GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Maistra: Prihodi na razini tek 29% prošlogodišnjih

Maistra: Prihodi na razini tek 29% prošlogodišnjih
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2020 / 09:00
Autor: SEEbiz
ROVINJ - U prvih šest mjeseci poslovanja 2020. godine Maistra grupa je ostvarila 118,6 milijuna kuna poslovnih prihoda što je na razini 29% ostvarenja istog razdoblje protekle godine.

Nakon rasta poslovnih pokazatelja u prva dva mjeseca redovnog poslovanja, zatvaranje objekata polovicom ožujka uslijed epidemiološke krize, utjecalo na smanjenje volumena i prihoda razdoblja.

U istom razdoblju ostvareno je 265,5 mil kn poslovnih rashoda, a što iznosi 66% lanjske razine troškova. Rast operativnih troškova ostvaren u stavci amortizacije što je posljedica značajnih investicijskih ulaganja prethodnih godina, te njihove aktivacije.

Značajno sporiji pad od kretanja prihoda bilježe troškovi rada što je sukladno poslovnoj odluci cijele Adris grupe, o očuvanju radnih mjesta, te zadržavanju radnika i u vrijeme smanjenih poslovnih aktivnosti. U rezultat razdoblja uključen je iznos potpora HZZ-a u iznosu od 18,8 mil kn.

Booking za 2020. u ovom trenutku pokazuje da postoji interes za dolaskom gostiju u glavnoj sezoni i posezoni. Jača potražnja postoji u segmentu luksuznih hotela u Rovinju, kao i u kampovima za obje destinacije. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Europi te različitu percepciju rizika Republike Hrvatske, moguće su reakcije i mjere pojedinih zemalja. Posljedično, moglo bi doći do pada potražnje na određenim emitivnim turističkim europskim tržištima.

U društvima grupe pokrenute su brojne mjere optimizacije poslovnih procesa i racionalizacije troškova. Planirane investicije smanjene na minimum s ciljem čuvanja likvidnosti uz nastavak pripreme planiranih projekata.

Tagovi: Maistra, Adris Grupa, apartmani Koversada, Grand Park Hotel Rovinj, Rovinj, hotel Eden, hotel Amarin
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE