GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Koper: Rast prihoda i dobiti u devet mjeseci

Luka Koper: Rast prihoda i dobiti u devet mjeseci
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2021 / 08:52
Autor: SEEbiz
KOPER - Grupa Luka Koper je od siječnja do rujna 2021. u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećala prihode od prodaje usluga za devet posto na 168,2 milijuna eura.

Operativna dobit prije amortizacije i dobit iz poslovanja također su bile veće. Neto dobit iznosila je 22,4 milijuna eura odn tri posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Dobit iz poslovanja bez amortizacije (EBITDA) iznosila je 45,6 milijuna eura ili sedam posto više u istom razdoblju prošle godine i 20 posto više od planirane. Operativna dobit od 23,4 milijuna eura veća je za 8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i 37% veća od planirane, pokazuje nerevidirano izvješće o poslovanju matične tvrtke i Grupe Luka Koper u navedenom razdoblju koje je objavio tvrtka Koper.na stranicama Ljubljanske burze.

Rast prihoda u Luci pripisuje se većoj propusnosti kao rezultatu globalnog gospodarskog oporavka i povezane veće robne razmjene. Protočni promet brodova u prvih devet mjeseci ove godine iznosio je 15,7 milijuna tona, što je šest posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Veći prihodi bili su mogući uglavnom zbog većeg broja pretovarenih kontejnerskih jedinica. U devet mjeseci pretovareno je 755.980 kontejnerskih jedinica. šest posto više nego prošle godine. Također su obradili 474.022 automobila, što je povećanje od 11 posto. U Kopru je također zabilježen porast propusnosti u ostalim robnim grupama, s iznimkom tekućih tereta, gdje pandemija i dalje snažno utječe na potrošnju i potražnju za naftnim derivatima, te propusnost termalnog ugljena koja je u padu zbog europskog zakonodavstva. razugljičenje.

Kako ističu iz Luke Koper, ostvarili su dobre poslovne rezultate unatoč situaciji u globalnoj logistici, koja je još uvijek složena i nepredvidiva. Naime, luke se i dalje susreću s neredovitim dolascima kontejnerskih brodova, čemu je dijelom doprinijela pandemija covida-19 koja je utjecala i na proizvodnju i na kretanje robe. Tome je pridonijela energetska kriza i globalna nestašica poluvodiča, koja je uzdrmala i proizvodnju diljem svijeta.

U Luci Koper ocjenjuju da se situacija neće uskoro stabilizirati. U posljednjem tromjesečju godine očekuju daljnji oporavak svjetskog gospodarstva, ali uz umjereniji rast propusnosti brodova, također zbog nastavka pandemijske situacije.

Tagovi: Luka Koper, pretovar automobila
PROČITAJ I OVO
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
Atlantic Grupa poboljšala očekivanja poslovnih rezultata za 2021.
OČEKIVANJA
Atlantic Grupa poboljšala očekivanja poslovnih rezultata za 2021.
ZAGREB - Društvo procjenjuje da će uslijed boljih od očekivanih prodajnih rezultata u zadnja dva mjeseca 2021. godine ukupan rast prihoda od prodaje za 2021. godinu iznositi oko 8,5%.
Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
LITIJ
Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
ZAGREB - Vlada Srbije ukinula je u četvrtak uredbu o prostornom planu područja za eksploataciju i preradu rude litija, te sve dozvole i uredbe vezane uz kompaniju "Rio Tinto", izjavila je premijerka Ana Brnabić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE