GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marina Punat kreće u velike investicije

Marina Punat kreće u velike investicije
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.06.2021 / 10:32
Autor: SEEbiz
PUNAT - Marina Punat Grupa u velikoj se mjeri, barem što se tiče investicija, priprema za osiguravanje infrastrukture prijeko potrebne za prihvat brodova koji ostavljaju manji otisak u prirodi, kao i za podizanje kvalitete usluge i ponude gostima marine i hotela.

- Investirali smo u gradnju e-punionice za vozila, postavljanje parkomata na sjeveru marine, uređenje ekopunkta s ukopnim spremnicima za otpad daleko većih kapaciteta od klasičnih, pojačanje sustava opskrbe brodova električnom energijom, protupožarnu zaštitu montažom inovativnog fiksnog i mobilnog sustava vodenih zavjesa, uređenje bistroa te u još neke projekte, u ukupnom iznosu od oko osam milijuna samo u ovoj godini - pojašnjava za Jutarnji list Renata Marević, direktorica Marine Punat, koja napominje da će Brodogradilište Punat uskoro proslaviti sto godina, a Marina šezdeset godina rada.

Direktorica Marine Punat kaže da se u marini intenzivno radi na razvoju planova i na prikupljanju dokumentacije za realizaciju investicija. Naime, podnijeli su zahtjev i za produljenje koncesijskog razdoblja. Iz tog razloga, ali i iz razvojnih razloga i osiguranja održivosti poslovanja, prijeko su potrebne investicije.

- Želimo da Marina Punat Grupa bude aktivna na ovom području dulje vrijeme, prirodno je da tvrtka kojoj su i većinski vlasnici domaći ljudi iz Punta i koja je od vitalnog značenje za lokalnu, regionalnu zajednicu i za državu razmišlja o svojoj budućnosti - ističe Marević.

Investira se, otkriva Renata Marević, i u uređenje kapaciteta za smještaj brodova na suhom.

- Cilj nam je da za nekoliko godina za sve brodove na kopnu osiguramo pristup putem suhih dokova, što je već sada dobrim dijelom i ostvareno. U akvatoriju marine radi se na dodatnoj zaštiti brodova pojačanjem svih valobrana oblogama, a kontinuirano radimo na obnavljanju podnica na gatovima i na održavanju prihvatne infrastrukture. Spremni smo za izgradnju novog restorana na mjestu postojećeg, koji bismo rušili, za što smo već dobili građevinsku dokumentaciju - napominje direktorica Marine Punat koja, dodaje, ove godine investira oko osam milijuna kuna.

Usporedo s time, Brodogradilište Punat je aktivno na izradi planske dokumentacije jer će uložiti u nabavu novog travel lifta od 500 tona te novih bazena za travel liftove.

Tagovi: Marina Punat, Renata Marević, hrvatski turizam, otok Krk
PROČITAJ I OVO
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE