GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lufthansa: Uskoro najdulji let u povijesti kompanije

Lufthansa: Uskoro najdulji let u povijesti kompanije
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2021 / 14:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Lufthansa će 1. veljače 2021. krenuti na najduži putnički let u povijesti tvrtke, što će ujedno biti jedan od najposebnijih letova koje je ova kompanija izvela.

U ime Instituta Alfred Wegener, Helmholtz centra za polarna i morska istraživanja (AWI) u Bremerhavenu, najnoviji zrakoplov Lufthansa grupe, Airbus A350-900, letjet će 13.700 kilometara bez zaustavljanja od Hamburga do Mount Pleasanta na Falklandskim otocima.

Trajanje leta trebalo bi iznositi otprilike 15 sati. Na charter letu LH2574 biti će 92 putnika, od kojih su polovica znanstvenici, a druga polovica su članovi posade istraživačkog broda Polarstern.

"Drago nam je što možemo podržati polarnu istraživačku ekspediciju u ovim teškim vremenima. Posvećenost klimatskim istraživanjima nam je vrlo važna. Na ovom smo području aktivni više od 25 godina i odabrane zrakoplove opremili smo mjernim instrumentima. tada su znanstvenici širom svijeta koristili podatke prikupljene tijekom putovanja kako bi klimatski modeli bili precizniji i poboljšali vremenske prognoze ", izjavio je Thomas Jahn, kapetan flote i voditelj projekta Falkland.

Budući da su higijenski zahtjevi za ovaj let izuzetno visoki, kapetan Rolf Uzat i njegova 17-člana posada prošle su subote ušli u proces 14-dnevne karantene, u isto vrijeme kad i putnici. Unatoč ograničenjima, više od 600 članova kabinskog osoblja apliciralo je unutar kompanije kako bi odradilo ovaj let, piše Croatian Aviation.

Pripreme za ovaj specijalni let su iznimno zahtjevne. Uključuju dodatnu obuku za pilote putem posebnih elektroničkih karata za let i slijetanje, kao i upravljanje gorivom dostupnim u vojnoj bazi Mount Pleasant za povratni let. Airbus A350-900 trenutno je smješten u Münchenu gdje se odrađuju redovni tehnički pregledi kako bi zrakoplov bio spreman za ovo putovanje.

U Hamburgu se zrakoplov puni dodatnim teretom i prtljagom, koji je opsežno dezinficiran i ostat će zapečaćen do polaska. Osim cateringa, na zrakoplovu se nalaze i dodatni spremnici za otpad s obzirom na to da će otpad biti moguće iskrcati tek po povratku u Njemačku.

Posada Lufthansa uključuje tehničare i zemaljsko osoblje za handling zrakoplova na licu mjesta. Povratni let LH2575 trebao bi krenuti za München 3. veljače, a prevesti će posadu Polarsterna koja je 20. prosinca krenula iz Bremerhavena kako bi opskrbila stanicu Neumayer III na Antarktiku.

Kako bi istraživanja bila što prihvatljivija za okoliš, Institut Alfred Wegener nadoknadit će emisije CO2 navedenih letova putem neprofitne organizacije za zaštitu klime Atmosfair. Naime, institut donira sredstva za bioplinska postrojenja u Nepalu za svaku pređenu milju, smanjujući tako istu količinu emisije CO2.

Pripreme za specijalni let započele su zajedno s Institutom Alfred Wegener u ljeto 2020. Uobičajena ruta preko Cape Towna nije bila izvediva zbog situacije s globalnom pandemijom u Južnoj Africi, a ostala je samo ruta preko Falklandskih otoka. Nakon slijetanja na Falklandske otoke, znanstveno osoblje i članovi posade nastavit će putovanje na Antarktiku istraživačkim brodom Polarstern.

Tagovi: Lufthansa, najdulji let, Alfred Wegener, Airbus A350-900
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE