GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mario Aunedi Medek novi predsjednik Hrvatske udruge za odnose s javnošću

Mario Aunedi Medek novi predsjednik Hrvatske udruge za odnose s javnošću
IZBOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.10.2020 / 19:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Mario Aunedi Medek novi je predsjednik Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), a izabran je na redovnim izborima te strukovne udruge koja okuplja više od pet stotina članova među kojima su komunikacijski stručnjaci iz javnog, nevladinog i privatnog sektora, priopćeno je iz HUOJ-a.

Udrugu će voditi naredne tri godine, nasljeđujući tako dosadašnju predsjednicu prof. dr. sc. Anu Tkalac Verčič. U svom programu i viziji daljnjeg razvoja HUOJ-a i struke Aunedi Medek istaknuo je da bi stručnjaci za odnose s javnošću trebali biti ključni savjetnici i svojevrsni interni watchdogovi prilikom donošenja važnih odluka. Pritom naglasak moraju stavljati na multidionički pristup u zagovaranju javnog interesa i općeg dobra, osobito u današnje vrijeme koje je prepuno novih izazova u svim sferama društva te zahtijeva pravodobnu i odgovornu komunikaciju na svim razinama.

- Hvala svim članovima Udruge koji su mi dali povjerenje za vođenje udruge u narednom mandatu, podržavajući na taj način i moj program u čijem je središtu izvrsnost kao odrednica u svim planiranim aktivnostima. Kao strateškim savjetnicima donositelja odluka smatram da nam je dužnost, gotovo pa i javna obveza, biti izvrsni ili makar težiti izvrsnosti u svemu što radimo, pogotovo sad kad svjedočimo resetu koji zahvaća sve pore društva i mijenja način na koji razmišljamo, radimo i stvaramo. To znači da trebamo imati jasno definirane kompetencije svih razina stručnjaka i da moramo raditi na ugledu struke kojoj izvrsnost treba biti 'srednje ime', kako bismo zadržali relevantnost i utjecaj. Upravo su to aktivnosti na koje ću sa svojim timom u narednom razdoblju staviti najveći naglasak, u želji da HUOJ ponovno postane platforma za razmjenu znanja i iskustva svih kolega koji se bave odnosima s javnošću - izjavio je Mario Aunedi Medek.

Ujedno je zahvalio dosadašnjoj predsjednici HUOJ-a prof. dr. sc. Ani Tkalac Verčič na značajnom doprinosu i znatnim unapređenjima u razvoju udruge.

- Kad smo prije tri godine preuzeli vođenje Hrvatske udruge za odnose s javnošću, imali smo vrlo ambiciozne ciljeve. Već na samom početku našeg mandata ukinuta je višegodišnja štetna zabrana angažmana agencija za odnose s javnošću u državnim institucijama. Na projektima koje smo najavili, poput redefiniranja naše godišnje konferencije i novih mrežnih stranica udruge vrijedno smo radili i ostvarili ih. Udrugu predajemo novoj upravi u teškim okolnostima pandemije. Vjerujemo da su spremni za izazove koji ih čekaju i da će HUOJ-u donijeti neku novu energiju - izjavila je prof. dr. sc. Ana Tkalac Verčič, još uvijek aktualna predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Mario Aunedi Medek direktor je i partner u agenciji Media Val, specijaliziranoj za komunikacijski menadžment, s gotovo dvadeset godina iskustva u odnosima s javnošću tijekom kojih je upravljao komunikacijama vodećih domaćih i međunarodnih kompanija iz različitih industrija te vodio nekoliko nagrađivanih komunikacijskih projekata. Na mjesto zamjenice predsjednika HUOJ-a izabrana je Marina Bolanča, direktorica agencije Abeceda komunikacije, a udrugom će uz njih upravljati i članice Upravnog odbora Andrea Čović Vidović, Željka Martinović i Melita Pavlek. Izbori su održani i za Nadzorni odbor čiji su novi članovi Marina Čulić Fischer, Ermina Duraj, Mario Petrović, Martina Pintarić i Ivana Tavra, kao i za Sud časti u kojem će djelovati Ljudmila Bratko Gašpić, Sanda Kuhtić Nalis, Katarina Leko, Alemka Lisinski i Zdeslav Milas. Novo vodstvo dobila je i Dalmatinska podružnica udruge koju će voditi Vlatka Vučić Marasović, dok je nova predsjednica Primorsko-istarske podružnice postala Ermina Duraj.

Tagovi: Mario Aunedi Medek, Ivana Tavra, Andrea Čović Vidović, Željka Martinović, Melita Pavlek, Ana Tkalac Verčič, Hrvatska udruga za odnose s javnošću, Marina Bolanča, Abeceda komunikacije, Mario Petrović, Millenium
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE