GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Maistra: Prihodi na razini tek 29% prošlogodišnjih

Maistra: Prihodi na razini tek 29% prošlogodišnjih
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2020 / 09:00
Autor: SEEbiz
ROVINJ - U prvih šest mjeseci poslovanja 2020. godine Maistra grupa je ostvarila 118,6 milijuna kuna poslovnih prihoda što je na razini 29% ostvarenja istog razdoblje protekle godine.

Nakon rasta poslovnih pokazatelja u prva dva mjeseca redovnog poslovanja, zatvaranje objekata polovicom ožujka uslijed epidemiološke krize, utjecalo na smanjenje volumena i prihoda razdoblja.

U istom razdoblju ostvareno je 265,5 mil kn poslovnih rashoda, a što iznosi 66% lanjske razine troškova. Rast operativnih troškova ostvaren u stavci amortizacije što je posljedica značajnih investicijskih ulaganja prethodnih godina, te njihove aktivacije.

Značajno sporiji pad od kretanja prihoda bilježe troškovi rada što je sukladno poslovnoj odluci cijele Adris grupe, o očuvanju radnih mjesta, te zadržavanju radnika i u vrijeme smanjenih poslovnih aktivnosti. U rezultat razdoblja uključen je iznos potpora HZZ-a u iznosu od 18,8 mil kn.

Booking za 2020. u ovom trenutku pokazuje da postoji interes za dolaskom gostiju u glavnoj sezoni i posezoni. Jača potražnja postoji u segmentu luksuznih hotela u Rovinju, kao i u kampovima za obje destinacije. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Europi te različitu percepciju rizika Republike Hrvatske, moguće su reakcije i mjere pojedinih zemalja. Posljedično, moglo bi doći do pada potražnje na određenim emitivnim turističkim europskim tržištima.

U društvima grupe pokrenute su brojne mjere optimizacije poslovnih procesa i racionalizacije troškova. Planirane investicije smanjene na minimum s ciljem čuvanja likvidnosti uz nastavak pripreme planiranih projekata.

Tagovi: Maistra, Adris Grupa, apartmani Koversada, Grand Park Hotel Rovinj, Rovinj, hotel Eden, hotel Amarin
PROČITAJ I OVO
Štrajk upozorenja u Petrohemiji jer nema povećanja plata
NEZADOVOLJSTVO
Štrajk upozorenja u Petrohemiji jer nema povećanja plata
PANČEVO - Samostalni sindikat HIP “Petrohemije” najavio je da će narednih deset radnih dana organizovati štrajk upozorenja u trajanju od jednog sata jer "u prethodnih 11 godina osnovna zarada u toj kompaniji nije povećana ni za dinar".
Preminuo medijski magnat Sumner Redstone
IN MEMORIAM
Preminuo medijski magnat Sumner Redstone
LOS ANGELES - Američki medijski magnat Sumner Redstone, u čijem su carstvu CBS i Viacom, umro je u utorak navečer u 97. godini, izvijestio je u srijedu obiteljski holding National Amusements.
Direktor Telekoma Srbija oteo mikrofon i oterao Mariniku Tepić
SKANDAL
Direktor Telekoma Srbija oteo mikrofon i oterao Mariniku Tepić
BEOGRAD - Izvršni direktor "Telekoma" Draško Marković oteo je mikrofon i onemogućio nastavak konferencije za novinare Marinike Tepić, potpredsednice Stranke slobode i pravde, ispred sedišta te kompanije.
TUI osigurao dodatnu državnu financijsku injekciju
INJEKCIJA
TUI osigurao dodatnu državnu financijsku injekciju

BERLIN - Njemačko-britanski turistički div Tui objavio je u srijedu da će od njemačke državne banke KfW dobiti dodatnih 1,05 milijardi eura u sklopu zajma koji mu treba pomoći da prebrodi koronakrizu.

Preminuo Jozo Bogdan, vlasnik Feala iz Širokog Brijega
IN MEMORIAM
Preminuo Jozo Bogdan, vlasnik Feala iz Širokog Brijega

ZAGREB - Poznati bosanskohercegovački gospodarstvenik, vlasnik tvrtke Feal iz Širokog Brijega Jozo Bogdan (66) preminuo je u srijedu u KBC Zagreb, gdje je bio prebačen u utorak zbog anafilaktičkog šoka, u koji je bio pao nakon što ga prije nekoliko dana ubola osa.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE