GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lufthansa pojačala promet prema Zagrebu

Lufthansa pojačala promet prema Zagrebu
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2020 / 09:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Lufthansa od 24. listopada svakodnevno povezuje Munchen i Zagreb. Linija nije prometovala svakodnevno od izbijanja pandemije, čak ni u ljetnim mjesecima.

Lufthansa je s krajem ljetnog reda letenja prekinula promet prema jadranskim zračnim lukama (Pula, Zadar, Split i Dubrovnik) te će u ovogodišnjem zimskom redu letenja imati tek jednu liniju prema Hrvatskoj, između Munchena i Zagreba.

Nakon izbijanja globalne pandemije Lufthansa je ponovno uvela liniju Munchen - Zagreb, no ista nije prometovala svakodnevno (od 3 do 5 puta tjedno, čak i u srpnju i kolovozu). Od 24. listopada Lufthansa u svom rezervacijskom kalendaru nudi svakodnevne letove na ovoj liniji, čime se putnicima iz Zagreba omogućuju brojne konekcije preko huba u Munchenu prema odredištima u Europi i svijetu, piše Croatian Aviation.

Lufthansa će na ovoj liniji koristiti zrakoplove manjeg kapaciteta, tipa CRJ900, koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 90 sjedala. Podsjećamo, kompanija je nakon izbijanja pandemije u potpunosti otkazala liniju Frankfurt - Zagreb i na njoj nije prometovala od prošle zime. Prvi je let najavljen za proljeće 2021. godine.

Uz jedno presjedanje u Munchenu moguće je nastaviti putovanje prema nizu destinacija u Europi, dok su kod long-haul letova dostupne destinacije poput New Yorka, Chicaga, Toronta, Montreala, San Francisca, Bangkoka i Seula.

Njemačka nacionalna aviokompanija u studenome će prometovati na ovoj liniji u ranim popodnevnim satima, tek nam preostaje za vidjeti hoće li Lufthansa, sukladno bookingu, otkazati određene polaske. Ova je kompanija od početka izbijanja globalne pandemije prometovala prema hrvatskim odredištima sukladno najavljenom redu letenja, bez ad-hoc otkazivanja.

Tagovi: Lufthansa, Zračna luka Zagreb, Munchen, Star Alliance, Croatia Airlines
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE