GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Ploče otkazuje ugovore o radu za 41 radnika

Luka Ploče otkazuje ugovore o radu za 41 radnika
OTKAZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2020 / 14:10
Autor: SEEbiz
PLOČE - Luka Ploče otkazuje ugovore o radu za 41 radnika, izvijestili su iz Luke Ploče, čija Uprava to objašnjava smanjenjim obujmom poslovanja zbog gospodarskih uvjeta i pandemije koronavirusa.

"Uprava tvrtke Luka Ploče d.d. okončala je postupak savjetovanja s Radničkim vijećem o utvrđivanju kolektivnog viška radnika. Pribavljene su sve potrebne suglasnosti te je započeo postupak otkazivanja ugovora o radu za ukupno 41 radnika", navodi se u priopćenju.

Uprava otkaze opravdava značajno smanjenim obujmom poslovanja zbog gospodarskih i lokacijskih uvjeta (gašenje partnera iz BiH) te izvanredne situacije uzrokovane pandemijom covid-19. To, po Upravi, "iziskuje smanjenje troškova poslovanja i provođenje organizacijskih promjena radi usklađivanja broja radnika sa strukturom i veličinom poslovne aktivnosti društva".

"Organizaciju društva i broj radnika potrebno je prilagoditi novim uvjetima, stoga je poslodavac prisiljen pristupiti racionalizaciji troškova i smanjenju broja izvršitelja kako bi stvorio uvjete za financijsku likvidnost daljnjeg poslovanja društva", stoji u priopćenju Uprave Luke Ploče.

Tomu dodaju i da redovito i konstruktivno komuniciraju sa socijalnim partnerima i radnicima. "Zahvaljujući takvom pristupu osigurano je pozitivno ozračje i visoka razina suglasnosti u postupku otkazivanja ugovora o radu", navodi se u priopćenu.

Proces smanjenja broja radnika bit će okončan u roku od četiri mjeseca.

Poslodavac je odlučio primijeniti stimulativni način obračuna otpremnina, zaključuje se u priopćenju Uprave Luke Ploče.

Luka Ploče je o otkazivanju ugovora o radu za 41 radnika izvijestila i putem Zagrebačke burze, pri čemu navodi i podatak da će tako broj zaposlenih biti smanjen za 9,5 posto.

Luka Ploče d.d. je, naime, po podacima iz devetomjesečnog financijskog izvješća, krajem rujna imala 432 zaposlena.

Podaci iz tog izvješća pokazuju i da je promet preko Luke Ploče u tom razdoblju iznosio 1.872 tisuće tona, što je za 30,26 posto manje nego u isto vrijeme lani.

Poslovni prihodi Luke Ploče u prvih su devet mjeseci ove godine iznosili 112,65 milijuna kuna, što je smanjenje za 5,8 posto, dok su poslovni rashodi rasli za 2,7 posto, na 117,4 milijuna kuna.

Luka Ploče je u prvih devet mjeseci ove godine imala gubitak od 5,44 milijuna kuna, dok je u isto vrijeme lani imala dobit od 4,8 milijuna kuna, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke.

Po zadnjim podacima Središnjeg klirinško depozitarnog društva, najveći pojedinačni dioničar Luke Ploče je Energia Naturalis koja ima 37,62 posto dionica, a slijedi AZ obvezni mirovinski fond kategorije B s udjelom od 15,81 posto, PBZ Croatia osiguranje OMF kategorije B s 8,22 posto, itd.

Tagovi: Luka Ploče, otpuštanja, koronakriza, Energia Naturalis, AZ obvezni mirovinski fond, PBZ Croatia osiguranje
PROČITAJ I OVO
Planteu više nije član Uprave Mercatora
ODLUKE
Planteu više nije član Uprave Mercatora
LJUBLJANA - Slovenska vlada je udovoljila zahtjevu Mercatora i razriješila Gregora Planteua kao izvanrednog člana Uprave ove kompanije.
Franck Beestro – projekt usmjeren na zaštitu ekosustava i pčelinjih zajednica
PROJEKTI
Franck Beestro – projekt usmjeren na zaštitu ekosustava i pčelinjih zajednica
ZAGREB – Uz podršku Hrvatskog pčelarskog saveza, Franck ovim projektom želi podići svijest o važnosti pčela za život na Zemlji te svoje potrošače i širu javnost potaknuti da daju svoj doprinos u očuvanju prirodnih resursa i zaštiti ovih dragocjenih oprašivača.
Sveti Petar u Šumi: Otvorena prva hrvatska Kuća od kobasica
GASTRO
Sveti Petar u Šumi: Otvorena prva hrvatska Kuća od kobasica
SVETI PETAR U ŠUMI - Prva hrvatska Kuća od kobasica, jedinstveni projekt vrijedan 3,5 milijuna kuna, svečano je otvorena u četvrtak u općini Sveti Petar u Šumi nedaleko Pazina u nazočnosti ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak.
Jacek Olczak novi generalni direktor Philip Morris Interationala
KARIJERE
Jacek Olczak novi generalni direktor Philip Morris Interationala
NEW YORK - Na godišnjoj Skupštini dioničara održanoj 5. svibnja 2021. godine za novog generalnog direktora kompanije Philip Morris International Inc. (PMI) imenovan je Jacek Olczak, dosadašnji generalni direktor operacija (Chief Operating Officer) kompanije.
Cjepivo bi Moderni trebalo donijeti 19,2 mlrd dolara prihoda
ENORMNO
Cjepivo bi Moderni trebalo donijeti 19,2 mlrd dolara prihoda
NEW YORK - Američka farmaceutska kompanija Moderna izvijestila je u četvrtak da u ovoj godini očekuje 19,2 milijarde dolara prihoda od cjepiva protiv Covida-19, a prvo je tromjesečje zaključila s dobiti prvi puta otkada je osnovana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE