GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mario Rendulić ušao u Izvršni odbor SRCIC-a

Mario Rendulić ušao u Izvršni odbor SRCIC-a
KINA-HRVATSKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2019 / 09:52
Autor: SEEbiz

XIAN - Predsjednik Kineske jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA) Mario Rendulić ušao je u Izvršni odbor Međunarodne komore zemalja Puta svile (Silk Road Chamber of International Commerce, SRCIC).

Četvrti godišnji summit poslovnog puta svile održava se u kineskom gradu Xian. To je trenutna lokacija Tajništva SRCIC-a. 

Summit se osvrnuo na prve četiri godine zajedničkog rada Komore međunarodne trgovine na putu svile (SRCIC) koja trenutno okuplja 218 organizacijskih članica iz 82 države: nacionalne gospodarske komore, poslovna udruženja i druge važne međunarodne poslovne platforme.

SRCIC, koji djeluje kao most između vlada i poduzeća, na ovom godišnjem skupu ocijenio je rad svojih organizacijskih članova, konkretne rezultate Inicijative pojasa i cesta (BRI) i trenutne izazove u globalnoj ekonomiji, uključujući trgovinski jednostranost i protekcionizam, povećana ekonomska nestabilnost, klimatske promjene i drugo.

Članovi organizacije su ponovno imenovali Lu Jianzhonga, na novi mandat na dužnosti predsjednika SRCIC-a. Stjepan Mesić, bivši predsjednik Hrvatske, primio je nagradu SRCIC za životno djelo za svoj doprinos od uspostave SRCIC-a i za ulogu višeg savjetnika.

Iz CSEBA-e poručuju kako je izbor Maria Rendulića u Izvršni odbor SRCIC-a dokaz kako je prepoznat rad CSEBA-e na promociji SRCIC-a i Inicijative pojasa i puta te konkretne rezultate u uspostavljanju poslovnih veza između Kine, Hrvatske i regije jugoistočne Europe

Silk Road Chamber of International Commerce organizacija je koja povezuje stotinjak gospodarskih komora na Putu svile, a čiji je i CSEBA punopravni član od kraja 2017. godine. To je prva neprofitna i nevladina međunarodna poslovna konfederacija nazvana po Putu svile.

Tagovi: Mario Rendulić, Silk Road Chamber of International Commerce, SRCIC, CSEBA
PROČITAJ I OVO
Heathrow šokirao: Putnicima će nametnuti dodatne troškove
NAMETI
Heathrow šokirao: Putnicima će nametnuti dodatne troškove
LONDON - Londonska zračna luka Heathrow naplatit će putnicima dodatnih 8,90 funti (12,40 dolara) u pokušaju da podmiri troškove jer kriza s koronavirusom "ubija" zračni prijevoz.
Danone prodaje svoje kinesko poslovanje
PRODAJA
Danone prodaje svoje kinesko poslovanje
PARIZ - Danone je u nedjelju priopćio kako je pokrenuo prve korake za prodaju svog poslovanja u Kini.
Krenula otpuštanja u Alpini
REZOVI
Krenula otpuštanja u Alpini
LJUBLJANA - Alpina je uručila 38 zaposlenika odluke o prestanku radnog odnosa, javlja Radio Slovenija.
ToMontenegro još nije predao zahtjev za dobijanje dozvola za rad
ZAHTJEV
ToMontenegro još nije predao zahtjev za dobijanje dozvola za rad
PODGORICA - Državna kompanija “ToMontenegro” nije Agenciji za civilno vazduhoplovstvo predala zahtjev za dobijenje dvije dozvole koje su potrebne da bi mogla da počne sa radom.
U 400 gradova stiže više od milijun spremnika za odvojeno prikupljanje otpada
OTPAD
U 400 gradova stiže više od milijun spremnika za odvojeno prikupljanje otpada
SPLIT - Do sredine lipnja ove godine 400- tinjak gradova i općina koji su se javili Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobit će spremnike za odvojeno prikupljanje otpada u kućanstvima, ukupno 1,18 milijuna kanti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE