GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Ploče: Snažan rast prihoda i neto dobit od 4,5 milijuna kuna

Luka Ploče: Snažan rast prihoda i neto dobit od 4,5 milijuna kuna
OPORAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2021 / 10:50
Autor: SEEbiz
PLOČE - Luka Ploče u prvom je kvartalu ostvarila neto dobit od 4,5 milijuna kuna nakon što je u istom lanjskom razdoblju imala gubitak od 3,9 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje lučkih usluga, špedicije, pomorskih usluga i brodarskih usluga iznosili su 34.201 tisuće kuna, što je porast od 32% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine (2019: 25.956 tisuće kuna), dok prihod od prodaje roba iznosi 34.136 tisuće kuna te je 100% veći u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Poslovni rashodi iznose 60.598 tisuća kuna (2019: 25.546 tisuće kuna). Od toga se 33.475 tisuće kuna odnosi na trošak prodane robe (2019: 20.5 tisuća kuna). Operativni troškovi bez troškova prodane robe su za 6% veći u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Grupa je i dalje pod utjecajem COVID-19 na koji se ogleda u smanjenoj likvidnosti. Unatoč padu, Grupa i dalje ima zadovoljavajuću razinu likvidnih sredstava koja je dovoljna za izvršavanje svih dospjelih obaveza, poručuju iz Uprave.

Proces zbrinjavanja radnika u matičnom društvu Luka Ploče d.d. koja je započeta u četvrtom kvartalu 2020, bit će okončana tijekom drugog kvartala 2021. godine. Broj zaposlenih na dan 31.3.2021. je bio 425 (Grupa: 497), a predviđeni broj zaposlenih na dan 31.5.2021. je 383 (nakon završenog procesa zbrinjavanja radnika).

Tagovi: Luka Ploče, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Otvaranje Njemačke Lufthansi donijelo snažan rast potražnje za letovima
UZLET
Otvaranje Njemačke Lufthansi donijelo snažan rast potražnje za letovima
FRANKFURT - Njemačka aviokompanija Lufthansa objavila je u utorak da bilježi rast potražnje za letovima prema SAD-u i europskim destinacijama nakon popuštanja njemačkih ograničenja putovanja paralelno padu broja novih slučajeva zaraze covidom 19.
Generali: Uzlet neto dobiti u prvom kvartalu
SNAŽAN RAST
Generali: Uzlet neto dobiti u prvom kvartalu
MILANO - Talijanski osiguravatelj Generali izvijestio u utorak o dvoznamenkastom rastu dobiti u prvom tromjesečju zahvaljujući odjelima neživotnih osiguranja i upravljanja imovinom. Konsolidirana operativna dobit porasla je u prvom tromjesečju 11 posto, na 1,6 milijardi eura.
Heineken zainteresiran za preuzimanje Distella
INTERES
Heineken zainteresiran za preuzimanje Distella
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken potvrdio je u utorak da pregovara s južnoafričkom tvrtkom Distell o mogućoj akviziciji, što bi značilo njegov ulazak na tržište vina i žestokih pića.
Ikea povlači dva proizvoda
POVLAČENJE
Ikea povlači dva proizvoda
ZAGREB - IKEA poziva sve kupce koji posjeduju tanjure, zdjele i šalice HEROISK ili TALRIKA da ih prestanu koristiti te da im se obrate za puni povrat novca.
Dokapitalizacija Varteksa: Čajići će imati preko 18% udjela
KAPITAL
Dokapitalizacija Varteksa: Čajići će imati preko 18% udjela
VARAŽDIN - Varteks je povećao temeljni kapital za pet milijuna kuna i sada on iznosi 46.066.860 kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE