GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Matušić u Makau najavio: Turistički summit "Kina plus 16" u ožujku 2018. u Dubrovniku

Matušić u Makau najavio: Turistički summit
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2017 / 19:23
Autor: u ožujku 2018. u Dubrovniku
ZAGREB - Globalni turistički forum ovoga je tjedna održan u Makau, a za cilj ima održivi razvoj turističkog sektora s naglaskom na kinesko tržište. 

Forum je organiziran u zajedničkoj organizaciji Vlade SAP Macau, Svjetske turističke organizacije UNWTO i Turističke komore NR Kine. Zemlje partneri foruma bile su 16 zemalja srednje i istočne Europe, među kojima i Republika Hrvatska. Uz prisutne predstavnike CSEBA-e i Veleposlanstva RH u Pekingu, šef hrvatske delegacije u Makau bio je državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić.

Dominirajuća tema dvodnevnog programa foruma bila je regionalna i međunarodna suradnja za poticanje rasta u turizmu, a na tu temu održano je više panel rasprava, kako na ministarskoj razini, tako i predstavnika turističkih agencija i nacionalnih turističkih zajednica.

Domaćin foruma, Kina, naglasila je niz ključnih faktora u daljnjem razvoju turističke suradnje NR Kine te zemalja centralne i istočne Europe: pojačavanje promotivnih aktivnosti u NR Kini, kreiranje posebnih turističkih strategija i razvoj turističke ponude prilagođene kineskim turistima, uključivanje europskih destinacija u China Quality Service (QSC) program certifikacije u turizmu, pojednostavljivanje i ubrzavanje procedura za dobivanje viza, otvaranje i uvođenje novih direktnih zrakoplovnih linija sa NR Kinom te prilagodba europskih destinacija za online usluga plaćanja preko kineskih mobilnih aplikacija. 

Kako trenutno samo 10% kineskih državljana posjeduje putovnicu, jasan je daljnji trend rasta u broju međunarodnih putovanja za državu koja suvereno vlada u broju izlaznih turista sa procijenjenom brojkom od gotovo 130 milijuna u 2017. 

Destinacije poput Hrvatske imaju fantastične potencijale da prime veći broj kineskih turista koji u Hrvatsku najviše putuju u pred i posezoni, ali potreban je napredak u prilagodbi turističke usluge kineskim turistima, značajno veća promotivna aktivnost u NR Kini te pojednostavljivanje viznih procedura. 

Tijekom završnog obraćanjima novinarima državni tajnik Frano Matušić najavio je turistički Summit "Kina plus 16" koji će biti održan u ožujku 2018. godine u Dubrovniku. Kako je 2018. godina proglašena “Godinom europsko-kineskog turizma”, Europska unija je najavljena kao regija partner za GTEF 2018. uz očekivano sudjelovanje 28 zemalja članica, pa tako i Hrvatske.

Tagovi: Frano Matušić, Makao, summit u Makau, hrvatski turizam, CSEBA, Nebojša Koharović
PROČITAJ I OVO
Vučković o Požgaj grupi i Hrvatskim šumama: U tijeku dodatna revizija
REAKCIJE
Vučković o Požgaj grupi i Hrvatskim šumama: U tijeku dodatna revizija
ZAGREB - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković rekla je kako je u tijeku dodatna revizija javnog poziva koji se odnosi na prijavu Požgaj grupe vezano uz nepotpisivanje ugovora s Hrvatskim šumama za nabavu drvne sirovine za ovu godinu, a rezultati revizije se očekuju sutra.
Fortenova pokrenula prinudni otkup akcija u Dijamantu
OTKUP
Fortenova pokrenula prinudni otkup akcija u Dijamantu
ZRENJANIN – Fortenova Grupa je pokrenula prinudni otkup akcija „Dijamanta“, a za svaku od 10.265 akcija biće plaćeno po 34,3 hiljade dinara, objavljeno je danas.
Hanfa kod osam leasing društava utvrdila nezakonitosti i nepravilnosti u postupanju
LEASING
Hanfa kod osam leasing društava utvrdila nezakonitosti i nepravilnosti u postupanju

ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u izvanrednom nadzoru 9 leasing društava, koja pokrivaju više od 90 posto ukupne imovine tog tržišta u Hrvatskoj, utvrdila je nezakonitosti i nepravilnosti pri izračunu kamatnih stopa kod njih osam, procijenivši da je nepravilnostima obuhvaćeno više od 50 tisuća ugovora o leasingu.

Airbus najavljuje reorganizaciju proizvodnje zrakoplova
NAJAVE
Airbus najavljuje reorganizaciju proizvodnje zrakoplova
TOULOUSE - Europski zrakoplovni koncern Airbus najavio je veliku reorganizaciju proizvodnje zrakoplova u Njemačkoj i Francuskoj, izdvajajući proizvodnju dijelova trupa kao osnovni dio poslovanja grupe.
Kineski Guangzhou Baiyun je najprometniji aerodrom na svijetu u 2020.
PROMJENE
Kineski Guangzhou Baiyun je najprometniji aerodrom na svijetu u 2020.
NEW YORK - Međunarodni aerodrom Hartsfield-Jackson u Atlanti izgubio je titulu najprometnijeg u svijetu nakon 23 godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE