GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marina Pavković apelira: Spasite Imunološki zavod

Marina Pavković apelira: Spasite Imunološki zavod
APEL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2020 / 19:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Stručnjakinja za strateško planiranje i prostorni branding Marina Pavković poslala je u jeku krize oko koronavirusa u posljednja dva dana dva pisma.

Jedno premijeru Andreju Plenkoviću i danas jedno predsjedniku države Zoranu Milanoviću. Oba pisma zapravo su apeli da se spasi Imunološki zavod, ustanova od nacionalnog značaja za suzbijanje i prevenciju bolesti i da se, kaže Pavković, vrati na domaću i svjetsku scenu i proradi u punom kapacitetu.

Pravi je trenutak, piše Pavković premijeru, da se na političku scenu snažno vrati tema aktiviranja Imunološkog zavoda – institucije od nacionalnog značaja – u punom opsegu.

- Više je aspekata koji govore tomu u prilog. Prvo, upravo svjedočimo nezapamćenoj virusnoj pandemiji koja je nespremnom zatekla korporativnu farmakološku industriju koja nema konkretno rješenje i koja odgovarajuće cjepivo prognozira izbaciti za 12 do 18 mjeseci. To je, naravno, prekasno za akutnu situaciju u kojoj se i mi, kao i čitav svijet nalazi, pa se viroza između ostalog u međuvremenu liječi interferonom, proizvodom kojim je Imunološki zavod u Zagrebu pokrivao respektabilnih 13% svjetske proizvodnje.

Drugo, obrana imuniteta je obrana zdravlja naše nacije za sve sljedeće virusne epidemije i pandemije koje neminovno dolaze. Zato obnovi i punom kapacitetu rada Imunološkog zavoda, u svrhu istraživanja i proizvodnje imunoloških i bioloških lijekova, treba prići odgovorno i odlučno odmah, bez čekanja - stoji u pismu Pavković premijeru.

Slično je pismo dobio i Milanović kojeg Pavković moli da se založi da ova tema ne ostane zaboravljena i da svojim državničkim ugledom i zagovorom pridonese da iz ove velike zdravstvene krize izađemo s još jednom kapitalnom pobjedom – živućim, moderniziranim, optimalno kapacitiranim Imunološkim zavodom kao nacionalnim.

Tagovi: Marina Pavković, Imunološki zavod, Zoran Milanović, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
KLM se nakon 32 godine vraća u Dubrovnik
DOBRE VIJESTI
KLM se nakon 32 godine vraća u Dubrovnik
ZAGREB - KLM će, nakon gotovo 32 godine, obnoviti promet na liniji između Amsterdama i Dubrovnika.
EU potpisala ugovor o kupnji 1,8 milijardi doza Pfizerova cjepiva
KUPNJA
EU potpisala ugovor o kupnji 1,8 milijardi doza Pfizerova cjepiva

BRUXELLES - Europska komisija potpisala je ugovor s proizvođačem cjepiva Pfizer / BioNTech o kupnji dodatnih 1,8 milijardi doza cjepiva protiv korone za sljedeće dvije godine, najavila je danas predsjednica Komisije Ursula von der Leyen.

Vajda nastavlja s investicijama i planovima za daljnje jačanje kooperacije
INVESTICIJE
Vajda nastavlja s investicijama i planovima za daljnje jačanje kooperacije
ČAKOVEC – Izazovi koje je donijela pandemija bolesti COVID-19 nisu spriječili Mesnu industriju Vajda u Čakovcu, članicu Grupe Pivac, u nastavku razvoja uspješnog modela kooperacije i suradnje s domaćim proizvođačima svinja.
Trgovci najavljuju ustavnu tužbu u slučaju zabrane rada nedjeljom
OGORČENJE
Trgovci najavljuju ustavnu tužbu u slučaju zabrane rada nedjeljom
ZAGREB - Bude li zabranjen rad trgovina nedjeljom i blagdanima, uz mogućnost rada samo 16 nedjelja u godini, kako je to prezentirao premijer, dio branše već najavljuje da će podnijeti ustavnu tužbu.
Rožmarin na čelu banjalučkog Triglav osiguranja
KARIJERE
Rožmarin na čelu banjalučkog Triglav osiguranja
BANJA LUKA - Nove promjene događaju se u rukovodstvu Triglav osiguranja a.d. Banja Luka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE