GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

M+ Grupa: Na valu rasta potražnje u Europi i vlastitih tehnoloških rješenja, ostvaren rast prihoda od 24%

M+ Grupa: Na valu rasta potražnje u Europi i vlastitih tehnoloških rješenja, ostvaren rast prihoda od 24%
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2021 / 14:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB – M+ Grupa (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) je u prvom kvartalu 2021. ostvarila rekordne poslovne rezultate uz porast prihoda za 24% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 192 milijuna kuna. Istodobno, ostvaren je snažan rast profitabilnosti, pa je EBITDA porasla na 34 milijuna kuna, što je 66% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

EBITDA marža porasla je na gotovo 18% ukupnih prihoda kompanije. Zaduženost kompanije je na niskoj razini što dodatno omogućuje daljnji nastavak propulzivnog rasta.

Rast prihoda i dobiti M+ Grupe kao vodeće hrvatske BPTO (Business Process and Technology Outsourcing – eksternalizacija poslovnih procesa i informacijskih tehnologija) kompanije i najvećeg nezavisnog pružatelja BPTO usluga u regiji jugoistočne Europe i Male Azije u prvom kvartalu 2021. potaknulo je povećanje poslovne aktivnosti.

„Iznimno sam zadovoljan rastom prihoda kompanije, pogotovo jer je kvartal s kojim sada uspoređujemo rezultat bio posljednji koji je gotovo u cijelosti protekao prije izbijanja pandemije. Pokazao se ispravnim naš višegodišnji strateški fokus na klijente iz sektora telekomunikacija, financija i bankarstva, koji su ostali otporni na krizu, te tehnologije, e-trgovine i logistike, koji iskazuju eksplozivan rast“, naglasio je Darko Horvat, predsjednik Uprave M+ Grupe.

Snažan rast poslovnih odnosa s klijentima iz propulzivnih sektora, pogotovo iz DACH regije (Njemačka, Austrija, Švicarska), rezultirao je pojačanom potražnjom za uslugama na njemačkom jeziku. Vodeće kompanije iz sektora kao što su e-trgovina i logistika prepoznale su kvalitetu i raznovrsnost usluge koju M+ Grupa pruža uz snažnu tehnološku podršku.

„Lider smo u primjeni najnovijih tehnologija poput umjetnih inteligencija, strojnog učenja, robotske automatizacije procesa i prediktivne analitike u korisničkoj podršci. U proteklom kvartalu smo IT segment poslovanja ojačali i investicijom u zagrebačku softversku tvrtku Bulb, poznatu po razvoju uspješne platforme za upravljanje korisničkim iskustvom“, istaknuo je Darko Horvat.

M+ Grupa je u vlasništvu privatnih ulagača, svih obveznih mirovinskih fondova u Hrvatskoj, više dobrovoljnih mirovinskih i privatnih investicijskih fondova te Mid Europa Partnersa, vodećeg investicijskog fonda za ulaganja u središnju i istočnu Europu sa sjedištem u Londonu. Kompanija ima sjedište u Zagrebu, a operativno posluje u devet zemalja. Uz Hrvatsku, tu su još i Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Turska, Rumunjska, Mađarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD. Poslovno djeluje na tržištima Europske unije i Sjeverne Amerike. Tijekom proteklih pet godina M+ Grupa je realizirala 14 akvizicija i osigurala diverzificiran portfelj klijenata koje čine vodeći telekomi, financijske, tehnološke, logističke i kompanije za elektroničku trgovinu te kompanije u sektoru robe široke potrošnje.

Tagovi: M+ Grupa, poslovni rezultati, Mid Europa Partners, Meritus ulaganja, Darko Horvat
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE