GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luštica Development se zadužuje kod CKB i OTP banke

Luštica Development se zadužuje kod CKB i OTP banke
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2019 / 08:35
Autor: SEEbiz
HERCEG NOVI - Vlada je dala saglasnost kompaniji Luštica development da za kredit kod Crnogorske komercijalne banke (CKB) i OTP može dati u zalog prava korišćenja iz ugovora o zakupu i izgradnji na određenim parcelama.

Pobjeda piše da se radi još i o hotelu Chedi sa pripadajućim sadržajima i infrastrukturom i glavnoj marini Luštica Bay sa 176 vezova.

U informaciji koju je u četvrtak usvojila Vlada, koja u tivatskoj kompaniji ima oko deset odsto vlasništva, ne navodi se o kolikom kreditu se radi.

Predlog tog ugovora, kako se navodi, Luštica development je usaglasila sa CKB i OTP bankom. U informaciji se navodi stav Ministarstva finansija da je obaveza da ugovori o kreditnom zaduženju sa bankom budu isključivo namjenski.

"Da banka kroz svoje mehanizme preuzme kontrolnu ulogu i na taj način prati da se novac namjenski koristi. U slučaju nenamjenskog trošenja sredstava da banka o tome odmah informiše Ministarstvo finansija", konstatovano je u Vladinoj informaciji.

Odluci Vlade su prethodili sastanci u Vladi i mišljenje zaštitnika imovinsko pravnih interesa Crne Gore.

"U mišljenju Zaštitnika imovinsko pravnih interesa Crne Gore sa kraja aprila se navodi da zaključenje ugovora o zalaganju računa, pokretne imovine, potraživanja i akcija, nijesu protivni Zakonu, niti Ugovoru o zakupu, ali mogu predstavljati rizik ekonomske prirode, ukoliko kompanija Luštica Development ne bude ispunjavala obaveze iz ugovora o zalogama, jer će zajmodavac OTP i CKB kontrolisati i potraživanje države Crne Gore iz ugovora o zakupu i izgradnji, a koji se tiču isplate zakupnina i ostalih potraživanja iz tog Ugovora", navodi se u Vladinoj informaciji.

Tagovi: Luštica Development, Crnogorska komercijalna banka, OTP banka
PROČITAJ I OVO
Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa
AUTOBUSI
Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa
DUBROVNIK - Ugovor o nabavi 11 suvremenih niskopodnih autobusa za javni gradski prijevoz, sufinanciranih s 18 milijuna kuna iz fondova EU, potpisali su u srijedu u Dubrovniku direktor gradskog prijevoznika Libertas Dubrovnik Ante Vojvodić i direktor AutoHrvatska PSC Mario Fabek.
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZDRAVSTVO
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZAGREB – S misijom širenja portfelja u području privatne medicinske skrbi, Affidea, kao najveći europski pružatelj usluga u području dijagnostike, ambulantnog liječenja i liječenja karcinoma, objavila je kako je od prosinca dio njihove mreže medicinskih centara i ugledna zagrebačka poliklinika Sveti Rok.
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
FORUM
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
ZAGREB - Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) organizirao je 1. prosinca 2020. on-line konferenciju Forum obiteljskih poduzeća.
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
BOŽIĆNICE
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
ZAGREB - SPAR Hrvatska sljedećeg tjedna počinje s isplatama božićnica u vrijednosti do 1.600 kuna za svoje djelatnike, ovisno o dužini staža u SPAR-u.
PEVEX-ova anketa: Sve veća pozornost kupaca usmjerena na distancu
ANKETA
PEVEX-ova anketa: Sve veća pozornost kupaca usmjerena na distancu
ZAGREB - Prvi hrvatski trgovački lanac PEVEX prvu je anketu o zadovoljstvu zaštitnim mjerama proveo polovicom godine. Od tada ju je nastavio periodično provoditi kako bi što bolje osluškivao potrebe i zahtjeve kupaca u vrijeme pandemije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE