GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Rijeka: Rastu prihodi, dobit i promet

Luka Rijeka: Rastu prihodi, dobit i promet
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2022 / 13:22
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Luka Rijeka je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila ukupne konsolidirane prihode od 204,3 milijuna kuna, što 44 posto više u odnosu na isto razdoblje lani te dobit od 56,1 milijun kuna, znatno više nego u istom razdoblju lani kada je dobit bila 1,7 milijuna kuna.

Rashodi su u prvih devet mjeseci rasli sporije, iznose 148,1 milijun kuna te su u odnosu na prošlu godinu bili šest posto veći, podaci su iz izvješća o poslovanju Grupe Luka Rijeka za prvih devet mjeseci objavljenog na Zagrebačkoj burzi .

Grupu Luka Rijeka čine matično društvo Luka Rijeka i tri tvrtke u 100-postotnom vlasništvu matičnog društva: Luka - prijevoz, Stanovi i Luka Rijeka Container Depot. Luka Rijeka vlasnik je 49 posto udjela u tvrtki Jadranska vrata.

Prema podacima iz izvješća, Grupa Luka Rijeka ostvarila je u devet mjeseci povećanje prometa od 20 posto u odnosu na isto razdoblje lani, a prekrcano je 4,9 milijuna tona tereta.

Najviše je, za 26 posto, rastao kontejnerski promet, a prekrcano je 3,1 milijun tona tereta ili 413.271 kontejnerska jedinica (TEU).

Luka Rijeka povećala je promet na svojim terminalima za 21 posto, a prekrcana su oko dva milijuna tona tereta, u odnosu na 1,6 milijuna tona u devet mjeseci 2021. godine.

Generalnog tereta bilo je 529.571 tona ili 9 posto više, a promet rasutim teretom povećan je na 1,2 milijuna tona ili za 12 posto.

Luka Rijeka ostvarila je promet od 117.886 kontejnerskih jedinica, a tvrtka Jadranska vrata koja posluje na kontejnerskom terminalu Brajdici promet od 295.385 kontejnerskih jedinica, obje više nego u istom razdoblju lani.

U Izvješću grupe ističe se da je produktivnost rada u 2022. povećana za 17 posto u odnosu na prethodnu godinu te je povećan broj zaposlenih za 23 posto, na 645 zaposlenih, jer je odlučeno o zapošljavanju umjesto dosadašnjeg upošljavanja kooperanata.

Ulaganja u lučku infrastrukturu na CEF projektu Rijeka i CEF projektu Bakar su u privih devet mjeseci iznosila 41 milijun kuna. Izgrađena je nova hladnjača na Terminalu Škrljevo, vrijedna 10,8 milijuna kuna te se očekuje i planira povećanje prometa frigo tereta.

U infrastrukturu i u uređivanje površine za kontejnere na Škrljevu uložena su 2,3 milijuna kuna te očekuje se daljnji rast kontejnerskog prometa.

Od pokretne imovine nabavljeno je vozilo za manipulaciju punih kontejnera vrijedno 2,8 milijuna kuna, a ugovorena je nabava nove mobilne lučke dizalice vrijedne i 10 novih motornih viličara.

Tagovi: Luka Rijeka, Duško Grabovac, Terminal Škrljevo, Luka Koper, ukrajinsko žito, Inicijativa Triju mora
PROČITAJ I OVO
Rusi planirali atentat na šefa Rheinmetalla
NOVI DETALJI
Rusi planirali atentat na šefa Rheinmetalla
BERLIN - Američki CNN je izvijestio o ruskim planovima za atentat na Armina Pappergera, šefa koncerna Rheinmettal, njemačkog proizvođača oružja. To je izazvalo zgražanje njemačkih političara. Rusija opovrgava te optužbe.
Airbus reže troškove kako bi spasio ovu godinu
REZOVI
Airbus reže troškove kako bi spasio ovu godinu
PARIZ - Airbus je pokrenuo program rezanja troškova i zamrzavanja ukupnog broja zaposlenih kako bi poboljšao performanse u svom osnovnom poslovanju proizvodnje aviona 2024. i kasnije, tjednima nakon što je bio prisiljen smanjiti ciljeve za proizvodnju mlaznjaka, rekli su izvori iz industrije.
Unilever gasi 3200 radnih mjesta u Europi
REZOVI
Unilever gasi 3200 radnih mjesta u Europi
LONDON - Britanski multinacionalni proizvođač robe za široku potrošnju Unilever planira do kraja iduće godine ugasiti nešto više od tri tisuće radnih mjesta u uredima u Europi, potvrdio je glasnogovornik medijska izvješća.
Lufthansa srezala prognoze nakon slabijeg drugog tromjesečja
LOŠIJE PROGNOZE
Lufthansa srezala prognoze nakon slabijeg drugog tromjesečja
FRANKFURT - Njemački zrakoplovni div Lufthansa Group smanjio je svoju financijsku prognozu za godinu nakon razočaravajućeg rezultata u drugom tromjesečju.
Končar i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem
SURADNJA
Končar i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem
ZAGREB – Predstavnici društava KONČAR d.d. i Siemens Energy potpisali su Sporazum o zajedničkom pothvatu (Joint Venture).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE