GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Medika: Dividenda 1.320 kuna po dionici iz zadržane dobiti

Medika: Dividenda 1.320 kuna po dionici iz zadržane dobiti
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.08.2020 / 21:14
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Dioničari Medike u četvrtak su na glavnoj skupštini odlučili da se lanjska dobit od 57,04 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit, a dioničarima isplati dividenda od 1.320 kuna po dionici iz zadržane dobiti, objavila je u četvrtak ta kompanija putem Zagrebačke burze.

U objavi s danas održane glavne skupštine iz Medike navode kako su odluke o uporabi lanjske dobiti i o dividendi iz zadržane dobiti donijete po protuprijedlogu dioničara Auctor.

Naime, u prijedlogu za skupštinu, koju je najveća hrvatska veledrogerija objavila krajem svibnja, točkom o uporabi dobiti bilo je predloženo da se lanjska dobit od 57,04 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit, dok se dividenda nije spominjala.

No, po protuprijedlogu dioničara Auctor donijeta je odluka da se cjelokupna neto dobit u iznosu 57,04 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit, a dioničarima će se isplatit dividenda u iznosu 1.320 kuna po dionici.

"Dividenda će se isplatiti iz zadržane dobiti društva. Pravo na isplatu dividende imaju svi dioničari koji su taj status imali na dan donošenja odluke o isplati dividende, osim vlastitih dionica društva", odlučila je skupština po protuprijedlogu najvećeg dioničara Medike.

Uprava Medike je, kako se dodaje, ovlaštena donijeti odluku o točnom datumu isplate dividende, s tim da isplata mora biti izvršena najkasnije tridesetog dana od današnje odluke.

Inače, temeljni kapital Medije podijeljen je na 30.194 dionica, nominale 6.930 kuna.

Auctor je najveći dioničar Medike u kojoj, po zadnjim podacima Središnjeg klirinško depozitarnog društva, drži 42,41 posto dionica.

Po podacima o deset najvećih dioničara, farmaceutska kompanija Pliva u Mediki ima 25,32 posto dionica, Krka iz Novog Mesta ima 11,97 posto, trezorskih je dionica 9,74 posto, Gradske ljekarne Zagreb imaju 3,39 posto, itd.

Dionicama Medike danas je na Zagrebačkoj burzi ostvaren promet od 48,8 tisuća kuna, a cijena im je porasla za 1,25 posto, na 16.200 kuna.

Po ranije objavljenim podacima, Medika d.d. je u prvih šest mjeseci ove godine imala ukupne prihode od 1,9 milijardi kuna, što je za 13,6 posto više nego u isto vrijeme lani. Neto dobit je pak smanjenja s 35,5 milijuna kuna u prvom polugodištu prošle na 23,8 milijuna kuna u prvom polugodištu ove godine.

Tagovi: Medika, dividenda, Gradske ljekarne Zagreb, Zagrebačka burza, Auctor, Pliva, Krka
PROČITAJ I OVO
AT&T smanjuje broj zaposlenih u Slovačkoj
REZOVI
AT&T smanjuje broj zaposlenih u Slovačkoj
BRATISLAVA - AT&T je u ponedjejak objavio da će smanjiti broj zaposlenih u Slovačkoj budući da je pandemija covida 19 pogodila potražnju.
Broj putnika u Frankfurtskoj zračnoj luci na razini iz 1984.
KATASTROFA
Broj putnika u Frankfurtskoj zračnoj luci na razini iz 1984.
FRANKFURT - Broj putnika u zračnoj luci u Frankfurtu potonuo je zbog koronakrize u 2020. godini na razinu kakva je posljednji puta viđena 1984. godine, objavio je u ponedjeljak operater glavnog njemačkog prometnog čvorišta Fraport.
HAC testira novi sustav nadzora i upravljanja prometom na autocestama
SUSTAV
HAC testira novi sustav nadzora i upravljanja prometom na autocestama
ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) počele su aktivnosti na testiranju funkcionalnosti novog sustava nadzora i upravljanja prometom na autocestama u svojoj nadležnosti, što će obavljati samo u noćnim satima i u fazama, kako bi to što manje utjecalo na protočnost prometa, izvijestili su u ponedjeljak iz HAC-a.
Istra: 76 ugostiteljskih obrta zatvoreno od izbijanja koronakrize
LOŠE VIJESTI
Istra: 76 ugostiteljskih obrta zatvoreno od izbijanja koronakrize
PULA - Nakon pojave virusa u ožujku, u Istri je zatvoreno 76 ugostiteljskih obrta, a u istom razdoblju otvoreno je 26 novih. Dakle, okruglo 50 ih je manje.
Sud potvrdio novčanu kaznu Agrokoru zbog neprijavljivanja koncentracije u preuzimanju Costelle
KAZNA
Sud potvrdio novčanu kaznu Agrokoru zbog neprijavljivanja koncentracije u preuzimanju Costelle
LJUBLJANA - Viši sud u Ljubljani odbio je Agrokorovu žalbu na prvostupanjsku presudu u vezi s kršenjem neprijavljivanja koncentracije tvrtki Agrokor i Ardeya Global prilikom preuzimanja punionice vode Costella.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE