GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mario Mesaroš novi je predsjednik Uprave RALU Logistike

Mario Mesaroš novi je predsjednik Uprave RALU Logistike
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2022 / 14:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednikom Uprave RALU Logistike, vodećeg nezavisnog dobavljača integrirane logističke usluge u Hrvatskoj i regiji, imenovan je Mario Mesaroš, dosadašnji član Uprave i iskusni menadžer s dugogodišnjim iskustvom rada u logistici i transportu.

Na novoj funkciji naslijedio je Matu Zadru, koji je na toj poziciji bio od 2017. godine, a tijekom petogodišnjeg mandata uspješno je proveo ciklus strukturiranja i razvoja poslovanja. U navedenom periodu kompanija je strateški, financijski i operativno višestruko ojačana. Time je uspješno provedena strategija koju je investitor, Luka Rajić definirao odlukom o razvoju Ralua iz transportne kompanije u integriranu logističku kompaniju.

Snažan rast kompanije uz investiciju od 100 mil. kn i 100 novih radnih mjesta

Mario Mesaroš kompaniju preuzima u trenutku ekspanzije i daljnjeg razvoja, kako bi se zadovoljile potrebe tržišta za logističkim uslugama. U skladu s time, donesena je odluka o investiciji u nove skladišne kapacitete vrijedna 100 milijuna kuna koja će otvoriti dodatnih 100 radnih mjesta. Novom investicijom otvoreni su radovi na izgradnji skladišta od 6.000 paletnih mjesta u Rugvici. Nakon izgradnje novog skladišta, Raluovi kapaciteti u smrznutom režimu će se udvostručiti, a paralelno će se ulagati u povećanje distributivnih kapaciteta. Uz snažan razvoj skladištenog i distributivnog poslovanja, zadatak novog predsjednika Uprave je nastaviti i sa snažnim razvojem transportne divizije.
Uz snažno transportno poslovanje, RALU Logistika je danas najveća hrvatska neovisna logistička kompanija (3PL) u kontroliranom temperaturnom režimu, koja uz ostale, primarno opslužuje maloprodajne lance i proizvodne kompanije. RALU, kao jedna od najvećih logistička kompanija u regiji, trenutno broji flotu od preko 300 kamiona te zapošljava više od 600 zaposlenika u Hrvatskoj i Srbiji. U sljedećih pet godina planira se značajno povećanje broja zaposlenih.

Dugogodišnje iskustvo na menadžerskim pozicijama

Mario Mesaroš posljednjih 25 godina dio je tima LURA Grupe, čija je RALU Logistika članica. Karijeru je započeo u Dukatu na poslovima u prodaji gdje je od pozicije referenta napredovao do direktora međunarodnih tržišta. Od toga je 15 godina proveo u Raluu, gdje je radio na brojnim poslovima: od direktora prodaje, direktora nabave, direktora transporta, te člana Uprave. U prošlom mandatu, na mjestu člana Uprave ostvario je najbolje rezultate u povijesti kompanije.

S ciljem uspješnog ostvarenja ciljeva iz novog ciklusa, Mario Mesaroš radi na osnaživanju svog tima. Početkom studenog, na mjesto direktora logističkog poslovanja dolazi Renato Radačić. Radačić je 30 godina svoje karijere posvetio logistici, a svoje bogato iskustvo stjecao je u Dukatu, Raluu, Unileveru, Coca-Coli, te kao konzultant u Blue Rocku. Uz nastavak snažnog rasta poslovanja, bit će usredotočen na unaprjeđenje procesa i osiguranje kvalitete usluge.

Tagovi: Mario Mesaroš, RALU Logistika, Renato Radačić, LURA Grupa, logistika, Luka Rajić
PROČITAJ I OVO
Boeing će ukinuti oko 2.000 radnih mjesta u financijama i ljudskim resursima
OTPUŠTANJA
Boeing će ukinuti oko 2.000 radnih mjesta u financijama i ljudskim resursima
WASHINGTON - Boeing Co očekuje da će ove godine ukinuti oko 2000 službenika u financijama i ljudskim resursima kroz kombinaciju otpuštanja i otpuštanja, potvrdio je američki proizvođač aviona u ponedjeljak.
Uprava Plave lagune predlaže isplatu dividende iz zadržane dobiti
DIVIDENDA
Uprava Plave lagune predlaže isplatu dividende iz zadržane dobiti
POREČ - Dioničari Plave lagune mogu se nadati isplati dividende iz zadržane dobiti.
Luka Koper ima pet novih nadzornika
NADZORNICI
Luka Koper ima pet novih nadzornika

KOPER - Dioničari Luke Koper na današnjoj su izvanrednoj skupštini opozvali četiri člana nadzornog odbora, koji su imenovani u vrijeme vlade Janeza Janše, a to su Francije Matoz, Nevenko Črešnar Pergar, Andrej Koprivec i Božidar Godnjavec. Nadzornicima su imenovani Borut Škabar, Barbara Nose, Jožef Petrovič, Boštjan Rader i Mirko Bandlje.

Dora Strezova-Nikolova nova je glavna direktorica Coca-Cola HBC Adrije
KARIJERE
Dora Strezova-Nikolova nova je glavna direktorica Coca-Cola HBC Adrije
ZAGREB – Početkom veljače Dora Strezova-Nikolova preuzela je dužnost glavne direktorice poslovne jedinice Coca-Cola HBC Adria, sa sjedištem u Zagrebu.
Emirates odradio uspješan let na održivo zrakoplovno gorivo
PREKRETNICA
Emirates odradio uspješan let na održivo zrakoplovno gorivo
LONDON - Zrakoplovna kompanija Emirates izvela je uspješan testni let Boeinga 777 koji pokreće održivo zrakoplovno gorivo, objavila je kompanija ranije ovog tjedna. Glavni operativni direktor Emiratesa Adel Al Redha opisao je let kao "prekretnicu", izvijestila je francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE