GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Maerskovi brodovi štedit će gorivo sporijom plovidbom

Maerskovi brodovi štedit će gorivo sporijom plovidbom
ŠTEDNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2022 / 21:07
Autor: SEEbiz / H
KOPENHAGEN - Danski logistički div Maersk najavio je da će njegovi kontejnerski brodovi ubuduće ploviti sporije kako bi štedili skupo gorivo, naznačivši promjenu pandemijske politike brzih isporuka.

Maersk očekuje stabilan ili čak smanjeni obujam tereta u prekooceanskom prijevozu u ovoj godini zbog smanjene osobne potrošnje u SAD-u i narušenog raspoloženja zbog ruske invazije na Ukrajinu, izjavio je za Reuters Newsmaker u četvrtak izvršni direktor Soren Skou.

U pandemiji danski je logistički div profitirao zahvaljujući snažnom rastu vozarina koji je potaknuo oporavak potražnje tijekom pandemije, izazvavši gužve u lukama.

Vozarine su u ovoj godini počele padati, iako su luke i dalje zakrčene, a globalni opskrbni lanci opterećeni, rekao je Skou.

"U nekim regijama, posebno u Europi, i dalje vidimo brodove koji čekaju pred lukama, nestašicu radne snage i štrajkove. Dakle, stanje se još nije normaliziralo, ali očigledno ide nabolje", rekao je Skou.

Kompanija ima flotu od oko 730 kontejnerskih brodova, bavi se otpremom i logistikom za trgovce na malo i kompanije poput Walmarta, Nikea i Unilevera.

"Naši brodovi daju sve od sebe kako bi što više nadoknadili kašnjenja", naglasio je šef Maerska.

"No, kako se stvari budu normalizirale, trebali bismo očekivati da će brodovi usporiti i ponovo početi ploviti normalnom brzinom. To je doista važno za našu učinkovitost u potrošnji goriva", rekao je Skou, kometirajući rast troškova goriva.

Ove godine očekuje "skromno" povećanje trgovine u predstojećoj blagdanskoj sezoni zbog zabrinutosti koju je izazvalo posustajanje globalnog gospodarstva i potražnje, unatoč manjem obujmu pošiljki na pragu božićne sezone nego u normalnim godinama.

Tagovi: Maersk, brodari, gorivo, vozarine, brodarsko tržište, Unilever
PROČITAJ I OVO
Mate Štetić novi član Uprave Atlantic Grupe
KARIJERE
Mate Štetić novi član Uprave Atlantic Grupe
ZAGREB - Na sjednici Nadzornog odbora Atlantic Grupe d.d., održanoj 06. i 07. prosinca 2022, Nadzorni odbor je donio odluku o imenovanju Mate Štetića za člana Uprave Atlantic Grupe d.d., s početkom mandata 08. prosinca 2022., u trajanju od 3 godine.
HRT-ova pristojba ostaje 80 kuna ili 10,62 eura mjesečno
PRISTOJBA
HRT-ova pristojba ostaje 80 kuna ili 10,62 eura mjesečno
ZAGREB - Visina mjesečne radiotelevizijske pristojbe za iduću godinu utvrđena je u dosadašnjem iznosu od 80 kuna, odnosno 10,62 eura, potvrđeno je Hini u srijedu s Hrvatske radiotelevizije (HRT).
NO Valamara odobrio investicije za 2023. godinu
INVESTICIJE
NO Valamara odobrio investicije za 2023. godinu
POREČ - Jučer, 6. prosinca 2022. godine, Nadzorni odbor Valamar Riviere je odobrio Poslovni plan (Budget) za 2023. godinu koji uključuje i kapitalne investicije u planiranom iznosu od 25,95 milijuna EUR-a.
U Hrvatskoj 97 posto poduzeća upotrebljava računala s pristupom internetu
STATISTIKA
U Hrvatskoj 97 posto poduzeća upotrebljava računala s pristupom internetu
ZAGREB - U Hrvatskoj 97 posto poduzeća upotrebljava računala s pristupom internetu, 69 posto ih ima vlastitu mrežnu stranicu, a 94 posto upotrebljava neki oblik fiksne širokopojasne veze, podaci su Državnog zavoda za statistiku iz istraživanja vezanog uz primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT) u poduzećima u 2022. godini.
Badel 1862 ponovno poboljšao primanja zaposlenika
PLAĆE
Badel 1862 ponovno poboljšao primanja zaposlenika
ZAGREB - Badel 1862 ove godine bilježi 160 godina poslovanja te je tim povodom donesena odluka o isplati posebne nagrade zaposlenicima u iznosu od 1200 kuna neto. Nagrada će biti isplaćena u prosincu s isplatom plaće za studeni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE