GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mađari u širi prostor tršćanske luke ulažu 100 milijuna eura

Mađari u širi prostor tršćanske luke ulažu 100 milijuna eura
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2019 / 17:52
Autor: SEEbiz
TRST - Mađarska je potpisala ugovor o kupnji 32 hektara zemljišta na širem području tršćanske luke, u kojem planira izgraditi lučki terminal i logističku bazu. 

Očekuje se kako će investicija doseći oko 100 milijuna eura.

Osim vodstva Friuli Venezia Giulia (FJK) i Tršćanske lučke uprave, potpisivanju ugovora između mađarske državne tvrtke i talijanskih privatnih tvrtki Teseco i Seastock prisustvovali su i potpredsjednik Italije Matteo Salvini i mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.

Novi kompleks bit će smješten u blizini Žavelja i graničnog prijelaza Škofija. Mađarski ministar vanjskih poslova izjavio je prije sedam dana da će ulaganjem u blizini slovensko-talijanske granice i blizu luke Kopar mađarska poduzeća moći otpremiti robu u more u roku od 24 sata. Prema njegovim riječima, mađarska vlada odlučila je ulagati u Trst, jer tršćansku luku, koja je nedavno iskusila ulaganja i ekspanziju infrastrukture, vidi kao ulaznu točku nove kineske rute svile i želi biti uz ovaj projekt.

Salvini, čiji je posjet Trstu podigao mnogo prašine, pozdravio je zaključak sporazuma i rekao da Talijani otvaraju svoje luke kako bi osigurali razvoj i prosperitet.
Prema novinskoj agenciji Ansa, Zeno D'Agostino, prvi čovjek tršćanske lučke uprave, objasnio je da je potpisivanje sporazuma plod napora koji su u Trstu započeli u jesen 2017. godine i predstavlja prvu konkretnu fazu razvoja ovog područja.

Tagovi: Luka Trst, Mađarska, Matteo Salvini, Peter Szijjarto, Zeno D\\\\\\\'Agostino, Teseco, Seastock, Jedan pojas, jedan put
PROČITAJ I OVO
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
REZOVI
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
LONDON - Kuwait Airways je danas objavio otpušta oko 1.500 stranih zaposlenih, odnosno 25 posto svojih stranih radnika, zbog velikih teškoća izazvanih negativnim utjecajem pandemije koronavirusa.
Plantažama potrebno više od 400 sezonskih radnika
SEZONCI
Plantažama potrebno više od 400 sezonskih radnika
PODGORICA - Kompaniji "13.jul - Plantaže" potrebno je više od 400 sezonskih radnika za poslove berbe. Zasad breskve na Ćemovskom polju iznosi 83 hektra i najveći je u regionu.
Dragan Marčinko predložen za direktora HŽ Carga
KADROVI
Dragan Marčinko predložen za direktora HŽ Carga
ZAGREB - Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade donesen je zaključak kojim se predlaže Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. imenovanje Dragana Marčinka za člana Uprave- direktora društva HŽ Carga na razdoblje od najduže šest mjeseci, do provedbe postupka imenovanja direktora putem javnog natječaja.
Cosco pretvorio Pirej u najveću kontejnersku luku na Mediteranu
LUKE
Cosco pretvorio Pirej u najveću kontejnersku luku na Mediteranu
ATENA - Kroz grčku luku Pirej, prošlo je najviše kontejnera s robom na Mediteranu u 2019. godini.
Slobodan Georgiev direktor nove kablovske televizije Newsmax Adria
TELEVIZIJA
Slobodan Georgiev direktor nove kablovske televizije Newsmax Adria
BEOGRAD - United Group, uz N1 i Novu S, pokreće još jednu kablovsku televiziju. U APR-u je 19. maja ove godine registrovana firma Newsmax Adria, čija je glavna delatnost proizvodnja i emitovanje televizijskog programa, piše portal Cenzolovka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE