GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Menadžeri godine u Sloveniji su Blaž Brodnjak i Sabina Sobočan

Menadžeri godine u Sloveniji su Blaž Brodnjak i Sabina Sobočan
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2022 / 08:17
Autor: SEEbiz
PORTOROŽ - Upravni odbor Udruge Manager za upravitelje 2022. godine izabrao je Blaža Brodnjaka, predsjednika Uprave NLB-a, i Sabinu Sobočan, predsjednicu Uprave Varis Lendava. Nagrade će im biti uručene na Menadžment kongresu u Portorožu.

Blaž Brodnjak autor je izvanredne transformacije NLB-a, od primatelja državnih potpora do uspješne banke, ne samo u Sloveniji, već iu regiji. Na svih šest tržišta na kojima NLB posluje nalazi se među prve tri banke, pojašnjavaju izbor iz Udruge Manager.

NLB je pod njegovim vodstvom, kažu u udruzi, poboljšala poslovne rezultate i zadovoljstvo zaposlenika. Opisuju ga kao osobu od povjerenja s visokim etičkim standardima. Također je zagovornik društvene odgovornosti i održivog razvoja te veliki pobornik sporta.

Brodnjak je diplomirani ekonomist, a svoje obrazovanje nadogradio je MBA diplomom na IEDC Business School Bled. NLB-u se pridružio 2012. godine kao član uprave, a četiri godine kasnije postao je njezin predsjednik. Prije toga radio je u Hypo Alpe Adria u Klagenfurtu, Zavarovalnici Triglav, Bawag banci, Reiffeisen Krekovi banci i Bank Austrii Creditanstalt.

Bilančna suma NLB Grupe, koja je krajem 2015. godine iznosila približno 11,8 milijardi eura, do danas se gotovo udvostručila. Porasli su i prihodi: 2016. iznosili su 476 milijuna eura, a krajem 2021. 667 milijuna. Povrat kapitala prije oporezivanja lani je iznosio 11,8 posto, a neto dobit poslovne godine iznosila je 236 milijuna eura.

Brodnjak je i aktivan član Gospodarskog kruga. Ujedno je i predsjednik Amchama Slovenije, predsjednik nadzornog odbora Udruženja banaka Slovenije, član izvršnog odbora Rukometnog saveza Slovenije i član upravnog odbora košarkaškog kluba Cedevita Olimpija.

Nagradu za menadžera godine dobit će Sobočan koji je, kako navode iz udruge, obiteljsku tvrtku Varis Lendava svrstao među vodeće europske proizvođače gotovih kupaonica - do sada ih je proizvedeno više od 100.000.

Varis Lendava 95 posto prihoda ostvaruje na stranim tržištima, najviše u Njemačkoj. Sve se više kreće prema zelenim rješenjima te je, između ostalog, razvio ekološki prihvatljiv "zeleni beton". Sobočan stavi na inkluzivno upravljanje, a zaposlenici ga opisuju kao odlučno i ustrajno u postizanju ciljeva, napisali su u obrazloženju.

Sobočan je magistar ekonomskih znanosti. Poslovnu karijeru gradila je u nekoliko tvrtki, Varisu se pridružila 2013. godine, a dvije godine kasnije preuzela je vođenje tvrtke. Od tada su čisti prihodi tvrtke porasli 2,5 puta i na kraju prošle godine iznosili su 31,9 milijuna eura. Za vrijeme njenog vođenja neto dobit se ušesterostručila i iznosi 6,3 milijuna eura.

Tagovi: Blaž Brodnjak, Sabina Sobočan, NLB Grupa, Varis Lendava
PROČITAJ I OVO
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE