GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mario Rendulić ušao u Izvršni odbor SRCIC-a

Mario Rendulić ušao u Izvršni odbor SRCIC-a
KINA-HRVATSKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2019 / 09:52
Autor: SEEbiz

XIAN - Predsjednik Kineske jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA) Mario Rendulić ušao je u Izvršni odbor Međunarodne komore zemalja Puta svile (Silk Road Chamber of International Commerce, SRCIC).

Četvrti godišnji summit poslovnog puta svile održava se u kineskom gradu Xian. To je trenutna lokacija Tajništva SRCIC-a. 

Summit se osvrnuo na prve četiri godine zajedničkog rada Komore međunarodne trgovine na putu svile (SRCIC) koja trenutno okuplja 218 organizacijskih članica iz 82 države: nacionalne gospodarske komore, poslovna udruženja i druge važne međunarodne poslovne platforme.

SRCIC, koji djeluje kao most između vlada i poduzeća, na ovom godišnjem skupu ocijenio je rad svojih organizacijskih članova, konkretne rezultate Inicijative pojasa i cesta (BRI) i trenutne izazove u globalnoj ekonomiji, uključujući trgovinski jednostranost i protekcionizam, povećana ekonomska nestabilnost, klimatske promjene i drugo.

Članovi organizacije su ponovno imenovali Lu Jianzhonga, na novi mandat na dužnosti predsjednika SRCIC-a. Stjepan Mesić, bivši predsjednik Hrvatske, primio je nagradu SRCIC za životno djelo za svoj doprinos od uspostave SRCIC-a i za ulogu višeg savjetnika.

Iz CSEBA-e poručuju kako je izbor Maria Rendulića u Izvršni odbor SRCIC-a dokaz kako je prepoznat rad CSEBA-e na promociji SRCIC-a i Inicijative pojasa i puta te konkretne rezultate u uspostavljanju poslovnih veza između Kine, Hrvatske i regije jugoistočne Europe

Silk Road Chamber of International Commerce organizacija je koja povezuje stotinjak gospodarskih komora na Putu svile, a čiji je i CSEBA punopravni član od kraja 2017. godine. To je prva neprofitna i nevladina međunarodna poslovna konfederacija nazvana po Putu svile.

Tagovi: Mario Rendulić, Silk Road Chamber of International Commerce, SRCIC, CSEBA
PROČITAJ I OVO
Slovenija: Frizeri i fitness-centri na rubu propasti
AGONIJA
Slovenija: Frizeri i fitness-centri na rubu propasti
LJUBLJANA - Poslovne udruge koje zastupaju interese slovenskih frizera i fitness centara zatražile su od vlade da im pruži više potpore zbog zabrane rada i tvrde da su te aktivnosti na rubu propasti budući da se ne mogu obavljati on-line, odnosno radom kod kuće.
Značajno manji broj novoosnovanih tvrtki nego lani
PAD
Značajno manji broj novoosnovanih tvrtki nego lani
ZAGREB - Fininfo.hr (www.fininfo.hr) donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice studenog.
Alstom će predati ponudu za gradnju beogradskog metroa početkom 2021.
METRO
Alstom će predati ponudu za gradnju beogradskog metroa početkom 2021.
BEOGRAD - Vlada Srbije nada se potpisivanju memoranduma o razumijevanju sa francuskim i kineskim partnerima za izgradnju beogradskog metroa u januaru 2021. godine.
Luka Koper sa značajnim padom pretovara i prihoda zbog pandemije
OŠTAR PAD
Luka Koper sa značajnim padom pretovara i prihoda zbog pandemije

KOPER - Slovenska kompanija Luka Koper zabilježila je u prvih devet mjeseci ove godine pad prekrcaja tereta za 16 posto, a prihod u visini 155 milijuna eura za 11 posto je manji nego u istom razdoblju lani.

Butković: Veliki infrastrukturni radovi napreduju prema planu unatoč covidu
RADOVI
Butković: Veliki infrastrukturni radovi napreduju prema planu unatoč covidu
ZAGREB - Veliki infrastrukturni radovi u Hrvatskoj poput pelješkog mosta, istarskog ipsilona i autocestovnog koridora 5c odvijaju se nesmetano unatoč epidemiji koronavirusa, poručio je u petak ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE