GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Kopar lani poslovala usporedivo s 2022. godinom

Luka Kopar lani poslovala usporedivo s 2022. godinom
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2024 / 23:07
Autor: SEEbiz
KOPER - Luka Koper lani je, prema nepotpunim i nerevidiranim podacima, ostvarila 308,8 milijuna eura čistih prihoda od prodaje, što je 0,5 posto manje nego 2022. Rast prekrcaja zabilježen je u obje strateške robne grupe, a ukupno 22,3 milijuna je pretovareno.tona robe.

Veći prihod ostvaren je u Luci Kopar zbog većeg prekrcaja kontejnera i automobila, većeg obujma usluga punjenja i pražnjenja kontejnera te poskupljenja usluga, dok su prihodi od skladiština manji zbog postupnog smirivanja situacije. u globalnoj logistici i kraćem zadržavanju robe u skladištima.pojašnjava se u priopćenju.

“Godina 2023. bila je neizvjesna u svakom pogledu – svjetsko gospodarstvo oporavljalo se sporije od očekivanog, situacija u logistici i dalje je bila složena. Unatoč tome, poslovali smo iznad očekivanja i ostvarili niz važnih prekretnica u prekrcaju", napisali su u Luci Koper.

Rekordne brojke ostvarene su na kontejnerskom, automobilskom i putničkom terminalu te terminalu za hladnjače i tekuće terete.

U segmentu kontejnera s 1.066.096 prekrcanih kontejnerskih jedinica (TEU) ostvarili su pet posto godišnji rast, dok je rast od 14 posto zabilježen u prekrcaju automobila. Lani ih je obrađeno 916.728. Time smo dodatno učvrstili svoju poziciju i potvrdili primat među lukama na Jadranu (kontejneri) i Mediteranu (automobili)”, napisali su.

Putnički brodovi ove su godine u luku primili 120.553 putnika, nadmašivši ostvarenje iz pretkoronavirusne 2019., kada je Koper ugostio 115.000 putnika.

Lani su, kako navode, privezana 1.642 broda, primljeno je 20.609 vlakova, a izbrojano je 422.811 kamiona, što je šest posto više nego godinu prije. Omjer cestovnog i željezničkog prometa u ukupnom pretovaru blago je na strani željeznice i iznosi 52 posto.

Kako su podsjetili, krajem prošle godine usvojili su strateški plan poslovanja tvrtke i Grupe Luka Koper za razdoblje 2024.-2028. „Misija Luke Koper u narednom petogodišnjem razdoblju bit će pružanje pouzdane, kvalitetne lučke usluge, usklađene sa smjernicama održivog razvoja – s ciljem da postane prvi izbor među lukama na europskom južnom prometnom putu. ," napisali su.

Tagovi: LUKA KOPER, KOPER
PROČITAJ I OVO
U Pivovarni Laško Union pet godina pogrešno obračunavali plaće
GREŠKA
U Pivovarni Laško Union pet godina pogrešno obračunavali plaće
LJUBLJANA - U Pivovarni Laško Union, koja je od 2016. godine u vlasništvu nizozemskog Heinekena, pet su se godina pogrešno obračunavali dodaci na plaću i naknade plaće. Neki su bili plaćeni previsoko, a drugi premalo.
AD Plastik Grupa u prvom kvartalu povećao neto dobit 57,8%
RAST
AD Plastik Grupa u prvom kvartalu povećao neto dobit 57,8%
SOLIN - AD Plastik Grupa je u prvom kvartalu 2024. godine ostvarila neto dobit od 1,07 milijuna eura, što je 57,8 posto više u odnosu na prva tri lanjska mjeseca, dok su poslovni prihodi dosegnuli 42,4 milijuna eura ili 28,1 posto više, objavila je ta solinska kompanija u ponedjeljak.
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
ISTRAŽIVANJE
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
BERLIN - Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene, pokazalo je istraživanje minhenskog ekonomskog instituta Ifo.
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
DOGAĐAJI
NEM Dubrovnik otkriva dijelove programa
ZAGREB - Organizatori događanja otkrivaju prvu postavu govornika te nekoliko zanimljivosti: BBC Studios i SkyShowtime će održati glavne govore, Izzet Pinto će predstaviti uvide u marketing u zabavnoj industriji, Keshet International i TV NOVA/Voyo će predstaviti svoj hit krimi/triler Extractors.
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
UZLET
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
ZAGREB - Nakon četvrte uzastopne rekordne godine po pitanju prihoda, dobiti, profitne marže i novougovorenih poslova, KONČAR je trend rasta u svim poslovnim područjima nastavio i u prvom kvartalu poslovne 2024. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE