GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Maistra do kraja svibnja planira postupno otvaranje smještajnih objekata

Maistra do kraja svibnja planira postupno otvaranje smještajnih objekata
OTVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2021 / 08:37
Autor: SEEbiz / H

ROVINJ - Hotelska grupacija Maistra za uskrsne blagdane će imati otvorene hotele u svim destinacijama u kojima posluje - Rovinju, Vrsaru, Dubrovniku i Zagrebu, no ozbiljniji turistički promet predviđa u drugoj polovici svibnja do kada planira i postupno otvaranje preostalih objekata, doznaje se iz te grupacije.

Maistra će tako tijekom uskrsnih blagdana imati otvorene hotele Grand Park, Lone, Eden, Amarin i Adriatic u Rovinju, resort Petalon i kamp Porto Sole u Vrsaru te dubrovački hotel Hilton, dok će u Zagrebu biti otvoreni hoteli The Westin, Sheraton, International i Jadran, od kojih neki, poput Westina, rade svo vrijeme pandemije.

"Iako je turizam i dalje u neizvjesnosti uzrokovanoj covid padendemijom, ohrabruje činjenica da su, za razliku od 2020., putovanja, uz poštivanje odgovarajućih epidemioloških mjera, dozvoljena", kažu za Hinu iz Maistre, dodajući da će otvaranje objekata tijekom travnja i svibnja ovisiti o rezervacijama i epidemiološkim mjerama koje će biti na snazi.

"Ozbiljniji turistički promet predviđamo u drugoj polovici svibnja, dok u glavnom ljetnom dijelu sezone očekujemo znatniju popunjenost objekata, uz zadržavanje pozitivnog trenda kretanja cijena", iznose iz Maistre.

Uz očekivanja najviše dolazaka turista s ključnih tržišta Njemačke, Austrije i Slovenije, ističu da su ove godine izrazito fokusirani i na domaće turiste, kojima se kao i stranima najviše nadaju u Istri dok posjećenost hotela u Zagrebu i Dubrovniku ovisi o avioletovima.

Zapošljavanje do 2000 sezonaca

Počeli su i sa zapošljavanje sezonskih radnika, kojih ove godina planiraju zaposliti do 2000, ali će i to, kako dodaju, kao i turistička potražnja ovisiti isključivo o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj i na emitivnim tržištima te s tim u vezi i volumenu potražnje.

"Već krajem veljače počeli smo zapošljavanje sezonaca u otvorenim objektima, dok se postupno dostizanje planiranog broja sezonaca očekuje do sredine lipnja. Uobičajeno, najveća je potreba za sobaricama, konobarima i kuharima s iskustvom, recepcionarima, ali tražimo i zaposlenike ostalih zanimanjima", otkrivaju iz Maistre.

Naglašavaju da kao i prethodnih godina, uz plaću u skladu s kolektivnim ugovorom, Maistra organizira i plaća smještaj svim zaposlenicima kojima je potreban, a imaju pravo i na dva topla obroka te naknadu za prijevoz na posao. Isplaćuju se i dodaci na plaću, odnosno regres za godišnji odmor, božićnica, jubilarna nagrada i solidarna pomoć.

Prilagodba pandemijskim uvjetima poslovanja i testiranja u objektima

S obzirom na nastavak pandemije nastavljaju i s prilagođavanjem poslovanja uvjetima i mjerama prateći preporuke i odluke mjerodavnih zdravstvenih institucija imajući na umu dobrobit i gostiju i zaposlenika.

Dio su i projekta "Safe Stay in Croatia", a kako bi povećali razinu sigurnosti i omogućili što bezbrižniji odmor gostima, nastavljamo i s akcijom testiranja na covid-19 svim svojim gostima kojima je to uvjet za povratak svojim domovima. Uzimanje uzoraka se organizira u samom objektu, nakon čega su rezultati PCR testova dostupni unutar 24 sata, a brzih testova za manje od sata.

Uz to, stalnim ažuriranjem svojih web stranica nastoje i pravovremeno informirati goste o situaciji s koronavirusom i poduzetim mjerama u objektima i onima kojih se moraju pridržavati u destinacijama na šest jezika.

Zaključno komentiraju i predloženo uvođenja tzv. covid putovnica, poručujući da podržavaju sve napore koji će osigurati lakši i brži prelazak granice ako nisu isključivi i diskriminirajući.

Maistra posluje u sklopu rovinjske Adris grupe te u svom portfelju ima više od 20 hotela, osam resorta, šest kampova i druge ugostiteljsko-turističke objekte i sadržaje, čime je i među vodećim hotelskim tvrtkama u Hrvatskoj.

Tagovi: Maistra, Adris Grupa, apartmani Koversada, Grand Park Hotel Rovinj, Rovinj, hotel Eden, hotel Amarin
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE