1862 ove godine bilježi 160 godina poslovanja te je tim povodom donesena odluka o isplati posebne nagrade zaposlenicima u iznosu od 1200 kuna neto. Nagrada će biti isplaćena u prosincu s isplatom plaće za studeni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE