GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luxury Real Estate stekao 20% udjela u Tehnici

Luxury Real Estate stekao 20% udjela u Tehnici
ESOP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2019 / 21:24
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Građevinska tvrtka Tehnika u četvrtak je objavila da je zaprimila obavijest da je tvrtka Luxury Real Estate stekla 20 posto dionica Tehnike, a stekla ih je ugovorom o prijenosu od tvrtke Tehnika ESOP.

Tehnika ESOP je tvrtka kćer Tehnike i do sada je bila najveći pojedinačni dioničar te građevinske tvrtke u kojoj je imala 20 posto dionica.

Kroz dvije objave na Zagrebačkoj burzi Tehnika je izvijestila da je preporučenom pošiljkom zaprimila obavijesti o promjeni u glasačkim pravima odnosno da je ugovorom o prijenosu dionica Tehnika ESOP otpustila, a Luxury Real Estate stekao 37.891 dionicu odnosno 20 posto dionica Tehnike.

Nakon tog prijenosa Tehnika ESOP više nema glasačkih prava na glavnoj skupštini Tehnike, navodi se u objavi.

Po podacima iz sudskog registra, osnivač i direktor tvrtke Luxury Real Estate je Zvonimir Zlopaša.

Zlopaša je ujedno, prema danas objavljenom pozivu Tehnike za glavnu skupštinu, sazvanu za 22. kolovoza, predložen za jednog od šest članova Nadzornog odbora Tehnike.

Dioničarima je za skupštinu također predloženo da donesu odluku prema kojoj bi se prošlogodišnji gubitak Tehnike, koji je iznosio 239,4 milijuna kuna, nadoknadio na teret buduće dobiti.

Tehnika je od studenoga prošle godine u postupku predstečajne nagodbe, koji, kako je navelo čelništvo tvrtke u obrazloženju tromjesečnog financijskog izvješća, "za sada ide prema planu uobičajenom dinamikom", a okončanje očekuje tijekom ove godine.

U tom financijskom izvješću, objavljenom krajem travnja, iz Tehnike su uz ostalo bili naveli i da je u tijeku realizacija prodaje dionica u vlasništvu Tehnike ESOP.

Tehnika je tijekom 2004. godine osnovala tvrtku kćer Tehnika ESOP, u kojem je krajem prošle godine imala udjele od 62,06 posto.

U revidiranom izvješću za prošlu godinu, koje je Tehnika objavila 9. srpnja, glavni je direktor Zlatko Sirovec u svom izvješću naveo da je kod Tehnike ESOP u prošloj godini "povećano učešće Tehnike u udjelima sa 47,7773 posto na 62,0573 posto zbog otkupa udjela od radnika koji su napustili društvo tijekom 2018. godine (otkupljeno je 8.568 udjela od 172 radnika)".

Sirovec je u tom izvješću također naveo da su planom i programom restrukturiranja predviđena i dokapitalizacija Tehnike "oko koje se vode intenzivni pregovori s potencijalnim partnerom".

Tagovi: Luxury Real Estate, Tehnika, Tehnika ESOP, Zvonimir Zlopaša, Zlatko Sirovec
PROČITAJ I OVO
Wizz Air uvodi letove iz Beograda za Salzburg
LETOVI
Wizz Air uvodi letove iz Beograda za Salzburg
BEOGRAD - Niskobudžetna aviokompanija Wizz Air saopštila je danas da će uvesti nove letove iz Beograda, Tuzle i Skoplja do Salzburga od 2. i 3. jula, kao i da će od 2. jula leteti za Tuzlu.
Boškinac dobio Michelinovu zvjezdicu
RESTORANI
Boškinac dobio Michelinovu zvjezdicu
NOVALJA - U sklopu akcije unutar koje se svim hrvatskim restoranima što su zahvaljujući svojoj kvaliteti dobili neku od prestižnih oznaka najutjecajnijeg svjetskog gastronomskog vodiča, znanog Michelina, danas je svoju prestižnu oznaku dobio i restoran Boškinac iz Novalje.
Luka Koper: Prepolovljena dobit u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
Luka Koper: Prepolovljena dobit u prvom kvartalu
KOPER - Luka Koper je u prvom kvartalu ostvarila neto dobit od 7 milijuna eura što je čak 48 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ali i tri posto iznad plana.
Europska komisija predlaže fond od 15 milijardu eura pomoći za strateške tvrtke
FOND
Europska komisija predlaže fond od 15 milijardu eura pomoći za strateške tvrtke
BRUXELLES - Europska komisija predložila je uspostavu fonda vrijednog 15 milijardi eura koji bi poslužio investiranju u strateške tvrtke pogođene krizom prouzročenom pandemijom koronavirusa.
Terme Tuhelj u petak otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping
OTVARANJE
Terme Tuhelj u petak otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping
ZAGREB - Terme Tuhelj u petak otvaraju unutarnje i vanjske bazene, u skladu s mjerama zaštite i preporukama HZJZ-a, idući petak otvaraju i hotel, a sredinom lipnja planiraju dovršetak uređenja novog glamping naselja, investicije vrijedne oko 3 milijuna eura, doznaje se iz tih Termi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE