GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Koper: Prepolovljena dobit u prvom kvartalu

Luka Koper: Prepolovljena dobit u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2020 / 22:02
Autor: Siniša Malus
KOPER - Luka Koper je u prvom kvartalu ostvarila neto dobit od 7 milijuna eura što je čak 48 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ali i tri posto iznad plana.

Čisti prihodi iznosili su 55 milijuna eura, što je devet posto manje nego u prvom tromjesečju 2019. i pet posto ispod planiranog.

Proetovar brodova smanjio se za 12 posto na 5,2 milijuna tona između siječnja i ožujka ove godine. Propusnost dviju najvažnijih kategorija, kontejneri i automobili, smanjila se u manjoj mjeri. Tako je u tom kvartu pretovareno nešto manje od 230.000 kontejnerskih jedinica. sedam posto manje nego u usporedivom razdoblju i nešto manje od 163.000 vozila, što je četiri posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, stoji u nerevidiranom izvještaju objavljenom danas na web stranici Ljubljanske burze.

Operativna dobit Grupe iznosila je devet milijuna eura, što je 50 posto manje nego u prvom tromjesečju prošle godine i devet posto manje od planirane. Niža dobit uglavnom je bila posljedica 5,4 milijuna eura nižih neto prihoda od prodaje od pretovara, većih troškova rada i troškova poreza na pretovare.

Operativna dobit prije amortizacije (EBITDA) iznosila je 15 milijuna eura niže za 37 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali dva posto iznad planirane. Marža EBITDA iznosila je 28 posto, što je 30 posto manje nego 2019. i devet posto više od planiranog.

U prva tri mjeseca godine grupa je za investicije izdvojila 11 milijuna eura, što je 72 posto više nego lani i osam posto više od planiranog.

Tagovi: Luka Koper, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Lučić: Telekom Srbija će do 2023. vredeti više od četiri milijarde evra
OČEKIVANJA
Lučić: Telekom Srbija će do 2023. vredeti više od četiri milijarde evra
BEOGRAD - Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju "Telekom Srbija grupe", izjavio je da će ta kompanija do 2023. vredeti više od četiri milijarde evra.
Algebra dobila dozvolu za pokretanje Sveučilišta Algebra
ZELENO SVJETLO
Algebra dobila dozvolu za pokretanje Sveučilišta Algebra
ZAGREB - Najveća privatna obrazovna institucija u Hrvatskoj, Algebra, dobila je pozitivnu akreditacijsku preporuku savjeta Agencije za znanost i visoko obrazovanje i suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za pokretanje Sveučilišta Algebra u Zagrebu, piše u subotu Jutarnji list.
Letovi između Luksmeburga i Tivta kreću 19. jula
LINIJE
Letovi između Luksmeburga i Tivta kreću 19. jula
TIVAT - Od 19. jula počinju letovi između Luksemburga i Tivta, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore (ACG).
HAC-u za sigurnost autocesta ovlašteni revizori dali peticu
SIGURNOST
HAC-u za sigurnost autocesta ovlašteni revizori dali peticu
ZAGREB - Autoceste kojima upravljaju Hrvatske autoceste dobile su peticu iz sigurnosti prometa, piše u subotu Večernji list, pozivajući se na podatke revizora cestovne sigurnosti.
Ina lani s najvećim prihodom, a HEP s najvećom dobiti
POSLOVANJE
Ina lani s najvećim prihodom, a HEP s najvećom dobiti
ZAGREB - Najveći prihod u 2019. godini među hrvatskim poduzetnicima, 21,6 milijardi kuna, ostvarila je Ina, a najveću dobit imao je HEP, 1,1 milijardu kuna, dok je Konzum plus imao najveći broj zaposlenika, njih 9.362.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE