GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Koper: Rast prihoda i dobiti u devet mjeseci

Luka Koper: Rast prihoda i dobiti u devet mjeseci
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2021 / 08:52
Autor: SEEbiz
KOPER - Grupa Luka Koper je od siječnja do rujna 2021. u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećala prihode od prodaje usluga za devet posto na 168,2 milijuna eura.

Operativna dobit prije amortizacije i dobit iz poslovanja također su bile veće. Neto dobit iznosila je 22,4 milijuna eura odn tri posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Dobit iz poslovanja bez amortizacije (EBITDA) iznosila je 45,6 milijuna eura ili sedam posto više u istom razdoblju prošle godine i 20 posto više od planirane. Operativna dobit od 23,4 milijuna eura veća je za 8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i 37% veća od planirane, pokazuje nerevidirano izvješće o poslovanju matične tvrtke i Grupe Luka Koper u navedenom razdoblju koje je objavio tvrtka Koper.na stranicama Ljubljanske burze.

Rast prihoda u Luci pripisuje se većoj propusnosti kao rezultatu globalnog gospodarskog oporavka i povezane veće robne razmjene. Protočni promet brodova u prvih devet mjeseci ove godine iznosio je 15,7 milijuna tona, što je šest posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Veći prihodi bili su mogući uglavnom zbog većeg broja pretovarenih kontejnerskih jedinica. U devet mjeseci pretovareno je 755.980 kontejnerskih jedinica. šest posto više nego prošle godine. Također su obradili 474.022 automobila, što je povećanje od 11 posto. U Kopru je također zabilježen porast propusnosti u ostalim robnim grupama, s iznimkom tekućih tereta, gdje pandemija i dalje snažno utječe na potrošnju i potražnju za naftnim derivatima, te propusnost termalnog ugljena koja je u padu zbog europskog zakonodavstva. razugljičenje.

Kako ističu iz Luke Koper, ostvarili su dobre poslovne rezultate unatoč situaciji u globalnoj logistici, koja je još uvijek složena i nepredvidiva. Naime, luke se i dalje susreću s neredovitim dolascima kontejnerskih brodova, čemu je dijelom doprinijela pandemija covida-19 koja je utjecala i na proizvodnju i na kretanje robe. Tome je pridonijela energetska kriza i globalna nestašica poluvodiča, koja je uzdrmala i proizvodnju diljem svijeta.

U Luci Koper ocjenjuju da se situacija neće uskoro stabilizirati. U posljednjem tromjesečju godine očekuju daljnji oporavak svjetskog gospodarstva, ali uz umjereniji rast propusnosti brodova, također zbog nastavka pandemijske situacije.

Tagovi: Luka Koper, pretovar automobila
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE