GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lufthansa ubrzala povrat dijela državnog kredita

Lufthansa ubrzala povrat dijela državnog kredita
POVRAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2021 / 13:03
Autor: SEEbiz / H
FRANKFURT - Njemačka aviokompanija Lufthansa izvijestila je da je uzela novi kredit kako bi ubrzala povrat dijela državne pomoći u pandemiji i ponovo stekla pravo na zrakoplove koje je dala u zalog.

Kompanija je osigurala dodatnih 1,6 milijardi eura dodatnog komercijalnog financiranja, koje će otplatiti u dvije tranše, u 2025. i 2028. godini, navodi se u priopćenju, objavljenom u četvrtak.

Lufthansa je time osigurala sve svoje obaveze za ovu godinu, koje iznose oko 2,6 milijardi eura, i vratit će novac državnoj razvojnoj banci KfW.

"To znači da ćemo KfW-u prije roka vratiti ukupno milijardu eura zajmova", objavio je zrakoplovni prijevoznik sa sjedištem u Frankfurtu.

Kompanija će time ponovo steći prava na zrakoplove koje je založila kao jamstvo povrata kredita.

"Unatoč otplati, vjerojatno ćemo morati posegnuti za drugim elementima stabilizacijskog paketa koji se trenutno ne koriste", rekao je glavni financijski direktor Lufthanse Remco Steenbergen.

Iznos će ovisiti o razvoju pandemije, dodao je.

Lufthansa je prošle godine dobila državnu potporu Njemačke, Austrije, Belgije i Švicarske u vrijednosti oko devet milijardi eura, napominje dpa.

Kompanija je potonula u krizu zbog katastrofalnog utjecaja pandemije koronavirusa na zračni promet.

Tagovi: Lufthansa, državna pomoć
PROČITAJ I OVO
EU dogovorila hitnu isporuku 50 milijuna doza Pfizera
ISPORUKE
EU dogovorila hitnu isporuku 50 milijuna doza Pfizera
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen objavila je u srijedu da je s BioNTech/Pfizerom postignut dogovor o isporuci 50 milijuna doza cjepiva u drugom tromjesječju te najavila početak pregovora za treći ugovor o nabavi 1,8 milijardi doza od toga proizvođača za sljedeće dvije godine.
Dio stručnjaka protiv zabrane cjepiva Johnson&Johnsona
CJEPIVA
Dio stručnjaka protiv zabrane cjepiva Johnson&Johnsona
NEW YORK - Navodni problem s cjepivom protiv koronavirusa proizvođača Johnson & Johnson istovremeno je ozbiljan i rijedak, zbog čega je donositeljima odluka to poseban izazov.
Europski sud odbacio žalbu Ryanaira na odobrenu državnu pomoć SAS-u i Finnairu
ŽALBA
Europski sud odbacio žalbu Ryanaira na odobrenu državnu pomoć SAS-u i Finnairu
BRUXELLES - Irska niskobudžetna zrakoplovna kompanija Ryanair izgubila je u srijedu dva spora na Općem sudu EU-a koje je pokrenula zbog odobrene državne pomoći švedskom i finskom konkurentu.
Invej želi ceo Vital, po akciji ponudio 1.030 dinara
PONUDA
Invej želi ceo Vital, po akciji ponudio 1.030 dinara
VRBAS – Beogradski AD Invej želi da preuzme 30,9 procenata akcija i postane jedini vlasnik fabrike ulja i biljnih masti „Vital“ u Vrbasu, navodi se u ponudi za preuzimanje objavljenoj na Beogradskoj berzi.
Vlada CG raskida ugovor za Luku Budva
RASKID
Vlada CG raskida ugovor za Luku Budva
PODGORICA - Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma uskoro će predložiti Vladi da stavi van snage zaključak od 10. aprila 2017. godine kojim je firmi Duklej marina, čiji je vlasnik američki biznismen Neil Emilfarb, omogućeno da nastave da koriste Luku Budva i nakon isteka ugovora, a sve dok država ne nađe koncesionara, piše Dan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE