GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luštica Development se zadužuje kod CKB i OTP banke

Luštica Development se zadužuje kod CKB i OTP banke
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2019 / 08:35
Autor: SEEbiz
HERCEG NOVI - Vlada je dala saglasnost kompaniji Luštica development da za kredit kod Crnogorske komercijalne banke (CKB) i OTP može dati u zalog prava korišćenja iz ugovora o zakupu i izgradnji na određenim parcelama.

Pobjeda piše da se radi još i o hotelu Chedi sa pripadajućim sadržajima i infrastrukturom i glavnoj marini Luštica Bay sa 176 vezova.

U informaciji koju je u četvrtak usvojila Vlada, koja u tivatskoj kompaniji ima oko deset odsto vlasništva, ne navodi se o kolikom kreditu se radi.

Predlog tog ugovora, kako se navodi, Luštica development je usaglasila sa CKB i OTP bankom. U informaciji se navodi stav Ministarstva finansija da je obaveza da ugovori o kreditnom zaduženju sa bankom budu isključivo namjenski.

"Da banka kroz svoje mehanizme preuzme kontrolnu ulogu i na taj način prati da se novac namjenski koristi. U slučaju nenamjenskog trošenja sredstava da banka o tome odmah informiše Ministarstvo finansija", konstatovano je u Vladinoj informaciji.

Odluci Vlade su prethodili sastanci u Vladi i mišljenje zaštitnika imovinsko pravnih interesa Crne Gore.

"U mišljenju Zaštitnika imovinsko pravnih interesa Crne Gore sa kraja aprila se navodi da zaključenje ugovora o zalaganju računa, pokretne imovine, potraživanja i akcija, nijesu protivni Zakonu, niti Ugovoru o zakupu, ali mogu predstavljati rizik ekonomske prirode, ukoliko kompanija Luštica Development ne bude ispunjavala obaveze iz ugovora o zalogama, jer će zajmodavac OTP i CKB kontrolisati i potraživanje države Crne Gore iz ugovora o zakupu i izgradnji, a koji se tiču isplate zakupnina i ostalih potraživanja iz tog Ugovora", navodi se u Vladinoj informaciji.

Tagovi: Luštica Development, Crnogorska komercijalna banka, OTP banka
PROČITAJ I OVO
Neto dobit Dukata 28,4 milijuna kuna
PAD
Neto dobit Dukata 28,4 milijuna kuna
ZAGREB - Neto dobit Dukata u 2019. iznosila je 28,4 milijuna kuna i bila je 22,7 posto manja nego u godini ranije, pokazuje financijsko izvješće Dukata objavljeno u petak.
Valamar ostvario rast prihoda od 10% u odnosu na prethodnu godinu
SOLIDNO
Valamar ostvario rast prihoda od 10% u odnosu na prethodnu godinu
POREČ - U 2019. godini ostvareno je 6,8 milijuna noćenja što je porast od 5% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok je prosječna cijena rasla za 5%.
Gubitak Đuro Đaković grupe povećan čak osam puta
SVE GORE
Gubitak Đuro Đaković grupe povećan čak osam puta
SLAVONSKI BROD - Đuro Đaković grupa prošle godine poslovala je s ukupnim gubitkom od 112,5 milijuna kuna, znatno više nego godinu ranije, kada je gubitak bio nešto manji od 15 milijuna kuna, pokazuje financijsko izvješće te kompanije objavljeno u petak.
Gubitak Croatia Airlinesa 79,8 milijuna kuna
SMANJENJE
Gubitak Croatia Airlinesa 79,8 milijuna kuna
ZAGREB - Operativni gubitak Croatia Airlinesa je prema preliminarnim podacima iz financijskog izvještaja objavljenog u petak u 2019. godini iznosio 55,9 milijuna kuna, a s neto rezultatom financiranja krajnji gubitak iznosio je 79,8 milijuna kuna.
Hrvatska je od danas bogatija za dva restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom
RESTORANI
Hrvatska je od danas bogatija za dva restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom
ZAGREB - Hrvatska je od danas bogatija za dva restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE