GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lufthansa nakon 53 godine prekida letove za Zagreb

Lufthansa nakon 53 godine prekida letove za Zagreb
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2020 / 08:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Njemačka Lufthansa od 1. prosinca ukida liniju Munchen - Zagreb. Kompanija će s ukidanjem ove linije privremeno napustiti Zračnu luku Zagreb, podsjećamo, linija Frankfurt - Zagreb ranije je ukinuta do proljeća 2021. godine.

Lufthansa je liniju Munchen - Zagreb pokrenula ubrzo nakon lockdowna, te je na njoj u početku prometovala tri puta tjedno, postepeno povećavajući broj tjednih letova između ova dva grada. Podsjećamo, u vrijeme lockdowna kompanija je prekinula promet na liniji Frankfurt - Zagreb te je njeno ponovno prometovanje najavljeno za ožujak 2021. godine, piše Croatian Aviation.

Koliko je Lufthansa bitan partner Zračne luke Zagreb potvrđuju brojke - u 2016. godini ova je kompanija imala udio od visokih 18,25% prometa putnika, u 2017. čak 17,45%

Očekivalo se da će Lufthansa na liniji Munchen - Zagreb (jedinoj aktivnoj liniji prema Hrvatskoj!) prometovati cijeli zimski red letenja, čak je za studeni povećan broj operacija te su dostupni svakodnevni letovi, no od 01. prosinca kompanija će prekinuti promet na ovoj liniji čime će se u potpunosti, privremeno, povući iz Zračne luke Zagreb, posljedično i s hrvatskog tržišta

Uz činjenicu da će Lufthansa prekinuti promet na trenutno jedinoj aktivnoj liniji prema Zagrebu, te uz ranije otkazane letove Austrian Airlinesa, Eurowings je jedina kompanija iz Lufthansa grupe koja će ove zime prometovati prema Zračnoj luci Zagreb.

Tako, 53 godine nakon prvog leta prema Zagrebu, Lufthansa će se zbog globalne pandemije i slabe potražnje privremeno povući iz Zračne luke Zagreb.

Od srijede, 16. prosinca, Croatia Airlines u prodaji nudi svakodnevne letove na liniji Zagreb - Munchen, isti će prije svega ovisiti o bookingu koji bi, nakon povlačenja Lufthanse, mogao biti zadovoljavajuć, osobito u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika.

Povlačenje Lufthanse iz Zagreba jest svakako loša vijest s obzirom na to da se gubi direktna povezanost s Munchenom koji kao čvorište omogućuje nastavak putovanja prema brojnim destinacijama u Europi i svijetu.

Tagovi: Lufthansa, Zračna luka Zagreb, Munchen
PROČITAJ I OVO
Vučković o Požgaj grupi i Hrvatskim šumama: U tijeku dodatna revizija
REAKCIJE
Vučković o Požgaj grupi i Hrvatskim šumama: U tijeku dodatna revizija
ZAGREB - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković rekla je kako je u tijeku dodatna revizija javnog poziva koji se odnosi na prijavu Požgaj grupe vezano uz nepotpisivanje ugovora s Hrvatskim šumama za nabavu drvne sirovine za ovu godinu, a rezultati revizije se očekuju sutra.
Fortenova pokrenula prinudni otkup akcija u Dijamantu
OTKUP
Fortenova pokrenula prinudni otkup akcija u Dijamantu
ZRENJANIN – Fortenova Grupa je pokrenula prinudni otkup akcija „Dijamanta“, a za svaku od 10.265 akcija biće plaćeno po 34,3 hiljade dinara, objavljeno je danas.
Hanfa kod osam leasing društava utvrdila nezakonitosti i nepravilnosti u postupanju
LEASING
Hanfa kod osam leasing društava utvrdila nezakonitosti i nepravilnosti u postupanju

ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u izvanrednom nadzoru 9 leasing društava, koja pokrivaju više od 90 posto ukupne imovine tog tržišta u Hrvatskoj, utvrdila je nezakonitosti i nepravilnosti pri izračunu kamatnih stopa kod njih osam, procijenivši da je nepravilnostima obuhvaćeno više od 50 tisuća ugovora o leasingu.

Airbus najavljuje reorganizaciju proizvodnje zrakoplova
NAJAVE
Airbus najavljuje reorganizaciju proizvodnje zrakoplova
TOULOUSE - Europski zrakoplovni koncern Airbus najavio je veliku reorganizaciju proizvodnje zrakoplova u Njemačkoj i Francuskoj, izdvajajući proizvodnju dijelova trupa kao osnovni dio poslovanja grupe.
Kineski Guangzhou Baiyun je najprometniji aerodrom na svijetu u 2020.
PROMJENE
Kineski Guangzhou Baiyun je najprometniji aerodrom na svijetu u 2020.
NEW YORK - Međunarodni aerodrom Hartsfield-Jackson u Atlanti izgubio je titulu najprometnijeg u svijetu nakon 23 godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE