GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

M+ Grupa preuzela njemački Invitel Group

M+ Grupa preuzela njemački Invitel Group
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2021 / 19:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Hrvatska kompanija M+ Grupa (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) preuzela je većinski udio u njemačkoj kompaniji Invitel GmBH i njenim ovisnim društvima.

Time je M+ Grupa proširila lokacije svog poslovanja na geografsko područje od Hannovera do Istanbula. S novom akvizicijom, M+ Grupa potvrđuje svoju poziciju vodećeg nezavisnog pružatelja BPTO (Business Process and Technology Outsourcing – eksternalizacija poslovnih procesa i tehnologije) usluga s brojem zaposlenih koji sada premašuje deset tisuća. Akvizirana njemačka kompanija Invitel zapošljava oko 1.500 ljudi i godišnje ostvaruje oko 45 milijuna eura prihoda. Ako se gledaju poslovni rezultati za 2020. godinu, M+ Grupa s novom akvizicijom prelazi godišnji prihod od milijardu kuna.

„Akvizicijom Invitela M+ Grupa stječe klijente iz novih sektora u kojima do sada nismo bili prisutni, kompanije koje se bave energetikom, obnovljivim izvorima te tehnologijom niskougljične tranzicije i smart homea. Osim toga, našoj obitelji priključit će se velik broj vrijednih zaposlenika te veoma iskusan menadžment s odličnim kontaktima u industriji, koji će zasigurno doprinijeti našem daljnjem rastu i razvoju. S velikim zadovoljstvom mogu reći kako nakon ove akvizicije Njemačka postaje samostalno najveće tržište grupe prema prihodima, što je kruna realizacije naše strategije gradnje vodećeg BPO providera za DACH tržište, odnosno njemačko govorno područje.“, rekao je povodom objave transakcije predsjednik Uprave M+ Grupe Darko Horvat.

Nakon ove akvizicije, M+ Grupa posluje na 35 lokacija diljem Europe i Amerike. U ljeto ove godine M+ Grupa je sekundarnom javnom ponudom dionica prikupila 105 milijuna kuna od institucionalnih ulagača, fizičkih i pravnih osoba. Tom prigodom najavljeno je kako će se prikupljeni kapital, među ostalim, koristiti za rast i akvizicije na razvijenim tržištima.

„Obnovljivi izvori energije, upravljanje ugljičnim emisijama, energetska tranzicija i tehnološke inovacije ključne za uspješnu globalnu tranziciju na niskougljičnu ekonomiju su područje djelovanja klijenata koje smo stekli akvizicijom Invitela. To se savršeno uklapa u našu strategiju održivosti. Prva smo kompanija na Zagrebačkoj burzi koja je objavila nezavisno izvješće o održivosti i želimo biti u društvu europskih lidera energetske tranzicije u zeleniju budućnost Europe. Ova transakcija ujedno predstavlja nastavak naše strategije akvizicija, u kojoj svakim novim preuzimanjem jačamo sinergijsko djelovanje svih članica M+ Grupe.“, naglasio je Darko Horvat.

M+ Grupa je hrvatska kompanija u vlasništvu privatnih ulagača, svih obveznih mirovinskih fondova u Hrvatskoj, više dobrovoljnih mirovinskih i privatnih investicijskih fondova te Mid Europa Partnersa, vodećeg investicijskog fonda za ulaganja u središnju i istočnu Europu sa sjedištem u Londonu. Kompanija ima sjedište u Zagrebu, a operativno posluje u deset zemalja. Uz Hrvatsku, tu su još i Njemačka, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Turska, Rumunjska, Mađarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD. Poslovno djeluje na tržištima Europske unije i Sjeverne Amerike. S jezičnim portfeljem od 31 jezika na kojima pruža usluge, M+ Grupa je jedna od rijetkih kompanija koje mogu zadovoljiti potrebe globalnih klijenata. Tijekom proteklih pet godina M+ Grupa je realizirala 15 akvizicija i osigurala diverzificiran portfelj klijenata koje čine tehnološke, energetske, logističke i kompanije za elektroničku trgovinu, kompanije u sektoru robe široke potrošnje, financijske institucije te vodeći europski i svjetski teleko

Tagovi: M+ Grupa, Invitel Group, Darko Horvat
PROČITAJ I OVO
AZTN odobrio CME-u preuzimanje RTL-a Hrvatska
ZELENO SVJETLO
AZTN odobrio CME-u preuzimanje RTL-a Hrvatska
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) u petak je na prvoj razini odobrila namjeru provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem izravne kontrole na trajnoj osnovi poduzetnika CME Media nad poduzetnikom RTL Hrvatska.
Njemački Mutares potpisao ugovor o preuzimanju Cimosa
AKVIZICIJE
Njemački Mutares potpisao ugovor o preuzimanju Cimosa
KOPER - Njemačka tvrtka Mutares potpisala je ugovor s TCH-om o preuzimanju koparskog Cimosa i njegovih podružnica.
LTH Alucast u Čakovcu otvorio novi 35 milijuna kuna vrijedan pogon
INVESTICIJE
LTH Alucast u Čakovcu otvorio novi 35 milijuna kuna vrijedan pogon
ČAKOVEC - Tvrtka LTH Alucast u petak je u Čakovcu otvorila novi, 35 milijuna kuna vrijedan pogon, a tom je prigodom međimurski župan Matija Posavec istaknuo kako je Međimurje dokaz da je Hrvatska spremna za automobilsku industriju.
Pet retail: Industrija hrane i dodataka za kućne ljubimce bilježi veliki rast
KUĆNI LJUBIMCI
Pet retail: Industrija hrane i dodataka za kućne ljubimce bilježi veliki rast
ZAGREB - Istraživanja pokazuju da više od polovine ukupnog broja svjetskog stanovništva ima barem jednog kućnog ljubimca te da se tijekom pandemije taj broj dodatno povećao što se odrazilo na potražnju hrane za kućne ljubimce.
Hrvatski građani preko Glova u 12 mjeseci naručili 1,7 milijuna burgera
BURGERI
Hrvatski građani preko Glova u 12 mjeseci naručili 1,7 milijuna burgera
ZAGREB - Hrvatski građani su zadnjih godinu dana preko Glova naručili više od 1,7 milijuna raznih burgera, čime je Hrvatska među deset zemalja u kojima posluje Glovo u kojima se burgeri najviše naručuju, izvijestili su u petak iz Glova uoči sutrašnjeg Međunarodnog dana hamburgera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE