GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lufthansa s operativnim gubitkom od 1,26 mlrd eura u trećem kvartalu

Lufthansa s operativnim gubitkom od 1,26 mlrd eura u trećem kvartalu
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2020 / 17:15
Autor: SEEbiz / H
FRANKFURT - Njemački avioprijevoznik Lufthansa objavio je da je u trećem kvartalu poslovao s operativnim gubitkom od 1,26 milijardi eura zbog masovnog otkazivanja letova u pandemiji koronavirusa i troškova kompenzacija putnicima.

U istom razdoblju prošle godine poslovali su s dobiti od 1,3 milijarde eura.

Kompanija je ipak u trećem ovogodišnjem tromjesečju uspjela uspostaviti neke letove i smanjila je troškove poslovanja, pa je gubitak manji nego u razdoblju od travnja do lipnja kada je prije kamata i poreza iznosio 1,7 milijardi eura.

Operativni gubitak u prvih devet ovogodišnjih mjeseci tako je dosegnuo 4,2 milijarde eura, nasuprot operativnoj dobiti od 1,72 milijarde eura u istom razdoblju lani, pokazalo je poslovno izvješće, objavljeno u utorak.

U kompaniji očekuju slabu potražnju i u ostatku godine.

“Očekuje se da će potražnja za zračnim prijevozom ostati slaba u nadolazećim zimskim mjesecima zbog globalnog širenja pandemije i povezanih ograničenja putovanja”, navode.

Tvrde ipak da će se moći nositi s daljnjim problemima povezanim s pandemijom koronavirusa.

Zrakoplovne kompanije Lufthansa Grupe, sa sjedištima u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i Belgiji, u četvrtom će tromjesečju vjerojatno ponuditi najviše do četvrtine prošlogodišnjih kapaciteta, kažu u tvrtki.

Izvješće je pokazalo da je u trećem kvartalu prilagođeni novčani tok bio negativan, u visini 2,07 milijardi eura, zbog isplate kompenzacija putnicima u visini dvije milijarde eura nakon otkazivanja letova u pandemiji.

U grupi naglašavaju da u rezervi još imaju 10,1 milijardu eura, uključujući 6,3 milijardi eura neiskorištenog državnog novca, kojim su im vlade priskočile joj u pomoć kako bi se održala u uvjetima paraliziranog zračnog prometa u pandemiji.

Tagovi: Lufthansa, zračni prijevoz
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE