GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marina Punat kreće u velike investicije

Marina Punat kreće u velike investicije
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.06.2021 / 10:32
Autor: SEEbiz
PUNAT - Marina Punat Grupa u velikoj se mjeri, barem što se tiče investicija, priprema za osiguravanje infrastrukture prijeko potrebne za prihvat brodova koji ostavljaju manji otisak u prirodi, kao i za podizanje kvalitete usluge i ponude gostima marine i hotela.

- Investirali smo u gradnju e-punionice za vozila, postavljanje parkomata na sjeveru marine, uređenje ekopunkta s ukopnim spremnicima za otpad daleko većih kapaciteta od klasičnih, pojačanje sustava opskrbe brodova električnom energijom, protupožarnu zaštitu montažom inovativnog fiksnog i mobilnog sustava vodenih zavjesa, uređenje bistroa te u još neke projekte, u ukupnom iznosu od oko osam milijuna samo u ovoj godini - pojašnjava za Jutarnji list Renata Marević, direktorica Marine Punat, koja napominje da će Brodogradilište Punat uskoro proslaviti sto godina, a Marina šezdeset godina rada.

Direktorica Marine Punat kaže da se u marini intenzivno radi na razvoju planova i na prikupljanju dokumentacije za realizaciju investicija. Naime, podnijeli su zahtjev i za produljenje koncesijskog razdoblja. Iz tog razloga, ali i iz razvojnih razloga i osiguranja održivosti poslovanja, prijeko su potrebne investicije.

- Želimo da Marina Punat Grupa bude aktivna na ovom području dulje vrijeme, prirodno je da tvrtka kojoj su i većinski vlasnici domaći ljudi iz Punta i koja je od vitalnog značenje za lokalnu, regionalnu zajednicu i za državu razmišlja o svojoj budućnosti - ističe Marević.

Investira se, otkriva Renata Marević, i u uređenje kapaciteta za smještaj brodova na suhom.

- Cilj nam je da za nekoliko godina za sve brodove na kopnu osiguramo pristup putem suhih dokova, što je već sada dobrim dijelom i ostvareno. U akvatoriju marine radi se na dodatnoj zaštiti brodova pojačanjem svih valobrana oblogama, a kontinuirano radimo na obnavljanju podnica na gatovima i na održavanju prihvatne infrastrukture. Spremni smo za izgradnju novog restorana na mjestu postojećeg, koji bismo rušili, za što smo već dobili građevinsku dokumentaciju - napominje direktorica Marine Punat koja, dodaje, ove godine investira oko osam milijuna kuna.

Usporedo s time, Brodogradilište Punat je aktivno na izradi planske dokumentacije jer će uložiti u nabavu novog travel lifta od 500 tona te novih bazena za travel liftove.

Tagovi: Marina Punat, Renata Marević, hrvatski turizam, otok Krk
PROČITAJ I OVO
Zračna luka Split: Ovog vikenda 32.000 putnika
DOBRE BROJKE
Zračna luka Split: Ovog vikenda 32.000 putnika
SPLIT - Šef Službe prihvata i otpreme putnika splitske zračne luke Mate Melvan gostovao je u Dnevniku N1.
Radnici Brodotrogira na rubu, plaće ne stižu već mjesecima
OGORČENJE
Radnici Brodotrogira na rubu, plaće ne stižu već mjesecima
TROGIR - Gubeći strpljenje, sadašnji i bivši radnici trogirskog škvera mjesecima se pitaju kada će im tvrtka u vlasništvu obitelji Danka Končara isplatiti izostale plaće i otpremnine. Čini im se kao da su ih svi već zaboravili, pa kod nesretnih metalaca ne manjka gorčine i razočaranja.
Vrlo dobri polugodišnji rezultati Končar D&ST-a
DOBRE BROJKE
Vrlo dobri polugodišnji rezultati Končar D&ST-a
ZAGREB - Končar D&ST, najveća tvrtka Končar Grupe, objavila je rezultate za prvo polugodište koji pokazuju vrlo solidnu prvu polovicu 2021. godine.
Pošta Srbije razmatra robotizaciju tehnoloških procesa
ROBOTIZACIJA
Pošta Srbije razmatra robotizaciju tehnoloških procesa
BEOGRAD - Pošta Srbije objavila je da razmatra robotizaciju tehnoloških procesa kao podršku efikasnijem radu zaposlenih, objavljeno je danas na završetku radne posete delegacija Pošte Srbije, predvodjene v.d. direktorom Zoranom Đorđevićem, Pošti Slovenije.
Kroz novu berlinsku zračnu luku po prvi put prošlo 50.000 putnika
PROMET
Kroz novu berlinsku zračnu luku po prvi put prošlo 50.000 putnika
BERLIN - Po prvi puta je više od 50 tisuća putnika prošlo kroz novi berlinski aerodrom BER u jednom danu, prenosi u subotu agencija dpa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE