GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lufthansa: Uskoro najdulji let u povijesti kompanije

Lufthansa: Uskoro najdulji let u povijesti kompanije
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2021 / 14:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Lufthansa će 1. veljače 2021. krenuti na najduži putnički let u povijesti tvrtke, što će ujedno biti jedan od najposebnijih letova koje je ova kompanija izvela.

U ime Instituta Alfred Wegener, Helmholtz centra za polarna i morska istraživanja (AWI) u Bremerhavenu, najnoviji zrakoplov Lufthansa grupe, Airbus A350-900, letjet će 13.700 kilometara bez zaustavljanja od Hamburga do Mount Pleasanta na Falklandskim otocima.

Trajanje leta trebalo bi iznositi otprilike 15 sati. Na charter letu LH2574 biti će 92 putnika, od kojih su polovica znanstvenici, a druga polovica su članovi posade istraživačkog broda Polarstern.

"Drago nam je što možemo podržati polarnu istraživačku ekspediciju u ovim teškim vremenima. Posvećenost klimatskim istraživanjima nam je vrlo važna. Na ovom smo području aktivni više od 25 godina i odabrane zrakoplove opremili smo mjernim instrumentima. tada su znanstvenici širom svijeta koristili podatke prikupljene tijekom putovanja kako bi klimatski modeli bili precizniji i poboljšali vremenske prognoze ", izjavio je Thomas Jahn, kapetan flote i voditelj projekta Falkland.

Budući da su higijenski zahtjevi za ovaj let izuzetno visoki, kapetan Rolf Uzat i njegova 17-člana posada prošle su subote ušli u proces 14-dnevne karantene, u isto vrijeme kad i putnici. Unatoč ograničenjima, više od 600 članova kabinskog osoblja apliciralo je unutar kompanije kako bi odradilo ovaj let, piše Croatian Aviation.

Pripreme za ovaj specijalni let su iznimno zahtjevne. Uključuju dodatnu obuku za pilote putem posebnih elektroničkih karata za let i slijetanje, kao i upravljanje gorivom dostupnim u vojnoj bazi Mount Pleasant za povratni let. Airbus A350-900 trenutno je smješten u Münchenu gdje se odrađuju redovni tehnički pregledi kako bi zrakoplov bio spreman za ovo putovanje.

U Hamburgu se zrakoplov puni dodatnim teretom i prtljagom, koji je opsežno dezinficiran i ostat će zapečaćen do polaska. Osim cateringa, na zrakoplovu se nalaze i dodatni spremnici za otpad s obzirom na to da će otpad biti moguće iskrcati tek po povratku u Njemačku.

Posada Lufthansa uključuje tehničare i zemaljsko osoblje za handling zrakoplova na licu mjesta. Povratni let LH2575 trebao bi krenuti za München 3. veljače, a prevesti će posadu Polarsterna koja je 20. prosinca krenula iz Bremerhavena kako bi opskrbila stanicu Neumayer III na Antarktiku.

Kako bi istraživanja bila što prihvatljivija za okoliš, Institut Alfred Wegener nadoknadit će emisije CO2 navedenih letova putem neprofitne organizacije za zaštitu klime Atmosfair. Naime, institut donira sredstva za bioplinska postrojenja u Nepalu za svaku pređenu milju, smanjujući tako istu količinu emisije CO2.

Pripreme za specijalni let započele su zajedno s Institutom Alfred Wegener u ljeto 2020. Uobičajena ruta preko Cape Towna nije bila izvediva zbog situacije s globalnom pandemijom u Južnoj Africi, a ostala je samo ruta preko Falklandskih otoka. Nakon slijetanja na Falklandske otoke, znanstveno osoblje i članovi posade nastavit će putovanje na Antarktiku istraživačkim brodom Polarstern.

Tagovi: Lufthansa, najdulji let, Alfred Wegener, Airbus A350-900
PROČITAJ I OVO
Heathrow šokirao: Putnicima će nametnuti dodatne troškove
NAMETI
Heathrow šokirao: Putnicima će nametnuti dodatne troškove
LONDON - Londonska zračna luka Heathrow naplatit će putnicima dodatnih 8,90 funti (12,40 dolara) u pokušaju da podmiri troškove jer kriza s koronavirusom "ubija" zračni prijevoz.
Danone prodaje svoje kinesko poslovanje
PRODAJA
Danone prodaje svoje kinesko poslovanje
PARIZ - Danone je u nedjelju priopćio kako je pokrenuo prve korake za prodaju svog poslovanja u Kini.
Krenula otpuštanja u Alpini
REZOVI
Krenula otpuštanja u Alpini
LJUBLJANA - Alpina je uručila 38 zaposlenika odluke o prestanku radnog odnosa, javlja Radio Slovenija.
ToMontenegro još nije predao zahtjev za dobijanje dozvola za rad
ZAHTJEV
ToMontenegro još nije predao zahtjev za dobijanje dozvola za rad
PODGORICA - Državna kompanija “ToMontenegro” nije Agenciji za civilno vazduhoplovstvo predala zahtjev za dobijenje dvije dozvole koje su potrebne da bi mogla da počne sa radom.
U 400 gradova stiže više od milijun spremnika za odvojeno prikupljanje otpada
OTPAD
U 400 gradova stiže više od milijun spremnika za odvojeno prikupljanje otpada
SPLIT - Do sredine lipnja ove godine 400- tinjak gradova i općina koji su se javili Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobit će spremnike za odvojeno prikupljanje otpada u kućanstvima, ukupno 1,18 milijuna kanti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE