GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lürssen grupa u Rijeci otvorila Centar za inovacije i investicije u maritimnoj industriji

Lürssen grupa u Rijeci otvorila Centar za inovacije i investicije u maritimnoj industriji
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2022 / 20:09
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Lürssen grupa otvorila je još jedan ured na Kvarneru u kojem su se smjestile tvrtke ključne za razvoj i izvrsnost u maritimnoj industriji, posebice u području projektiranja i izgradnje jahti.

Svečano otvorenje održalo se u Rijeci na terminalu u riječkoj luci, a među prisutnima su bili Nikolina Brnjac, izaslanica predsjednika Vlade RH i ministrica turizma i sporta, Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke, Petar Mamula, zamjenik župana Primorsko-goranske županije, Bojan Hlača, predsjednik upravnog vijeća Lučke uprave Rijeka, Teuta Duletić, izvršna direktorica Lürssen Design Center Kvarner, Peter Lürssen, suvlasnik Lürssen grupe te Justus Reinke, izvršni direktor i voditelj odjela za istraživanje i razvoj Lürssen grupe.

„U novom uredu marljivo radi više od 100 kvalificiranih stručnjaka iz Hrvatske, što nije bitno samo za nas i za Lürssen grupu, već je velika stvar za Rijeku i čitav Kvarner, jer je prepoznata kvaliteta i stručnost hrvatskih inženjera. Nadam se, odnosno vjerujem, da motivira činjenica da naši ljudi mogu ostati u Hrvatskoj, a pritom unutar internacionalnog tima razvijati inovativne proizvode i raditi na projektima koji su budućnost maritimne industrije“, izjavila je Teuta Duletić, izvršna direktorica Lürssen Design Center Kvarner.

Na području Kvarnera kreirat će se eko sustav koji će biti povezan i surađivati s hrvatskim, austrijskim, njemačkim i norveškim sveučilištima i ostalim ključnim subjektima u području brodogradnje, dobavljačima ključne opreme, brodogradilištima i klasifikacijskim društvima.
Rijeka je odabrana kao lokacija za uspostavu još jednog etabliranog inženjerskog ureda zbog činjenice da je Hrvatska prepoznata kao jedna od najpriznatijih pomorskih i brodograđevnih zemalja na svijetu s dugom tradicijom u brodogradnji i inženjerstvu, a posebice u području projektiranja i izgradnje sofisticiranih prototipnih brodova. Novi ured dodatno osnažuje i proširuje Lürssenovu inženjersku moć, a članovi Lürssenovog hrvatskog tima rade kao sastavni dio Lürssenove projektantske mreže.

„Kako bismo išli u korak s onim što dolazi, potrebni su nam ljudi, stručnjaci koji mogu raditi na zahtjevnim projektima i koji su spremni prihvatiti nove izazove. Želimo da Rijeka bude međunarodno prepoznata kao jedno od vodećih mjesta za inovacije u maritimnoj industriji. Zbog toga ulažemo u istraživanje i razvoj ovdje u našem uredu u Rijeci u suradnji sa riječkim Sveučilištem i drugim međunarodnim tvrtkama te našim uredima u Njemačkoj“, izjavio je Peter Lürssen, suvlasnik Lürssen grupe.

U drugom dijelu događanja u interaktivnim razgovorima sugovornici su bili David Sopta, Jadrolinija d.d., Nina Perko, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Kristijan Pavić, ACI d.d., Denis Vukorepa, Lučka uprava Rijeka i Snježana Prijić-Samaržija, Sveučilište u Rijeci.
Hrvatske tvrtke iz Lürssen grupe igrat će značajnu ulogu u izgradnji novih plovila budućnosti ali i drugih tehnologija i inovacija. Prioritetna područja rada su im pametna i zelena brodogradnja putem digitalne transformacije, razvoj jedinstvene, bespilotne i autonomne platforme, korištenje vodika i sintetskog goriva kao pogona te razvoj tehnologija kao što su transformacija otpada u energiju i sterilizacija opasnog otpada.

Lürssen grupa prisutna je u Hrvatskoj od 2020. godine, dok u Njemačkoj djeluje više od 140 godina i sada je vodi već četvrta generacija u obitelji. Tvrtka je specijalizirana za dizajn i proizvodnju jahti, brodova i plovila obalne straže te pruža opsežne usluge nakon prodaje, uključujući popravke, održavanje i globalne logističke usluge. U svijetu je tvrtka poznata po svojim visokokvalitetnim proizvodima kao i inovativnim tehnologijama.


Fotografija: Impala Studio

Tagovi: Lürssen grupa, Teuta Duletić, Peter Lürssen, David Sopta, kristijan Pavić, Jadrolinija, kompanija ACI, Centar za inovacije i investicije u maritimnoj industriji
PROČITAJ I OVO
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE