GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mato Njavro preuzima vodstvo ZŠEM-a

Mato Njavro preuzima vodstvo ZŠEM-a
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2021 / 09:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Početkom siječnja 2021. dr. sc. Mato Njavro stupio je na dužnost dekana Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) zamijenivši na toj poziciji osnivača i dugogodišnjeg dekana dr.sc. Đuru Njavru.

Mato Njavro godinama je stjecao obrazovanje i radno iskustvo širom svijeta, a u jednom periodu bio je i prodekan za međunarodne odnose ZŠEMa odgovoran za povezivanje s vodećim međunarodnim obrazovnim institucijama i poslovnom zajednicom. Diplomirao je poslovnu administraciju i međunarodnu ekonomiju na Sveučilištu Bocconi u Milanu, gdje je i magistrirao poslovne financije, dok je na Sveučilištu St. Gallen u Švicarskoj doktorirao financije.

Radno iskustvo stjecao je među ostalim u Londonu radeći za Lehman Brothers i Nomuru u sektoru investicijskog bankarstva. Postdoktorski studij pohađao je na Institutu za kvantitativne društvene znanosti Sveučilišta Harvard (Harvard University - Institute for Quantitative Social Science), a od 2016. do 2020. godine radio je u Singapuru kao predavač na Institutu za management sveučilišta St. Gallen u Aziji (SGI-HSG) i na Singapore Management sveučilištu. Osim što predaje na Katedri za financije i računovodstvo ZŠEM-a, Mato Njavro je predavač na Sveučilištu St. Gallen, na Luxembourg School of Business te je akademski direktor međunarodne konferencije New Europe Business Forum.

Na novoj dužnosti dr.sc. Njavro fokusirat će se na očuvanje vodeće pozicije ZŠEM-a te na daljnji razvoj i internacionalizaciju poslovanja:

„Svoju izvrsnost nastavit ćemo potvrđivati i graditi na usporedbi s najboljim sveučilištima i poslovnim školama u svijetu poput Harvarda, HEC-a u Parizu ili Sveučilišta St. Gallen u Švicarskoj. S jedne strane želimo našim mladim ljudima omogućiti da ovdje u Hrvatskoj imaju pristup obrazovanju koje je u samom svjetskom vrhu po međunarodno priznatim kriterijima, a s druge strane želimo privući još veći broj stranih studenata da studiraju na našoj školi. I jedne i druge, kao nepobitno kvalitetne kadrove i buduće lidere, želimo potaknuti da ostanu ovdje i nakon diplome te da u Hrvatskoj grade svoje poslovne karijere podižući konkurentnost i uspješnost hrvatskog gospodarstva. Obrazovni sustav može uspješno odgovarati na potrebe poslovne zajednice samo ako je okrenut budućnosti i uspješno predviđa trendove. Mi smo međunarodno relevantni i uspješni jer smo okrenuti budućnosti i to ostaje naš trajni fokus.“

ZŠEM tako već niz godina kao izborne predmete svojim studentima nudi programiranje, strojno učenje kao i edukaciju o počelima umjetne inteligencije, dok je katedru za menadžment zamijenila katedra za menadžment i digitalnu transformaciju. „Privatno visokoškolsko obrazovanje kod nas je značajno agilnije od javnog, ali gledano po broju studenata još je uvijek u začecima. Osobno smatram da sveučilišta i visoke škole treba razlikovati po kvaliteti obrazovanja, a ne po tome tko im je osnivač. U svom javnom djelovanju zalagat ću se za evolutivni pristup razvoju privatnog školstva koji zakonski daje mogućnost visokoj školi da se akreditira u samostalni fakultet kada ispuni jasno propisane uvjete, a fakultetu da preraste u sveučilište po istom principu. Također, zalagat ću se za to da privatno visokoškolsko obrazovanje postane dostupno većem broju mladih ljudi. U našoj školi širiti ćemo mogućnosti stipendiranja talentiranih studenata lošijeg socioimovinskog statusa, no smatram da bismo svi kao društvo profitirali kada bismo poput nekih drugih zemalja imali i državno pomognut sustav studentskih kredita ili vaučera“, zaključuje dr.sc. Mato Njavro.

ZŠEM će u ovoj godini osigurati fond stipendija za srednjoškolce iz područja koja su teško pogođena potresom.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa prva je poslovna škola akreditirana prema AACSB standardima koji su Hrvatsku još 2013. godine stavili uz bok američkim i europskim obrazovnim institucijama poput Harvarda, Stanforda ili Yalea, odnosno u kategoriju 5% najboljih poslovnih škola u svijetu. Takva akreditacija uvjetuje od svih profesora škole da svoja znanja kontinuirano usavršavaju što moraju verificirati objavom radova u domaćim i stranim stručnim publikacijama, najmanje jednom godišnje, a ispunjavanje strogih kriterija akreditacije se redovito kontrolira. ZŠEM je akreditaciju uspješno potvrdio 2019. godine.

Tagovi: Mato Njavro, ZŠEM, Zagrebačka škola ekonomije i managementa
PROČITAJ I OVO
EU traži odgovore od AstraZenece: Kome ste isporučili dosad proizvedene doze?
SUKOB OKO CJEPIVA
EU traži odgovore od AstraZenece: Kome ste isporučili dosad proizvedene doze?
BRUXELLES - Europska unija je pretfinancirala razvoj i proizvodnju cjepiva i želi vidjeti povrat uloženoga.
Philips očekuje dobar početak godine zahvaljujući potražnji za medicinskim uređajima
OČEKIVANJA
Philips očekuje dobar početak godine zahvaljujući potražnji za medicinskim uređajima
AMSTERDAM - Nizozemski proizvođač medicinskih uređaja Philips izvijestio je u ponedjeljak da očekuje dobar početak 2021. godine zahvaljujući kontinuirano snažnoj potražnji za opremom za liječenje bolesnika sa covidom-19.
Pfizer tvrdi da je povećao isporuke cjepiva za Hrvatsku; reagirao HZJZ
CJEPIVO
Pfizer tvrdi da je povećao isporuke cjepiva za Hrvatsku; reagirao HZJZ
ZAGREB - Pfizer ne samo da se ovog tjedna ipak vraća na izvoran raspored isporuke cjepiva protiv COVID-a 19 u EU, što znači i u Hrvatsku, već će i povećati broj isporučenih doza od 15. veljače, kazali su za Večernji list u toj farmaceutskoj kompaniji.
Grčka kupila 18 borbenih aviona Rafale
AVIONI
Grčka kupila 18 borbenih aviona Rafale
ATENA - Grčka je u ponedjeljak potpisala ugovor o kupovini 18 borbenih zrakoplova Rafale od Francuske, tako dodatno utvrdivši partnerstvo s Parizom u ozračju napetosti s Turskom, prenosi agencija France presse.
Nike traži poništenje odluke EK o istraživanju poreznog aranžmana u Nizozemskoj
ZAHTJEVI
Nike traži poništenje odluke EK o istraživanju poreznog aranžmana u Nizozemskoj
NEW YORK - Američki proizvođač sportske odjeće Nike pozvao je u ponedjeljak europski sud da poništi odluku Europske komisije o istrazi njegova poreznog aranžmana u Nizozemskoj zbog sumnje da krši propise o državnoj pomoći.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE