GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Rijeka: Rastu prihodi, dobit i promet

Luka Rijeka: Rastu prihodi, dobit i promet
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2022 / 13:22
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Luka Rijeka je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila ukupne konsolidirane prihode od 204,3 milijuna kuna, što 44 posto više u odnosu na isto razdoblje lani te dobit od 56,1 milijun kuna, znatno više nego u istom razdoblju lani kada je dobit bila 1,7 milijuna kuna.

Rashodi su u prvih devet mjeseci rasli sporije, iznose 148,1 milijun kuna te su u odnosu na prošlu godinu bili šest posto veći, podaci su iz izvješća o poslovanju Grupe Luka Rijeka za prvih devet mjeseci objavljenog na Zagrebačkoj burzi .

Grupu Luka Rijeka čine matično društvo Luka Rijeka i tri tvrtke u 100-postotnom vlasništvu matičnog društva: Luka - prijevoz, Stanovi i Luka Rijeka Container Depot. Luka Rijeka vlasnik je 49 posto udjela u tvrtki Jadranska vrata.

Prema podacima iz izvješća, Grupa Luka Rijeka ostvarila je u devet mjeseci povećanje prometa od 20 posto u odnosu na isto razdoblje lani, a prekrcano je 4,9 milijuna tona tereta.

Najviše je, za 26 posto, rastao kontejnerski promet, a prekrcano je 3,1 milijun tona tereta ili 413.271 kontejnerska jedinica (TEU).

Luka Rijeka povećala je promet na svojim terminalima za 21 posto, a prekrcana su oko dva milijuna tona tereta, u odnosu na 1,6 milijuna tona u devet mjeseci 2021. godine.

Generalnog tereta bilo je 529.571 tona ili 9 posto više, a promet rasutim teretom povećan je na 1,2 milijuna tona ili za 12 posto.

Luka Rijeka ostvarila je promet od 117.886 kontejnerskih jedinica, a tvrtka Jadranska vrata koja posluje na kontejnerskom terminalu Brajdici promet od 295.385 kontejnerskih jedinica, obje više nego u istom razdoblju lani.

U Izvješću grupe ističe se da je produktivnost rada u 2022. povećana za 17 posto u odnosu na prethodnu godinu te je povećan broj zaposlenih za 23 posto, na 645 zaposlenih, jer je odlučeno o zapošljavanju umjesto dosadašnjeg upošljavanja kooperanata.

Ulaganja u lučku infrastrukturu na CEF projektu Rijeka i CEF projektu Bakar su u privih devet mjeseci iznosila 41 milijun kuna. Izgrađena je nova hladnjača na Terminalu Škrljevo, vrijedna 10,8 milijuna kuna te se očekuje i planira povećanje prometa frigo tereta.

U infrastrukturu i u uređivanje površine za kontejnere na Škrljevu uložena su 2,3 milijuna kuna te očekuje se daljnji rast kontejnerskog prometa.

Od pokretne imovine nabavljeno je vozilo za manipulaciju punih kontejnera vrijedno 2,8 milijuna kuna, a ugovorena je nabava nove mobilne lučke dizalice vrijedne i 10 novih motornih viličara.

Tagovi: Luka Rijeka, Duško Grabovac, Terminal Škrljevo, Luka Koper, ukrajinsko žito, Inicijativa Triju mora
PROČITAJ I OVO
Rezolucija Zemlja, projekt Večernjeg lista, osvojio medijskog Oscara u New Yorku
USPJESI
Rezolucija Zemlja, projekt Večernjeg lista, osvojio medijskog Oscara u New Yorku
NEW YORK - Rezolucija Zemlja, projekt Večernjeg lista koji je zaživio početkom prošle godine i ubrzo postao najvećim ekološkim projektom u povijesti Hrvatske, dobio je ogromno, možemo reći i najveće moguće međunarodno priznanje nakon što je u petak navečer u prestižnom Harvard Klubu u New Yorku osvojio tzv. medijskog Oscara poznatog pod nazivom INMA Global Media Awards.
Zračna luka Pula: 10 posto manje zrakoplova nego lani, ali 20 posto više putnika
ZRAČNI PRIJEVOZ
Zračna luka Pula: 10 posto manje zrakoplova nego lani, ali 20 posto više putnika
PULA - Broj zrakoplova koji su sletjeli ove godine u pulsku Zračnu luku manji je za 10 posto nego lani, ali je popunjenost bolja pa je broj putnika veći za 20 posto, doznajemo od direktorice Nine Vojnić Žagar.
Deripaska izgubio spor protiv Crne Gore
EPILOG
Deripaska izgubio spor protiv Crne Gore
PODGORICA – Vrhovni sud u Švedskoj odbio je žalbu Olega Vladimiroviča Deripaske protiv Crne Gore kojom je tražio poništenje odluke Apelacionog suda iz prošle godine u vezi sa postupkom privatizacije Kombinata aluminijuma (KAP) i Rudnika boksita.
Skočili prihodi od cestarina u 2022.
CESTARINE
Skočili prihodi od cestarina u 2022.
ZAGREB - Ukupan promet svih vozila na hrvatskim autocestama 2022. godine porastao je za 15 posto u odnosu na godinu ranije, dok su prihodi od cestarina iznosili 426,45 milijuna eura (bez PDV-a), što je povećanje od 16,3 posto, podaci su Hrvatske udruge koncesionara za autoceste s naplatom cestarine.
Toljan Papajorgji novi direktor Lidla BH
KARIJERE
Toljan Papajorgji novi direktor Lidla BH
SARAJEVO - Toljan Papajorgji. novi je direktor Lidla u Bosni i Hercegovini, saznaje Indikator.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE