GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

McDonald's smanjuje upotrebu antibiotika kod goveda

McDonald's smanjuje upotrebu antibiotika kod goveda
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.12.2018 / 19:41
Autor: SEEbiz / Beta
NEW YORK - Kompanija McDonald's objavila je da na globalnom nivou planira da smanji upotrebu antibiotika kod goveda kojima se snabdeva, u nameri da na taj način podstakne i ostale restorane na isti potez.

Ovakva odluka najvećega svetskog lanca brze hrane apostrofira činjenicu po kojoj prekomerna upotreba antibiotika na životinjskim farmama, lekova vitalnih u lečenju infekcija kod ljudi, može da smanji njihovu efikasnost kod ljudi.

Kao najveći kupac govedine na svetu, McDonald's vodi računa o rešavanju ovakvih problema. Pritom postavlja nove standarde za uzgajivače stoke te ugrožava prodaju lekova velikim farmaceutskim kompanijama poput Mercka i Elanco Animal Healtha.

"McDonald'sova popularnost i činjenica da je najveći globalni kupac govedine čitavu stvar čine neverovatno važnom", smatra Dejvid Valinga, viši zdravstveni savetnik u ekološkoj grupi koja deluje pod nazivom "Savet za odbranu prirodnih resursa".

McDonald's je najavio praćenje i merenje upotrebe antibiotika na deset svojih najvećih tržišta, uključujući i Sjedinjene Države. Svrha takvog praćenja je smanjenje njihove upotrebe u industriji uzgoja goveda do kraja 2020. godine. McDonald'sova tržišta pokrivaju 85 odsto globalnog lanca snabdevanja govedinom.

U skladu s politikom kompanije, medicinski antibiotici ne smeju da se koriste pri rutinskom sprečavanju bolesti ili u procesu ubrzavanja rasta životinja.
Kompanija ne očekuje povećanje cena hamburgera, premda franšize same odlučuju o njima, rekla je portparolka Loren Altmin, dodavši da franšize čine oko 90 odsto McDonald'sovih restorana u svetu.

McDonald's ima veliki uticaj na farme širom sveta. O tomu svedoči i činjenica da je ranije kompanija uspela da podstakne i suparničke kompanije da izbace antibiotike iz upotrebe kod pilića kojima se snabdevaju.

Tagovi: McDonald\'s, govedina, antibiotici, Merck, Elanco Animal Health
PROČITAJ I OVO
Promet Brodosplita pao do 70%, 2.000 radnika strahuje od otkaza
OŠTAR PAD
Promet Brodosplita pao do 70%, 2.000 radnika strahuje od otkaza
SPLIT - Dio crne statistike može se pripisati pandemiji koronavirusa, no i prijašnjih godina se Brodosplitove tvrtke dalo vidjeti na listama poreznih dužnika. Brodogradilište je odavno podijeljeno na pedesetak firmi, od čega su njih 23 blokirane. Zbog dugotrajne blokade njih pet, s ukupno 868 radnika, klizi u steč
Philips povlači dio respiratora zbog opasnosti po zdravlje
RESPIRATORI
Philips povlači dio respiratora zbog opasnosti po zdravlje
AMSTERDAM - Nizozemski proizvođač medicinske opreme Philips objavio je u ponedjeljak da će povući dio respiratora zbog opasnosti raspada pjene na sitne, toksične čestice, koje mogu izazvati rak.
Tomašević smijenio Upravu i NO Holdinga i postavio nove
POTEZI
Tomašević smijenio Upravu i NO Holdinga i postavio nove
ZAGREB - Skupština Zagrebačkoga holdinga (ZGH) danas je na sjednici razriješila dosadašnji Nadzorni odbor i Upravu Zagrebačkog holdinga te za predsjednicu Nadzornoga odbora imenovala Suzanu Brenko i članove odbora Ratka Bajakića i Damira Topića, priopćio je Ured zagrebačkoga gradonačelnika.
KLM u ljetnoj sezoni povećava broj letova prema Zagrebu, Dubrovniku i Splitu
LETOVI
KLM u ljetnoj sezoni povećava broj letova prema Zagrebu, Dubrovniku i Splitu
ZAGREB - Uoči ljetne sezone KLM Dutch Airlines nudi od jednog do tri dnevno prema odredištima u Hrvatskoj.
Roca Grupa preuzela njemački Sanit
AKVIZICIJE
Roca Grupa preuzela njemački Sanit
ZAGREB - Drago nam je što možemo najaviti akviziciju njemačkog proizvođača Sanit, koji se specijalizirao za proizvodnju instalacijskih sustava za sanitarne proizvode - uključujući ugradbene vodokotliće, tipke za aktiviranje i predzidne konstrukcije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE